Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
10.01.

Mert ha igen, akkor van egy jó hírünk: megérkeztek a képek a 2015-ös Ninjago készletekről is. Ismét piros dobozban jönnek az új szettek, kicsik, nagyok, narancssárga nindzsásak.

Ninjago 2015 1.png

Az egész Ninjago termékcsaládból nekem mindig csak az épületek tetszettek. Most kisebb házikókat kapunk, de azok sem néznek ki rosszul.

A többi járgány sajnos továbbra is csak egy nagy katyvasz számomra, viszont azt el kell ismernem: sok ritka, hasznos, különleges alkatrész is lapul a dobozokban.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego új new 2015 ninjago
2014.
10.01.

A LEGO Racers folytatásaként debütál jövőre a Speed Champions termékcsalád, melyben valódi sportautók minifigura méretarányú modelljei szerepelnek.

Racers 2015 5.png

Az ötlet kimondottan tetszik nekem: azon kívül, hogy a Racers/versenyautó rajongók is egy egészen új szériát kapnak, a CITY gyűjtők és építők is örülhetnek majd - LEGO CITY utcáin épp olyan jól mutatnak majd a vagány sportautók, mint egy versenypályán.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lamborghini ferrari lego new porshe racers 2015 speed champions
2014.
09.30.

Valahogy érezhető volt, hogy a Bionicle-t nem lehet végérvényesen eltűntetni holmi Hero Factory-val. Nem, nem, a robotbigyók visszatérnek jövőre, sokak örömére, és sokak bánatára. Nem szívügyem a Bionicle, sosem volt az. Ezt a bejegyzést sem azért szülöm meg, mert rajongó vagyok, hanem mert újdonság, és ami új, arról tudjanak sokan.

(Aki Bionicle rajongó, az nem feltétlen értékeli a kommentárt, neki a képek nézegetését ajánlanám. Akik annyira nem szeretik a sorozatot, nos, jó szórakozást kívánok az olvasmányhoz.)

Sok hasonlóságot lehet felfedezni a korábbi Bionicle sorozatokkal valamint az új széria gerincét nyilvánvalóan a Hero Factory elfuserált, a Bionicle-ből kifejlesztett kapcsolatrendszere alkotja, csak kicserélték a logót a dobozokon. Dobozokról szólva, A LEGO-nak sikerült minimalizálni a dobozok méretét, formáját azonban nagyon elrontották, mint a hasonló sorozatoknál szokták. Ezt nem lehet rendesen kartonba tenni, rengeteg helyet pazarolnak ezzel a kialakítással.

A 70784 - Lewa, a Dzsungel mestere a többi zöld Bionicle-vel megegyezően két kézi fegyverrel rendelkezik, jár hozzá, mint az összes többihez, egy arany sisak, meg valami pókszerű izé.

bio (8).jpg

bio (12).jpg

Következő Pohatu a kő mestere. Hát, izé. Két bumeráng, és akkor így... ennyit tud. Na, hát azért hozzá is jár az a kék póklény.

bio (5).jpg

bio (4).jpg

Gali, a víz mestere már nem olyan gyenge. a sisakja egész jól néz ki, meg a szigonya is klassz, ami inkább néz ki evezőlapátnak, de hát annak mi haszna lenne a víz alatti póklények ellen? De aztán ezenkívül csak a póklény, és kész.

bio (10).jpg

bio (3).jpg

Tahu, a tűz mestere. Hát mit is mondjak róla? Kicsit nagyon hajaz az ősére:

bio.jpg

bio (2).jpg

bio (11).jpg

Kopaka, a jég mestere. Róla már elő sem keresem a régi képet, el tudjátok képzelni, vagy ha nem, csak begépelitek a Google-ba: "Kopaka Bionicle" Számomra egy teljesen semmitmondó sorozatról beszélünk, de ha döntenem kéne, Kopakát választanám. Nincs rá különösebb érvem, csak ez néz ki a legkevésbé összecsapottnak.

bio (7).jpg

bio (1).jpg

Sajnos nem ússzuk meg ennyivel. Az arachnofóbiás LEGO-soknak tart meglepetéseket a cég a Lord of Skull spiders című készletben. Még csak nem is igazán pók, mert hat lába van, a kisebbeknek meg csak négy, de legyen meg a kellemetlen tudat, hogy azok pókok.

bio (6).jpg

bio (9).jpg

Természetesen feltételezhetjük, hogy nem csak ennyit kapunk a jövőben Bionicle téren, a nagyobb készletek majd később jönnek, mindenféle szuper hiper bionicle lovagszamuráj asztronauta figurák és társaik.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: gagyi pók reboot bionicle 2015
2014.
09.30.

Megérkeztek a 2015-ös DC Comics LEGO széria hivatalos képei. Egy készlet kivételével (76040 - Brainiac Attack) mindről kaptunk képet. Az imént említett hiányosságot ígérték pótolni, ha hozzájutunk a képekhez, frissítjük a bejegyzést.

A 2014-es San Diego Comic Con-on már bemutatásra került a 76025 - Zöld Lámpás vs. Sinestro. A készlet figurái Zöld Lámpás és Sinestro (egyértelműen) és valamiért nagyon nyomják a Batman szálat, ugyanis a készletben helyet kapott egy űr Batman is. Véleményt nem mondanék róla, de akinek kell egy világosszürke Batman, itt a remek alkalom.

15389254681_bc5a021293_z.jpg

Következő szettünk a 76026 - Gorilla Grodd Goes Bananas. Sajnáltam akárcsak megpróbálkozni is a név fordításával, így hangzik jól, angolul. Szép nagy készlet, van benne egy menő háromkerekű járgány is, egy Gorilla, ami nem csak a képregényrajongóknak, de az állatkert építőknek is jól jöhet majd. Járgányok tekintetében egy Bat-botot kapunk, valami mechát, és Wonder Woman láthatatlan repülőgépét természetesen átlátszó elemekből, és Wonder Woman-nal együtt. Ell lehet szórakozni a gondolattal, mekkora fájdalmat fog okozni egy láthatatlan LEGO építményre való rálépés. A készletben továbbá helyet kapott a Villám is, és nemezise, Captain Cold.

15205712510_f875919594_z.jpg

15392397695_dfc2bf9040_z.jpg

Megyünk is tovább a 76027-es cikkszámú készletre, a Fekete Manta mélytengeri rajtaütésére. Az eddig nyilvánosságra került képek alapján ez a sorozat második legnagyobb készlete. Jár hozzá Fekete Manta egy manta alakú tengeralattjáróban, Aquaman, egy teljesen indokolatlan Bat-tengeralattjáró, és a fogságba esett búvárruhás Robin. Kezdem azt érezni, a széria neve inkább lenne helyes, ha Bat-barátok lenne.

15205809358_3a607c3b17_z.jpg

15392069662_24c0246808_z.jpg

És a sorozat eddig legnagyobb készlete a 76028 - Darkseid inváziója. Darkseid magyarul, ha jól emlékszem, a Superman és Batman - Supergirl: egy lány a Kripton bolygóról című kötetben tűnt fel, mint gonosz. Őt Grodd-hoz, vagy Hulk-hoz hasonlóan nagy figuraként kapjuk meg, szerintem ez annyira nem jó, mint egy épített figura, ez csak egy nagy fröccsöntött műanyagtömb. A készlet többi része viszont tök jó. Kapunk egy egész tisztességes repülőt, szerintem nagyon formás, ilyet a LEGO-tól még tán nem is láttam. Darkseid gépe olyan, amilyen, viszont a figurák szépek: kapunk Superman-t, Zöld Íjászt (végre Hawkeye mellé már épp ideje volt), Cyborg-ot, és Hawk Man-t is. Ez utóbbi kellemes csalódás ugyan, de hiányolom a párját, Hawk Gril-t.

15205808768_318bb476ed_z.jpg

15205711610_2c221425f3_z.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: flash superman újdonság új comic new comic con készlet superheroes 2015 wonder woman DC Batman
2014.
09.29.

Ugye senki sem lepődik meg azon, hogy egy LEGO film kimeríthetetlen forrása a filmes készleteknek? 2015 első félévében három újdonság érkezik az A LEGO Kaland témában.

LEGO Movie 2015 1.jpg

LEGO Movie 2015 2.jpg

Valószínűleg a LEGO is rájött arra, hogy Csoda Kitty nagyon népszerű, különböző színű változatait pedig sokan gyűjtik. A legkisebb új készletben ezért egy Szuper Mérges Kitty kapott helyet, Batmannel és egy csontival.

LEGO Movie 2015 5.jpg

LEGO Movie 2015 6.jpg

Rossz Zsaru járgányának repülő változatát már kiadták, most azonban megkapjuk a kocsi verziót is. Kicsit sajnálatos, hogy e két járművet nem ugyanabból a készletből lehet megépíteni - hisz, adtak ki 2 az 1-ben szetteket a témában.

LEGO Movie 2015 3.jpg

Most ki merem jelenteni, hogy a legeslegjobb A LEGO Kaland készlet azonban a 70818 lesz. Emmet dupla kanapéja eddig csak Fémszakáll hatalmas és drága hajójában szerepelt, most azonban Emmet autójával együtt egy kisebb készletben is megjelenik. Ha ez nem volna elég, a dobozban a legjobb karakterek szerepelnek: szellem Vitruvius, Csoda Kitty egy újabb variációja, Benny, Emmet és Biznisz elnök.

LEGO Movie 2015 4.jpg

Le merem fogadni, hogy a napokban még több szép képet fogunk kapni a jövő évi készletekről. Figyeld a blogot, ha nem szeretnél lemaradni róluk!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: biznisz lego business elnök kitty benny lord 2015 vitruvius emmet lego movie lego kaland bad cop 70818 70819 70817
2014.
09.28.

Mondhatni rendhagyó a mai kedvcsináló, ugyanis most nem egy LEGO készletről lesz szó, hanem egy könyvről. A DK gondozásában jelenik meg (angol nyelven), idehaza csak másodkézből lehet hozzájutni. Pedig, egy rendkívül jó kiadványról van szó.

character encyclopedia (1).jpg

A gyűjthető minifigurák szerelmeseinek ez a könyv kötelező darab - főleg azoknak, akik a teljes kollekciót begyűjtötték már. A LEGO Minifigures Character Encyclopedia, ahogyan az a nevéből kiderül, az első 10 széria valamennyi karakterének leírását tartalmazza.

A legtöbb esetben minden figuráról tudott a könyv olyan információval szolgálni, ami meglepett vagy épp elgondolkodtatott. Tudtad például, hogy a csirke ruhás fickó az egyetlen olyan minifigura, amelynek torzója elölről és hátulról is ugyanúgy néz ki? És, hogy a szumó birkózón van a legkevesebb ruha? A fenti galériában néhány további érdekességet találsz, a teljesség igénye nélkül.

character encyclopedia (2).jpg

A könyv még egy meglepetést tartogat: egy csak az enciklopédia részeként kapható, 161. gyűjthető minifigura lapul a fedlap alatt: a játékkatona. Tulajdonképpen, ezért a minifiguráért vásároltam meg a könyvet, de a tartalom is kellemes csalódást okozott.

Aki szereti a minifigurákat (főleg, ha annyira szereti, hogy gyűjti is őket) és rendelkezik némi angol tudással, szerezze be nyugodtan a könyvet, nem fogja megbánni. Hardcore gyűjtöknek pedig kimondottan kötelező!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: könyv lego book encyclopedia enciklopédia dk character minifigura minifigures 161 toy soldier 5002506