Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2015.
04.21.

Erős Péter vendégposztjában a 2015-ben megjelenő új Pókemberes LEGO készleteket mutatja be. Figyelmeztetés! Arachnofóbiások csak saját felelősségre olvassák tovább!

Abban minden Pókember rajongó egyetért, hogy kedvenc szuperhősük a Marvel képregényes univerzumának egyik legsokszínűbb karaktere – ha másért nem, hát azért, mert rengeteg különböző kosztümöt viselt már az évek során.  Ennek ellenére az eddig megjelent LEGO készletekben csak a piros-kék klasszikus ruha három verziója szerepelt (melyeket egy korábbi bejegyzésből már ismerhettek). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen felül még két különleges kiadás is megjelent, mely egyszerű földi halandók számára szinte elérhetetlen: a 2012-es és a 2013-as Comic Con rendezvényeken osztogatták ezeket a szerencsés kiválasztottaknak.

1_comic_con_black.jpg2_comic_con_r_b.jpg
(forrás: bricklink.com)

De ennek most vége! Az idei év áttörést hoz, ráadásul nem csak kedvenc hálószövőnk, hanem néhány régi és új ellenfele is helyet kapott a Toy Fair-en bemutatott 2015-ös készletekben. Kezdjük rögtön a legkisebbel, mely talán az egyik legnagyobb siker lesz: 76036 - Carnage’s SHIELD Sky Attack.

3_76036_carnage_1.jpg(forrás: http://marveltoynews.com/lego-carnages-shield-sky-attack-76036-photos-toy-fair-2015/)

Ez a kis készlet elhozza nekünk Pókember egyik legveszélyesebb ellenfelét Carnage-et (a magyar képregényekben a nevét hivatalosan Vérontónak fordították), aki - Venomhoz hasonlóan - egy pókképességekkel rendelkező szimbióta, és a Marvel világ egyik leggonoszabb karaktere. Mellette kapunk egy kis repcsit pilótával, és egy Pókembert. De még milyent! Feketét, mondhatnátok… de ez nem a „hivatalos” fekete kosztüm, hanem valami más. Pontosabban VALAKI más: a ruha tulajdonosa Miles Morales, egy afro-latin-amerikai származású srác, aki az Ultimate Comics: Spider-Man képregénysorozatban vette át a pókfonalat Peter Parkertől, és rövid idő alatt hihetetlen népszerűségre tett szert a tengerentúli olvasók körében.


A 76037 - Rhino and Sandman Super Villain Team-Up készlet igazi vegyes felvágott: a helyszín egy építkezés, ahol inkább a rombolásé a főszerep, és erről nem más gondoskodik, mint a 2007-es Pókember 3 filmből megismert Homokember és a 2014-es Csodálatos Pókember film robotszerű Rinója, valamint egy piros-kék Pókember. És még valaki, aki számomra megmenti a készletet az totális érdektelenségtől - ez pedig az Iron-Spider (Vaspók) ruha. A képregényt kevésbé ismerőknek: ezt a ruhát Tony Stark, azaz Vasember tervezte kedvenc hálószövőnk számára, és a Civil War (Polgárháború) történetben szerepelt - a kiszivárgott hírek szerint ezt a sztorit dolgozza majd föl a 2016-ra várt harmadik Amerika Kapitány film (melyben a Sony és a Disney megállapodása szerint Pókunk is vendégszerepel).

5_76037_rhino_sandman.jpg(forrás: http://www.thebrickfan.com/new-york-toy-fair-2015-set-images)


A LEGO a fiatalabb korosztályra is gondolt, ezért a Juniors szériába is jut egy Pókemberes készlet, a 
10687 - Spider-Man HideoutLátszik, hogy a Juniors termékvonal a játékélményt helyezi előtérbe - ezért ne is menjünk bele, hogy miből telik Pókunknak egy helikopterre, amikor a klasszikus képregénysorozatban már néha a lakbért sem tudja fizetni :) Számomra itt a Zöld Manó figurájaa legizgalmasabb: nem először találkozhatunk Pókember egyik legádázabb ellenségével, hiszen a LEGO kiadta már a filmes készletekben és a rajzfilmes változatban is, az új kiadás, viszont megegyezik a klasszikus képregényes figurával. A részletek szerelmeseinek ismerős lehet a manó sipkája, mely csak festésében tér el  a CM 13-as széria goblinjának sapijától.

7_10687_set.jpg(forrás: http://www.bricksandbloks.com/toy-fair-2015-lego-spider-man-hideout-10687-photos/)


És itt még nincs vége! A LEGO a korábbi Superman és Batman DUPLO készletek folytatásaként két pókemberes szettel igyekszik a legkisebbek kedvére tenni. Míg a kisebbik, a 10607 - Spider-Man Web-Bike Workshop egy figurát tartalmaz néhány kiegészítővel, a 10608 - Spider-Man Spider Truck Adventure készletben már minden adott ahhoz, hogy Pókember és a Zöld Manó küzdelme romba döntse DUPLO várost. Hacsak nem barátként furikáznak az óriási piros-kék kamionnal, hiszen a DUPLO-manó már önmagában kiakasztja a cukiságmérőt :)

(forrás: http://www.thebrickfan.com/new-york-toy-fair-2015-set-images/)

Száz szónak is egy a vége: ha szeretitek a LEGO-t és rajongtok Pókemberért, 2015-öt a Ti évetek lesz!

 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

2015.
04.18.

Emlékszem, az első moduláris házra, a Café Cornerre fél éven át spóroltam, még gimnazistaként. Nekem addig akkora és olyan szép LEGO készletem sosem volt. A hatalmas örömöt el kellett fojtanom kicsit, mivel nem vihettem haza a készletet karácsonyig.

pet_shop_1.jpg

Attól tartottam, otthon leszidnának, amiért még mindig ilyen gyerekes dolgokra (értsd: LEGO készletre) költöm a pénzemet. Karácsonyig Dani haverom ágya alatt pihent a ház, de aztán összeraktam. És el sem tudom mondani, mennyire jó érzés volt.

pet_shop_2.jpg

A Café Corner meghatározó élménye volt a hobbiéletemnek. Nem ez a készlet rántott engem vissza a LEGO hobbiba, de ez tett engem fanatikussá. Azóta, minden moduláris háznál egy kicsit azt érzem, amit akkor, a Café Corner összeépítésekor. Így volt ez a 10218 Pet Shop esetében is.

pet_shop_65.jpg

A Pet Shop volt az első olyan ház, aminél valamiképpen szerették volna megtörni a 32x32 kockányi építőlap sablonos kiosztását. Ezért aztán, nem is egy, hanem rögtön két házat kapunk! Nem úgy kettő, mint a legújabb Detective's Office-ban, hanem ez tényleg kettő különálló épület.

Az első épület némileg kilóg a moduláris házak sorából. Egy lakóház, csupa barna építőelemből, zöld ajtóval. Ennél a háznál a belvárosi épület hangulat úgy ahogy van hiányzik. Ez az egyik ok, ami miatt nekem nem annyira tetszik. A másik, hogy moduláris házhoz méltatlanul egyszerű néhol. Egyébként, sokaknak meg pont emiatt tetszik és pont emiatt a kedvence a Pet Shop: kisebb és egyszerűbb épületek, sokkal szerényebb lépték.

Az első szint megemelt, alatta egy pince van, amibe hátulról és a földszinti szobából is lemehetünk. Az alsó szobába zöld ajtó vezet, néhány egyszerű bútort találunk itt és egy csigalépcsőt az első emeletre. A lépcső alá egy toalett is befért - a WC elég ritka dolog a moduláris házakban. Is.

pet_shop_7.jpg

Sajnos a bútorok egyikét jócskán elméretezte a tervező: a fogas túl magas. Egy minifigura erre nem tudja rátenni a fejfedőjét, az biztos.

Az első emelet még kong az ürességtől, ahogyan a második is. Ebbe a házba épp beköltöznek. A bontatlan kartonok mellett még festik a falakat. A csigalépcső a harmadik, tetőtéri szintre vezet.

A tető bántóan egyszerű számomra. Ezen a hátsó kertecske sem segít. Nincs berendezés, csak két doboz. Az utca felé egy pici ajtó nyílik.

A készlet névadó üzletét magában foglaló ház azonban telitalálat. Egyrészt, a snassz barna helyett különleges, úgy nevezett homokkék építőelemekből áll. Másrészt, díszesebb, tagoltabb, mint párja.

A földszinten találjuk tehát a Pet Shop-ot. A kisállat-kereskedésben macska, kutya, aranyhal, papagáj is van, illetve néhány kiegészítő és a kassza. Az egyik kennel fölé belóg az emeletre vezető lépcső, ám ezt egy mozdulattal felhajthatjuk, hogy legyen a kezünknek helye.

pet_shop_24.jpg

A bolt tábláját, melyen a "PETS" (kisállatok) szó szerepel, kockákból építjük meg egy roppant trükkös építési technikával. A betű részleteket egy-egy antennára függesztjük fel, így áll össze a felirat.

pet_shop_31.jpg

Maga az épület díszítése is igazodik a benne helyet kapó üzlethez: a laktérbe vezető lépcső előtt, az utcán egy béka szobor díszíti a bejáratot.

Odafent szerény berendezésű lakást találunk. Neki már nincs WC-je, kénytelen lesz a szomszédba járni a dolgát végezni. A tetőtérben kapott helyet a hálószoba. A tető tagoltabb és szebb, mint a másik házé. Egy hatalmas tetőtéri ablak gondoskodik arról, hogy a lakásba kellő mennyiségű fény jusson.

pet_shop_60.jpg

Ezen a kék épületen jól meg tudom mutatni, mitől moduláris a moduláris ház. Kiveszem az első emeletet, és tadaam! Kapok egy új házat. Minden passzol, minden szép. Ugyanezt egy Párizsi Étteremmel, vagy egy Detektív irodával már nem csináljuk meg.

 

Az épületeket négy minifigura népesíti be: A cangás néni a barna házba beköltöző tag, a festő nála melózik. A bácsi a kisállat bolt tulaja, a kisfiú pedig egy vásárló.

Az összeépített modellről nagyon felemás érzéseim vannak és ennek legfőbb oka a barna ház. Ugyanakkor a kék épület, összességében a készlet hangulata tetszik, bár elviselt volna több játékosságot és részletet. Ha gyűjtöd a moduláris házakat, ajánlom e szett beszerzését. Én csak ezért vettem meg, hogyne hiányozzon a gyűjteményemből.

A barna házat le fogom bontani, a kéket pedig jócskán kibővítem majd. Így lesz a Pet Shop Karlstadt kompatibilis - igen, így hívom a várost, amit építek.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego klikk kedvcsináló modular pet shop moduláris modular buildings 10218 modulars
2015.
04.18.

A KLIKK weboldala - azon belül is inkább a fórum rész - régóta munkánk egyik fekete foltja. Erőforrásaink hosszú hónapokon keresztül nem tették lehetővé, hogy gyors megoldást kínáljunk a tömegével felmerülő problémákra és sajnos egy-két alkalommal rossz embert választottunk a javításra.

lego404_630.jpg

Két hónapja azonban ráleltünk Petire, aki volt olyan kedves és segített nekünk. Így végre - ha minden igaz - egy jól működő fórummal felszerelt, újra kedvezménykódos weboldalunk lesz.

Ma (2015. április 18.) az oldalunk 11 órától nem elérhető. Reméljük, késő délután már az új oldalunk megy - ekkor bele is vágunk a tesztidőszakba. A két hetes próba alatt a regisztrált felhasználók a fórumon tehetnek észrevételeket és hívhatják fel a figyelmet egy-egy hibára, a nem regisztrált látogatók pedig a hello[kukac]klikk.info.hu e-mail címre küldhetnek javaslatokat. Ezen két hét alatt új regisztrációkat nem fogadunk. Segítségeteket - és persze eddigi türelmeteket - köszönjük!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: fórum weboldal javítás site klikk weblap
2015.
04.10.

Békásmegyeri rendezvényünkön néhány héttel ezelőtt debütáltak Szőke Ferenc Architecture stílusú egyedi építményei. Aki nem tudott eljönni a kiállításra, az most pótolhatja az élményt, ráadásul a galériában az installáció építésébe is betekinthettek.

A LEGO Architecture készletek csomagolására jellemző letisztult, igényes megjelenés és hangulat elérése volt az elsődleges célunk az asztal tervezésekor. Elsőkét készítettünk egy matt fekete hátteret. Az előtérbe azonos anyaggal dekorált matt fekete dobogók kerültek az épületek számára. Az elsődleges rendező elv az volt, hogy optikailag kiemeljük ezeket a csodálatos, de apró alkotásokat és a hatalmas terepasztalok között hangsúlyt adjunk nekik. A hely szűke miatt a dobogók biztosították, hogy a kis makettek optikailag egymástól is különválhassanak. A hátfalon az eredeti épületekkel kapcsolatos főbb történeti és építészeti információk kaptak helyet. A beépített képernyőn pedig az épületek összeállítását bemutató 3D animációs kisfilmek voltak láthatóak.

arch_5.jpg

arch_1.jpg

arch_2.jpg

arch_3.jpg

Szőke Ferenc építményeit a már említett 3D animációs kisfilmeken keresztül youtube csatornáján még közelebbről megtekinthetitek. A következő KOCKAFESZT pedig talán egy kibővített Architecture stílusú asztallal vár majd titeket, de az ezzel kapcsolatos kulisszatitkokra még várnotok kell. 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: békásmegyer architecture 2015 Nemzeti Múzeum Szent István Bazilika legorevival KOCKAFESZT Villa La Rotonda
2015.
04.06.

Ismét sok baráttal és új arcokkal is találkozhattunk AFOL programjainkon. Aki eljön több száz kiló LEGO kocka közé egy hétvégére, az biztosan sok érdekességet talál a rendezvényeinken, de mi ez alkalommal is külön készültünk a felnőtt rajongók számára. (AFOL = Adult Fan Of Lego) Lássuk, mi is volt a program.

AFOL est:

Első alkalommal a debreceni KOCKAFESZT-en rendeztük meg ezt a programot. Ezúttal Óbudán vacsoráztunk együtt külföldi vendégeinkkel és közületek néhány érdeklődővel. Ilyenkor végre mi is játszunk és lazítunk a rendezvényszervezés feladatai között egy jót. A már klasszikusnak mondható toronyépítő versenyben ezúttal végre nem az örökös bajnok Áron nyert, egyik szlovén vendégünk letaszította trónjáról! Tamás pedig új rekordot döntött, közel 100 darab 2x4-es kockát tudott tenyerébe halmozni! 

afolest_630.jpg

AFOL előadások:

Két témában kezdeményeztünk beszélgetést a történeti kiállításrészben rögtönzött AFOL termünkben. A jobbára vendégkiállítókból álló csapat jó hangulata és széles érdeklődési köre sok érdekes és izgalmas témát dobott be, melyeket Körmöczi Zoltán, a KLIKK nagykövete a hazai és nemzetközi építőversenyekről tartott rövid beszámolója követett.

afoleloadas_630.jpg

A folytatásban a nyomtatott és matricázott LEGO alkatrészek megosztó témáját vettük elő. Nyomdász háttérrel rendelkező barátunk, Füle Balázs beszélt a LEGO nyíregyházi gyárlátogatásának élményei alapján technológiai részleteket is bemutatva. Ez a témafelvetés is jó bemelegítés volt, remek kerekasztal beszélgetés alakult ki a résztvevők között. Hamar túlléptünk a matricákkal kapcsolatos szeretem / nem szeretem kérdésen és számos kapcsolódó kérdést átbeszéltünk. Sok szép példát találunk nem csak nyomtatott kockák, hanem a matricázás minőségi kivitelezésére is. Olykor kimondottan üdítő grafikákkal érkeznek a gyári matricák a készletekben. Ehhez kapcsolódóan beszélgettünk az egyedi építmények dekorálásának, a gyári minőséget megközelítő, vagy ezzel megegyező lehetőségekről. A folytatásban több ezzel a témával kapcsolatos írásra is számíthattok tőlünk! Figyeljétek a blogot!

matricazas630.jpg

Összefoglalóként a legfontosabb, hogy igyekszünk hagyományt teremteni ezekkel a külföldön már hosszú ideje sikeres kezdeményezésekkel a hazai építők és felnőtt rajongók között. Aki a békásmegyeri KOCKAFESZT-en lemaradt, az kimaradt, de ígérjük, hogy folytatjuk a hagyományt! Fontosnak tartjuk ezeket a lehetőségeket a kapcsolatépítésre és közösségépítésre. A jövőben is készülünk érdekességekkel kifejezetten felnőtt LEGO rajongók számára! Kommentben a témafelvetéseiteket is várjuk: miről hallanátok legszívesebben következő alkalommal az AFOL előadásokon?

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: programok program 2015 AFOL KOCKFESZT
2015.
04.02.

A T-16 Skyhopper a Csillagok Háborújának egy kevésbé ismert járműve. Olykor feltűnik a háttérben, vagy Luke játszadozik egy ilyen gépet formázó makettel, de a filmes felbukkanása - legalábbis tudomásom szerint - ennyiben ki is merül.

t16_skyhopper_1.jpg

Így aztán a LEGO verzió népszerűsége, sikere is kérdéses, és ezt mintha a dán urak is tudták volna előre. Hozzányúlnak a már-már megszokottá vált minifigura cselhez, azaz a készletbe tesznek egy sokak által favorizált minifigurát, ami segíti majd a termék eladásait.

Ez a minifigura a Tusken rabló, ami sok-sok évvel ezelőtt, még meglehetősen más formában volt készletben. Most teljesen újragondolták a karaktert formázó minifiget: zsír új fejet és szebb festést kapott.

t16_skyhopper_18.jpg| Régi és új buckalakó |

A szett másik minifigurája a Skyhopper pilótája. Kétféle arca van, és itt nagyjából vége is a kiemelendő részleteinek. Képzeljük el, hogy csak ez a fig van a dobozban. Ugye, hogy nagyon kell a buckalakó?

Ez meg itt egy sima LEGO patkány, ami dűnepatkány szeretne lenni. Hát nem aggódták túl a dolgot.

t16_skyhopper_10.jpg

A jármű megépítése elég élvezetes. Tetszett, ahogyan a szárny kialakul, normál (system) és Technic építőelemekből, illetve, ahogyan a Skyhopper formáját felveszik a többnyire szögletes alkatrészek. Kell matricázni is, érdekes módon azonban ezúttal ez nem zavart.

Hát nézzétek. Ez egy remek modell egy kevésbé ismert Star Wars űrhajóról. Ha csak ennyi volna a készlet, egyértelműen csak hardcore rajongóknak ajánlanám, ám mivel beletették rafkósan a buckalakót, kénytelen vagyok azt mondani: ha szeretnél egy új Tuskent és olcsón látod ezt a készletet, csapj le rá.

t16_skyhopper_19.jpg

A készletről egy videót is készítettem, íme:

 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars lego buckalakó kedvcsináló tusken raider 75081 skyhopper