Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
12.18.

Hahó, emberek! Már megy az A Hobbit - Az öt sereg csatája a mozikban! Ennek örömére ma bemutatom nektek a harmadik (és valószínűleg utolsó) LEGO A Hobbit eresztés legkisebb készletét.

hobbit_boszorkanykiraly_1_.jpg

A 79015 nem csak a legapróbb A Hobbit készletek egyike, de véleményem szerint a legjobb készlet is - nálam holtversenyben Zsáklakkal.

A termékcsalád több darabjára is jellemző, hogy az épület csak úgy dísznek van benne a dobozban a figurák mellett - amik viszont nagyon szépek. Nos, itt is valami hasonló történt: kapunk egy kőhalmot egy kiszáradt fával és három gyönyörű figurát, amik ráadásul csak ebben a készletben bukkantak föl eddig.

hobbit_boszorkanykiraly_2_.jpg

Galadriel és Elrond haja külön kis zacskóban van a dobozban. Ez a két haj egyébként pont ugyanolyan, csak a színezésük más.

hobbit_boszorkanykiraly_3_.jpg

A boszorkánykirály fejét bezzeg nem ilyen szép hajfonatok, hanem egy vaskorona fedi. Köpenye különleges formájú, fényes fehér; nyaki részét három oldalról is rá kell hajtani a minifigura nyakára, hogy úgy álljon, ahogy.

A tündéknek két arca van. Elrondnak egy békés és egy indulatos, Galadrielnek pedig egy békés illetve egy üveges tekintetű és dühös. (Még nem láttam a filmet és a könyvvel sem tartok ennél a résznél, így nem tudom, mire föl ez az ábrázat.) Van azonban a tündékkel egy nagy baj: a hajuk könyörtelenül meggyűri a gyönyörű köpenyüket. Fájt a szívem, amikor rátettem a fejfedőket.

hobbit_boszorkanykiraly_5_.jpg

Az építmény első része egy fa egy romon. Mondtam, hogy nem nagy szám. Van benne egy teljesen értelmetlen és fölösleges funkció, majd mindjárt mutatom, micsoda.

hobbit_boszorkanykiraly_4_.jpg

Az építmény másik felében a romokon kívül egy katapult van, aminek egy csontváz törzse a nyele. Hogy nem unják meg a katapultokat ott Dániában?

 

Viszont, dicséretre méltó, hogy egy ilyen pici készletbe is ennyi játszhatóságot csempésztek - még akkor is, ha ezt ilyen bugyutaságokkal érték el:

hobbit_boszorkanykiraly_16_.jpg

Nos, A Hobbit rajongóknak abszolút kötelező darab ez a szett, de úgy vélem a Castle téma rajongói is örömüket lelik majd benne. Inkább felnőtteknek való, mintsem gyerekeknek, bár a fene se' tudja. A benne lévő szuper minifigurák miatt igazán megéri az árát.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego hobbit tünde peter jackson trilógia kedvcsináló the hobbit galadriel elrond öt sereg csatája battle of five armies witch-king boszorkánykirály
2014.
12.16.

Tessék, itt a friss és ropogós 2015-ös első féléves katalógus lapozgatható formában, benne az új Bosszúállók készletekkel! Kattints az alábbi képre a nagyítható, lapozgatható katalógusért!

avengers_blog_630.PNG

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

2014.
12.14.

Tavaly a két karácsonyi készlet, melyeket csak rövid ideig lehetett kapni, tökéletesen illett egymáshoz. A második, black friday alkalmával kapható szett a fenyőfás kocsi volt, a 40082 pedig a fenyőárus bódéja. És ha már nagy összepasszolások: azért bódé, mert ebben az évben ünnepi piac volt a nagy készlet.

fenyoarus_bode_2013_1_.jpg

Szóval, e készletet októberben lehetett beszerezni, szokás szerint 17000 Forint értékű vásárlás mellé, ingyen postával adták a Shop at Home-on és a LEGO Brand Store-okban. Mivel utóbbi idehaza nincs, maradt a netes vásárlás.

fenyoarus_bode_2013_6_.jpg

Ez a szett azért jóval hangulatosabb, mint párja, az autó; ám igazán ennél sem sikerült megragadni a karácsony hangulatot.

fenyoarus_bode_2013_5_.jpg

A játék építés része nagyon egyszerű és nagyon rövid. Az építmény roppantul bugyuta és ez néhol nem is veszi ki magát olyan szerencsésen.

fenyoarus_bode_2013_7_.jpg

Például, a tető lehetne stabilabb, vagy esetleg lehetne rajta egy kis rajtamaradt hó, ezzel is részletesebbé téve a standot.

fenyoarus_bode_2013_4_.jpg

Két minifigura lapul a dobozban: egy vásárló hölgy és a fenyőárus. Nem igazán különleges figurák ezek, főleg nem a kereskedő.

Természetesen, minden karácsonyi LEGO szett szép, ez is - túl nagyot nem lehet ebben a témakörben hibázni. Persze, néhány aprósággal igazán fel lehetne dobni a készletet, mely azért így is kedves kiegészítője bármely téli LEGO városkának.

Ha kedvet kaptál ehhez a készlethez, irány a BrickLink vagy az e-bay - máshol már aligha fogod megkapni

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: karácsony lego exkluzív christmas tree exclusive karácsonyfa 40082
2014.
12.11.

Intéztünk még egy láda LEGO kockát a beteg gyerekeknek. Meredeken hangzik az állítás, tudom, de tényleg így volt. November 15-én a rajongók LEGO karácsonyfát díszíthettek. Az alap díszt a rendezvény előtt több üzletben is be lehetett szerezni, 5000 forint értékű vásárlás mellé adták. Természetesen saját építésű vagy a helyszínen épített dísszel is hozzá lehetett járulni a karácsonyfa ékesítéséhez. Sőt, az ígéret szerint a díszekbe épített kockák mind-mind a SOTE II. számú gyermekklinikája kapta. A programot a LEGO Hungária Kft. szervezte.

karácsonyfa LH (6).jpg

Egy hét múlva volt KOCKAFESZT, amire szintén a LEGO Hungária játszóasztalokat és kockákat biztosított nekünk (nem győzzük megköszönni: köszönjük!). Az egyik kockás ládában, mit ad Isten, nem ömlesztett kockák voltak, hanem karácsonyfadíszek! A díszek szétszedésében az éjszakai műszak segített, mert ez így használhatatlan volt. Még a madzagokat is nekünk kellett kiszedni belőlük.

karacsonyfadiszek.jpg

De nem ez volt a legnagyobb gond, hanem az, hogy ezeket láthatóan nem kapta meg a gyermekklinika. Érdeklődtünk a klinikán, mennyi díszt kaptak. Kérdésünkre dr. Tuncsik Csaba gazdasági vezető azt válaszolta, két láda dísz érkezett hozzájuk. A Hungária sajtóközleménye szerint 600 dísz húzta impozáns karácsonyfájuk ágait. Saccra 150 dísz nálunk landolt.

A keveredést jeleztük a LEGO Hungária Kft. munkatársának is, aki ígéretet tett arra, hogy a kockákat még az ünnepek előtt megkapja a gyermekklinika. Persze, mi a díszeket szétszedtük és a játszóasztalokat feltöltöttük az építőelemekkel, más kockákkal vegyítve azokat, szóval lövésem sincs, milyen kockából és mennyit fognak kapni a gyerekek. Vigyenek egy jó nagy láda szép csillogó kockát, azzal nem lehet mellélőni!

Nemes kezdeményezés volt a LEGO részéről, hogy a látványos karácsonyi programot jótékonykodással kötötte össze. Így duplán jól eső érzés volt feltenni a díszt a karácsonyfára és öröm töltötte el az embert, ahogy látta megtelni a hatalmas fát, sőt, amikor arra már nem fért több dísz, a mögötte elhelyezett táblát. Az utóbbi évek egyik legjobb LEGO programja volt ez. Rengeteg pozitív visszajelzést és véleményt kaptunk róla. A LEGO rajongók nevében: köszönjük!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego november sote dísz karácsonyfa tűzoltó utca gyermekklinika kockafeszt lego hungária
2014.
12.09.

Már novemberben tapasztaltam, csak aztán a KOCKAFESZT szervezése közepette elfelejtettem róla beszámolni. A lényeg: eltűnt a COBI meg a kulcstartóból barkácsolt megannyi minifigura a Kocka mindkét üzletéből, így most az pont úgy néz ki, mint egy igényes LEGO boltnak (melyre sokan valóban úgy gondolnak tévesen, mint a LEGO saját boltja) ki kell néznie. Rögtön vásároltam is mindkét helyen.

kocka_store.jpg

A Kockáról még nyáron írtam utoljára. Egyébként, nem csak a gagyi klóncikkek és sufnigyártott minifigurák tűntek el, de még a cikk megjelenésének hónapjában elindult a Monthly Mini Build program, mely során egy-egy apró építményt kaphatnak és rakhatnak össze a gyerekek, teljesen ingyen. Ez egy igazán emberi program, az igazi Brand Store-okban már régen szervezik - nagyon jó látni, hogy idehaza is megjelent a kezdeményezés.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kocka árkád allee lego store
2014.
12.07.

A LEGO évek óta bevett szokása, hogy karácsony előtt az éves nagy téli készleten kívül két apróbbat is kiad. Ezeket korlátozott ideig és kizárólag LEGO Brand Store-okban illetve a Shop at Home-on lehet beszerezni.

karacsonyi_2013_1_1_.jpg

Tavaly novemberben a Brick Friday (szójáték a fekete péntek angol megfelelőjével) alkalmával a 40083 volt az ajándék; ezt fogom most bemutatni.

karacsonyi_2013_1_6_.jpg

A LEGO téli falvában nem sok autó van: egy postakocsi és egy hókotró. Ezért aztán jó dolog, hogy kapunk még egy autót, amit falvacskánkba helyezhetünk.

karacsonyi_2013_1_5_.jpg

A platós autó körülbelül 110 kockából áll, ennek megfelelően építése sem igényel sok időt. Egyszerű és gyors lépéseken keresztül jutunk el a végleges modellhez, ami egyetlen minifigurát tartalmaz.

karacsonyi_2013_1_7_.jpg

Minden LEGO készlet áraszt magából egy alap hangulatot: ezt szokták sokan LEGO élménynek hívni. A karácsonyi készleteknél ezt még tetézi a végtelen kedvesség, meghittség, a karácsony érzés. Na, ennél a készletnél ez elmaradt.

karacsonyi_2013_1_8_.jpg

Ennek oka talán az, hogy a mellékelt fenyőfán és a két kis zöld díszecskén kívül semmi karácsonyi nincs a szettben. Ez nem zavaró, főleg a téli készleteket gyűjtőknek, de azért kár érte.

Az autót már csak az aukciós oldalakon, BrickLinken keresztül tudod beszerezni, vagy saját építőelemekből összerakod. Még az is előfordulhat, az utóbbi olcsóbb megoldás.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kocsi autó karácsony lego christmas tree fenyőfa kedvcsináló truck 40083