Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
10.21.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

2014.
10.20.

A KLIKK rengeteg szervezésbeli feladatot jelent számomra. Így a hobbimra szánható időm olykor már-már nyomasztóan nagy részét a "munka", a maradék hangyányi részt pedig az építés tölti ki.

hotel blog 2 (3).JPG

Ezzel magyarázható, hogy egy három éve elkezdett, a legelső kiállításunkon irtó kezdetleges állapotban bemutatott LEGO házamat mostanság sikerül befejezni. A fenti képen azt láthatjátok, milyen volt az építmény régen.

Hotel blog (3).jpg

Ez pedig itt már az új - és valószínűleg - végleges hotel. A legszembetűnőbb változás, hogy rövidebb lett az egész, ami szerintem előnyére válik. Másrészt, a HOTEL KARL bejárati tető láncát feketére cseréltem. No meg, elkezdtem építeni a tetejét, ami az ideiglenes sötétzöld helyett sötétkék lesz.

Hotel blog (1).jpg

Egyébként a hotel második szintjén valóban kialakítottam szobákat, méghozzá ötöt. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik.

Hotel blog (2).jpg

A felső szint, ahogyan a moduláris házaknál megszokhattuk, egy mozdulattal leemelhető a földszintről. Itt ez a mozdulat egy kicsit bonyolultabb, egyrészt a mérete miatt másrészt, mivel a fronton lévő négy oszlop összesen 6 kockányi felületen kapcsolódik egymáshoz.

A tetőhöz már valamennyi építőelemem megvan, szóval tényleg idő (hónapok!) kérdése, és készen vagyok. Amint befejeztem, a kész építménnyel újra jelentkezem.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: hotel város lego karcsi modular moc hotel karl
2014.
10.19.

Már az előző kiadása is nagyon tetszett a Star Wars első epizódjában felbukkanó hatalmas droidszállítónak, akkor azonban lemaradtam róla. Most volt szerencsém bepótolni a készletet, idén ugyanis újra kiadták, immár harmadjára. Nézzük, mit tud a 75085 MTT.

MTT (1).jpg

A doboza szép, a mérete is jól eltalált. Ezen a dobozon is rajta van már az FSC jelzés, mely azt mutatja, hogy a karton megbízható forrásból származó papírból készült.

Kis MTT történelem

Ezt a járművet már háromszor adták ki minifigura méretarányban. Az első még a Star Wars készletek megjelenésének kezdetén, 2000-ben került a boltok polcaira. Hét droid volt benne.

MTT1.jpg

A második készletre hét évet kellett várni. Itt nem szaroztak, összesen 21 droid colt a dobozban. Ez volt a legnagyobb mind közül.

MTT2.jpg

Újabb hét év után kaptuk meg a 75058-at, mely valamivel kisebb elődjénél és kevesebb droidot tartalmaz, cserébe három minifigura is van benne.

A dobozban lévő zacskók számozása egészen hatig megy, összesen pedig hét zacskót találunk. A két építési útmutató és a matricaív a gyűrődést elkerülendő kartonlap mellé csomagolt.

Az építés unalmasnak csöppet sem mondható, még úgy sem, hogy a jármű szimmetriája miatt csomó mindent kétszer kell megépíteni. Érdekes megoldásokkal találkozhatunk játék közben. Kimondottan szórakoztató, ahogy a gép elnyeri végső formáját és funkcióit.

 

Bár mint mondtam, ez a barna csoda kisebb az eggyel előző kiadásnál, azért még így is jókora. Megfogni óvatosan kell, mert tele van fel- és lenyíló ajtókkal, fiókokkal, rekeszekkel. Ezekről készítettem egy videót nektek, ami bár nem tökéletes, biztos többre megyünk vele, mint ha fényképeken keresztül próbálnám elmondani, mi mit tud.

A rejtett tárolókban tehát egy szerelődroid, egy fegyvertartó, egy sikló, a pilótafülke, mini-ágyúk rakétákkal és maga a droidszállítmány kaptak helyet.

Vessünk egy pillantást a figurákra is. Három minifigura jár a járgányhoz - Obi-Wan, Qui-Gon Jinn és egy Naboo tiszt. Az első kettőnek kapásból semmi keresnivalója nem volna ebben a szettben. Sőt, a harmadiknak sem, de az legalább teljesen új figura így örülök neki. Én néhány Gungan katonának jobban örültem volna. Ja, a két jedinek kétféle arca van, bár én Qui-Gon Jinn ábrázatai között nem látok különbséget.

A minifigeken kívül összesen kilenc droidot is kapunk, ebből egy pilóta droid, egy másik pedig szerelő droid. Mondhatni, az MTT droidszállítónak nagyon-nagyon szegényes a rakománya.

Merre tovább?

A szegényes rakomány már csak azért sem érthető, mert az egyik jövőre megjelenő, szintén e jelenetben felbukkanó járgányt tartalmazó kisebb készletben jóval több droid lesz majd.

star wars 2015 20.png

A következő Naboo készletek nem csak emiatt érdekesek. Úgy a másik droidszállító, mint az AAT nem igazán passzol méretben az MTT-hez.

star wars 2015 21.png

Míg az előző túl nagynak, a másik nevetségesen kicsinek tűnik. Az AAT kb. olyan, mint egy nagyra nőtt Microfighters készlet.

Minden hibája ellenére, azt kell mondjam, ez egy egész jó készlet. Lehetne jobb is, de így sem rossz. Nagyon fontos kiemelnem: játékra termett.

Mikor készen volt, rögtön az jutott eszembe: gyerekkoromban miért nem volt ilyesmim? Itt nyílik, ott lő, ott rejt, gurul - szuper! Természetesen, nem csak gyerekeknek ajánlom, hanem minden Star Wars rajongónak, akinek az előző MTT nincs meg, és sikerült megbékélnie Jar-Jar Binks-szel és népével.

MTT (35).jpg

A készletet megtekintheted a debreceni KOCKAFESZTen, egy új terepasztal részeként. Részleteket a rendezvényről itt találsz.

 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars lego droid kedvcsináló mtt 75085 7184 7662
2014.
10.18.

Két hobbija biztos van Tier-nek. Az egyik a LEGO, a másik a fotózás, derül ki például egy korábbi bejegyzésünkből. Most újabb adag képet kaptunk tőle, ezúttal az űrhajósok világából. 


| Társai üdvözlik a legfrissebb - kissé egykedvű - űrhajóst |

| Aki kapásból a csapat élére áll |


| Hála az Exo-suit készletnek, már a nemzeti trikolór színeiben is kirakhatók a figurák |

Az LEGO Ideas sorozat egy idei darabjában, a 21109-es Exo-suit készletben kiadott figura a korábbiakhoz képest új színben, zöldben jelent meg. Tier a rendkívül népszerű "classic space" sorozatban megjelent valamennyi verzió boldog tulajdonosa a képek tanúsága szerint. De mit csinálnak a figurák, ha éppen nem pózolnak? Hát melóznak, derül a fotós egy másik sorozatából

Tier, köszönjük a képeket!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: fotó space foto fényképezés űrhajós fénykép tier classic space exo suit exosuit
2014.
10.17.

Van egy Alestorm nevű zenekar, akik úgynevezett kalózmetált játszanak. Ez nem azt jelenti, hogy jogdíjakat sértenek a dalaikkal, hanem a metál hangzásvilág mellett a kalózok kultúráját idéző hangszereket és hangzásokat is felhasználnak dalaikban, valamint legtöbb számuk témája szoros kapcsolatban áll az előbb említett érával.

Én szeretem ezt a zenekart, követem is őket a Facebookon, és mi ád az ég, a következő képet látom tőlük feltöltve:

alestorm.jpg

A képen látható jókedéjű szakállas úriember Dani Evans, a zenekar gitárosa és vokalistája egy nagyon menő pólóban. A ruhadarabról jobb képet nem találtam, a LEGO hivatalos betűtípusával olvasható a zenekar neve, alatta pedig a a bandától jól megszokott kalózok LEGO minifiguraként. Tök jó az ötlet; ha valaki ilyen mintával ellátott ruhában szembejönne az utcán, lepacsiznék vele.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: zene facebook póló metal zenekar kalóz banda minta alestorm minifigura kalózmetál
2014.
10.16.

2016-tól nem csak kétes erkölcsű nőknél lesz a "dubajozás" a szórakozás netovábbja, hanem a LEGO rajongók körében is. Dubaiban nyit LEGOLAND-ot a Merlin - mert igen, a LEGOLAND, mint olyan, a Madame Tussauds múzeumokkal meg egy csomó mással együtt az övéké.

Persze, nyilván jócskán kiveszi a buliból a részét a dán LEGO Csoport is. Az infrastruktúrán és a 40 féle játékon kívül 15000 LEGO modellt (60 millió LEGO kockából) hordanak a több, mint 278 ezer négyzetméternyi területre.

Legoland Dubai Dragon Ride.jpg

Nagyon remélem, valamiféle vizes játékok is lesznek a tematikus vidámparkban, mert azért arrafelé nem ritka a 40 fok fölötti hőmérséklet, ami még a legelszántabb LEGO rajongókat is eltántoríthatja attól, hogy a Minilandot nézegessék. A park egyébként egy hatalmas szórakoztató központ része lesz, sok más egyéb attrakcióval.

Én már akkor elégedett volnék, ha a dán vagy a német parkba eljutnék, mit nekem Dubai. Viszont, az első aki élménybeszámolót küld nekem a dubajozásáról, kap tőlem egy meglepi ajándékot!

A Toynews-nak köszönhetően voltam ilyen tájékozott.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: dubai lego merlin legoland 2016