LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2015.
08.31.

Egy nagyon régi, komoly kiállású propelleres hidroplán áll előttem az asztalon. Majdnem húsz évvel ezelőtt kaptam. Keresztapám már akkor is használtan hajtotta fel, egy cipős dobozban érkezett karácsonyi ajándékként Ausztriából. Gyerekkoromban számtalanszor összeraktam és szétszedtem mindenkét modellt a leírás alapján. Az alkatrészei fő segítségként ott voltak a robotépítésekhez is, amikor a Cybermaster készletemet már kezdtem kiismerni.

8855_cover.png

1988-ban adták ki és 569 alkatrészből áll. Ekkorák voltak a csúcsmodellek durván 30 évvel ezelőtt.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: repülő lego plane 1988 repülőgép kedvcsináló technic 8855 Prop Plane
2015.
08.27.

Négy éve kezdtünk el klubozni, mint KLIKK. Emlékszem, semmink sem volt, csak hatalmas LEGO terepasztalaink. Mindent meg kellett vennünk, ami egy rendezvény megszervezéséhez szükséges. Nagyon nehéz volt, nagyon sok munkával járt, de megérte.

klikk_hq_700_1.jpg| Klubhelyiség |

A KLIKK eszközei ma már majd' egy egész teherautót megtöltenek, folyamatosak az új eszközbeszerzések és a terepasztal állományunk is egyenletesen növekszik, megújul. Eljutottunk oda, hogy a tárolás komoly nehézséget okoz számunkra.

klikk_hq_700_6.jpg| Építőműhely |

Ezért aztán, örömmel jelentjük be, hogy a KLIKK hamarosan egy új központot kap! A KLIKK HQ A Dunakanyar szívében lévő Nagymaros közepén lesz, egy frissen felújított házban. Az új főhadiszállásunk helyet ad majd:

  • egy irodának
  • egy klubhelységnek, benne XBOX sarokkal (és persze LEGO Dimensions játékokkal)
  • egy raktárnak a rendezvényes eszközök számára
  • egy építőműhelynek, melyet én fogok használni
  • egy bemutatóteremnek, ahol zömében a saját terepasztalaim lesznek kiállítva
  • és persze WC, konyha is lesz.

klikk_hq_700_2.jpg| Kiállítóterem |

Mindezt októbertől vesszük használatba, azonban teljes egészében csak később lesz készen - a raktárhelyiségek számát ugyanis a későbbiekben tovább bővítjük.

A KLIKK ház a nagyközönség számára nem lesz látogatható, s a helyiek híresztelésével ellentétben bolt sem fog működni itt. Bár később olykor tartunk majd nyílt napokat, melyeken a kiállítótermet lehet megtekinteni, egyebet nem tervezünk. Az épület a csapat igényeit kell, hogy kiszolgálja.

A terek kialakításáról és az itt készülő építményekről természetesen rendszeresen beszámolunk majd!

 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: klub lego központ klikk klubszoba HQ
2015.
08.25.

Az elmúlt években számtalan kreatív építő bizonyította, hogy a LEGO kockák felhasználási területe végtelen - működő gépek, robotok, szobányi diorámák, méretarányos katedrálisok születtek, de láttunk már lakható LEGO házat is. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a LEGO elsősorban játék és a fő célcsoportját a gyermekek jelentik.

kecskemet_700.jpg

A KLIKK rendezvényein mindig igyekeztünk szem előtt tartani ezt a tényt. Legyenek bármennyire lenyűgözőek a gigantikus, részletgazdag terepasztalok, azt az elvet valljuk, hogy a gyermekek számára egy interaktív rendevzény mégis többet ér. Éppen ezért a KOCKAFESZT-eken mindig törekedtünk arra, hogy lehetőség legyen játszani is - játszószobák, építőversenyek, játékos programok színesítik rendezvényeinket.

KOCKAFESZT Kecskemét

infó | programok | vendégkiállítás | börze | facebook

Kecskeméten egy kicsit ennél is tovább megyünk, új formátummal próbálkozunk. A bejáratnál valamennyi gyermek átveheti az "útlevelét", melynek segítségével "végigjátszhatja" a KOCKAFESZT-et. A Hírös Agóra területén 10 állomást telepítünk, melyek mindegyikén játékos, könnyed feladatot lehet teljesíteni, melyért pecsét jár az útlevélbe. Aki legalább 6 pecsétet összegyűjt, annak pedig köszönetképpen, hogy részvételével megtisztelte rendezvényünket, apró ajándékkal és emlékkel kedveskedünk.

utlevel_700.jpg

A feladatok már most nyilvánosak, szeretnénk, ha mindenki előre végiggondolhatná, melyik állomásokon szeretne játszani. Természetesen semmi akadálya az összes végigjárásának, de néhány életkortól és érdeklődési területtől függően akár ki is hagyható. Bízunk benne, hogy mindenki talál legalább hat olyant, amely szórakoztatónak bizonyul számára!

Lássuk az állomásokat!

1. Egy üveg kocka: a lakásban előbb, vagy utóbb mindenhol megjelennek a LEGO kockák! Miért lenne kivétel a dunsztosüveg? Becsüld meg, hány kockát gyömöszölt Zoltán a kovászos uborkás üvegbe (ne aggódj, az uborkát előtte kivette) és írd a számot az útleveledre!
2. Technic terep: válassz ki egyet a távirányítású Technic gépeink közül és vezesd végig Szabolcs trükkös akadálypályáján!
3. Sztárfotó CsodaKittyvel: CsodaKitty óriási szobra minden rendezvényünk egyik kedvenc látnivalója, fényképek százai készültek már vele. Mutasd meg másoknak is, hogy találkoztatok, készíts közös fotót a cicával és (kísérőd segítségével) töltsd fel valamelyik közösségi oldalra a #kockafesztkitty hashtaggel!
4. Toronyépítés: építs 2x4-es kockákból csavarodó tornyot és bizonyítsd be, hogy te vagy a rendezvény Toronyépítő Mestere!
5. Markolj kockákat! Hány 2x4-es kockát vagy képes belepakolni kísérőd kevébe úgy, hogy azokat nem építed egymáshoz? Meg tudjátok dönteni Tamás 100 kockás rekordját?
6. Építs mozaikot! Kecskeméten mutatkozik be először a KLIKK mozaikfala. vegyél részt a közös építésben!
7. Rózsaszín rajongó: színesítsd a játszószoba Friends terepasztalát saját építményeddel!
8. Minden szupi-szuper: Karcsi karmesterkedévével minden órában összeáll a KOCKAFESZT Kórus. Ki ne maradj a közös éneklésből és táncolásból!
9. Kockarablás: szerezd vissza az elrabolt kockákat a kalózoktól és a bűnözőktől Andor mókás ügyességi játékain!
10. Rajongói vélemény: segíts, hogy még jobbá tegyük rendezvényeinket, töltsd ki a kérdőívünket és add le a pultnál!

+1 Ajándékosztó stand: ugye kitalálod, itt mi fog történni? :) A leadott útlevelek közül minden órában kisorsolunk egyet, melynek tulajdonosa további apró nyereményt kap.

Az útleveles játékon kívül természetesen más játéklehetőségekkel is készülünk (lesz játszóház sok-sok tízezer építőelemmel), kövesd a blogot a részletekért! Szeretettel várunk Kecskeméten!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: játék rendezvény lego kecskemét játékok útlevél 2015 kockafeszt
2015.
08.23.

A nyolcvanas évek LEGO készletein kezdtem felcseperedni. Szinte az egész gyerekkoromat betöltötték a LEGO játékok, de már felnőttem. Sűrű a munka és sűrű a családi élet, kikopott a hétköznapokból az építőjáték. Pedig a LEGO az ami igazán ki tud kapcsolni. Az irodában tartok is egy kis adag vegyes kockát, hogy "szükség esetén" kéznél legyen: jól eső elfoglaltság cigiszünet helyett, vagy szövegírás közben. Kedvem mindig van hozzá, de amikor időm is van rá otthon, néha azzal szembesülök, hogy elmegy a kedvem a dobozok előkaparásától.

Hozzám hasonlóan LEGO játékok között nőtt fel Jeffrey Pelletier építész is. Seattle-ben él, ahol különleges módon építette át több mint 100 éves házát. Saját bevallása szerint inspirálja őt az építőkockákkal való játék a munkájában is, ezért évről évre csak gyűlnek a kockák. Nálam is valami hasonló a helyzet; igen nehéz megfelelő helyet kialakítani egy folyamatosan növekvő helyigényű hobbinak. 

klikk_lego_nappali2.jpg

Viszont a LEGO egy tiszta helyet igénylő hobbi, ezért a garázs és a beépítetlen tetőtér szóba sem jöhet. Mivel ez a hobbi ideális akár a családdal - és különösen a gyerekekkel - közös játékra is, ezért Jeffrey a ház egyik szintjének teljesen szokatlan kialakítása mellett döntött. Magányos játék (sokszor így utalnak a LEGO játékokra) a közösségi térben! Nagyon tetszik ez a megoldás, mert a hobbijában elmerülő családtagot így nem vonja ki a családi életből az elmélyült építés.

klikk_lego_nappali1.jpg

Zajlik az élet a lakásban, miközben csodálatos alkotások születnek. Két fontos szabály van: moss kezet és válogasd ki újra a kockákat játék után! Indulhat is a végtelen építés!

klikk_lego_nappali3.jpg

Mi otthon az új könyvespolc alsó kis szekrényét arra terveztük, hogy legyen helye a feleségem varrókészletének és a tartalék izzókhoz hasonló cuccoknak, de két csavaros doboznyi szépen szortírozott LEGO alkatrész még elfért benne. Az ágy alatti, szinte megközelíthetetlen helyeken van néhány doboz LEGO kockám szépen szortírozva, de most gondolkodóba estem. Bizony nagyon kellene egy új polcrendszer kb. 150 fiókkal :) Ne hagyjátok ki a videót, melyben Jeffrey érintőlegesen a durván 250.000 kockát tartalmazó gyűjteményét is bemutatja.

Ez van, mi már egy külön kategória vagyunk. Azok az emberek, akik felnőttként is visszakanyarodtak gyerekkori kedvenceikhez. Ez teszi életformává a LEGO játékot. Mi ebben a furcsa? Van aki motorokat épít, van aki csodálatos parkot alakít ki a kertjében és vagyunk mi, akik építeni szeretünk. Természetesen LEGO kockákból!

forrás: houzz

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego ház house tárolás collection gyűjtemény storage LEGO Jeffrey Pelletier
2015.
08.20.

Szokatlan és vitaindító kedvcsináló következik. Ezt a készletet a B modell alapján mutatom be nektek. Az a helyzet, hogy kifejezetten emiatt vettem meg, a sugárhajtású vadászgépekért nemigazán rajongok.

9394_b_630.jpg

A rend kedvéért mutatom a főmodellt is. Természetesen a választás szimpátia kérdése. Erre való a LEGO, mindenki azt épít belőle, ami neki tetszik. Lelkes építők készítettek már harci helikoptert, mentő helikoptert, motorcsónakot és ki tudja még mennyi mindent a készlet elemeiből. Más szetteknél is mindig érdemes a neten körülnézni inspirációért. Ahogy a Creator úgy a Techic készleteknek is nagy erénye, hogy egyetlen készlettel is nagyon hosszú ideig el lehet játszogatni.

9394_a_630.jpg

Ismét egy viszonylag új készlet van előttünk, 2012-ben adták ki és 499 elemből áll. Az általam erősen preferált műrepülőgép megépítéséhez valamivel kevesebb alkatrész elegendő, az építés befejezésekor még maradt egy-két tucat építőelem az asztalon.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: repülő lego plane repülőgép review kedvcsináló jet technic 9394
2015.
08.19.

Sokan azok közül, akik nem vették komolyan a Totalcar emlékeztető cikkét, pórul jártak az özönvíz szerű esőzésben. Egyelőre nekem is hagyott elég esélyt az időjárás a pince kármentésére, de ígérik a folytatást. Legyetek okosak és csak megfelelően megépített LEGO járművel hajtsatok bele a nagy vizekbe!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: autó lego víz hajó car water boat