LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2015.
11.27.

Itt a remek lehetőség, hogy szerezz egy LEGO Creator 31035 Tengerparti házikó készletet. Te megnyered, mi karácsonyra eljuttatjuk hozzád! Mit kell ehhez tenni?

creator-beach-hut-31035-2_masolata.jpg

Legyél a KLIKK LEGO rajongói klub regisztrált tagja! Ez azért jó, mert a regisztrált tagok számos plusz lehetőségre jogosultak, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy állandó 5% kedvezményt kapnak az ország négy remek LEGO üzletében. Ez a KLIKK Vásárlókör, itt olvashatsz róla részletesebben.

klikk_vkor_1.jpg

Ha már tag vagy, december 11-ig vásárolj valamelyik, a kezdeményezésben részt vevő boltban és használd a kedvezménykódodat. Örülj a megvásárolt LEGO készletednek, a kedvezménynek és várd a sorsolást, ami december 12-én lesz.

Sok szerencsét kívánunk!

Nyerd meg ezt a LEGO készletet! A KLIKK LEGO rajongói klub regisztrált tagjaként vásárolj december 11-ig a LEGOÁruház,...

Szerző: KLIKK2015. november 27. 
Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego nyeremény klikk nyereményjáték vásárlókör vásárlókód
2015.
11.26.

A Bionicle egy teljesen új rendszert hozott a LEGO saját építési rendszerei közé. Ez jó dolog: de nem minden esetben. Az új Star Wars constraction (construction + action, azaz építhető akció) figurák is elég furcsák voltak elsőre, sőt, némelyik még most is az a babás fejével meg a gagyi csípőjével. Aztán, végül kettő igazán megtetszett: Darth Vader és az ebben a bejegyzésben bemutatott Grievous tábornok.

grievous_nagy_1.jpg

Grievous-nál kimondottan előnyös ez a fajta építési technika, mivel maga is egy robotcsontvázban élő űrlénymaradék. Az építmény nagy lesz, meglepően stabil, csak néhány apró hibát tudnék említeni róla - ezt a videóban meg is teszem.

grievous_nagy_2.jpg

Azt ugyan nem tudom, mit lehetne vele játszani magában; talán ha Obi-Wan-t is beszerezzük, akkor mehet a csihi-puhi. De lehet vele játszani, a szett színvonala és szerkezete is adott hozzá. Az építési élmény merész, nagyon eltér a szokásos LEGO építgetéstől, erre számítani kell.

Az ünnepi akciókban már 9000 forint környékén is el lehetett csípni ezt a készletet - annyit simán megér. Ha játszani nem is fogsz vele, dísznek, különlegességnek bőven jó.

A Star Wars építhető figurák következő szériájáról itt olvashattok.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars lego klikk general csillagok háborúja review kedvcsináló tábornok dark side grievous constraction general grievous 75112
2015.
11.23.

Eddig csak ezt a képet ismertük az év elején megjelenő Star Wars - Ébredő erő constraction figurákról, de most, nagy felbontású, hivatalos képek jelentek meg mind a hatról.

12074883_10153310921170838_4457715428461560087_n.jpg

Az új rohamosztagoson kívül valamennyi főszereplő is összeépíthető LEGO akciófigura alakot ölt jövőre: Rey, Finn, Poe, Kylo Ren és Phasma kapitány is.

Úgy vélem, az emberi arccal ellátott építhető figek nem tudnak jók lenni, mert nem elég hasonlóak karakterük eredetijéhez (bár Rey egész tűrhető). Ezért aztán, nekem ezek nem tetszenek, de a sötét oldal képviselői annál is inkább!

Nézzétek például Kylo Ren sisakját, mennyire aprólékos. Alig várom, hogy beszerezhessem.

75117_alt6.jpg

Addig is, a blogon még a héten megnézünk közösen egy ilyen, építhető Star Wars karaktert, Grievous tábornokot. Térj vissza később!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars finn lego akció figura figure rey technic bionicle 2016 ébredő erő force awakens ultrabuild ultra build kylo ren constraction 75113 75114 75115 75116 75117 75118 poe dameron phasma first order
2015.
11.23.

A 13 éves Márton már egész kicsi kora óta játszik LEGO kockákkal - és milyen jól teszi! Ezen állításomat egy remek építményével szeretném alátámasztani.

Marci a katonai témákat kedveli. Íme egy építménye, egy UH-1-es amerikai csapatszállító helikopter. Ezt a modellt a vietnámi háborúban használták.

marton_4.JPG

A kopter építése során az orr kialakítása volt a legnagyobb kihívás. Megnyugtatásul írom, egész szépen sikerült. És, kedves olvasók, mit tippeltek, mennyi időbe telt összehozni ezt a szép járművet?

marton_5.JPG

Néhány nap? Hetek? Dehogy: másfél óra volt csupán. Márton, köszönjük a képeket, építs még sok-sok szépséget.

Ha te is szeretnéd bemutatni saját LEGO építményedet, kreativitásodat, ügyességedet, írj nekünk a hello[kukac]klikk.info.hu e-mail címre.

marton_6.JPG

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: army lego sereg klikk helikopter katonaság moc helicopter ti építettétek UH-1 tfol tiépítettétek
2015.
11.21.

Amikor belekezdtünk esküszöm nem volt semmi hátsó szándékom, de végül ez lett belőle. Meg még rengeteg egyéb, amit le sem fényképeztünk. Kiváló partikellék már néhány LEGO építőkocka is! A cél a jelenlévők számára a figurák összeépítése volt az útmutatók alapján, de én módszeresen szabotáltam a folyamatot és az éppen szabadon maradt kockákból rengeteg őrültséget építettem. A microscale kalózhajót nyilván bűn volt nem megörökíteni, de talán lesz még hasonló party nálunk...

klikk_31019_6.jpg

Kishúgomnak nemrég névnapja volt és mivel rajong a macikért, valami macis aprósággal szerettem volna meglepni. Ugyanakkor tavaly karácsonyra felújítottam neki az egyik nagy gyerekkori készletünket, amivel annak idején együtt játszottunk. Engem is meglepett, hogy mennyire örült neki és mennyire nagy élvezettel építette össze újra. Jó lenne LEGO készletet ajándékozni, de miben van maci, ami most kapható? Hát a majomban!

klikk_6379.jpg

A 31019 számú Erdei állatok Creator készletből nem csak az anatómiailag eddigi legkorrektebb LEGO állatot, a majmot lehet megépíteni, hanem egy bárgyú, de aranyos macit és egy jó fej mókust is. Így esett a választásom erre a készletre. Gyorsan beszereztem és irány a családi névnapozás.

Természetesen a maci került elsőként megépítésre. Igyekeztem türtőztetni magam, mivel a húgomnál a maci szent dolog, nem illik a testrészeivel ökörködni. Nehéz volt, de egész hamar összeállt a maci csoportkép.

klikk_31019_1.jpg

Egy kis lelki vívódás után (két hónap) végre szétszedtük a mackót és jöhetett egy újabb LEGO délután. Na itt már voltak űrsiklók, robotok, rovarok, kalózhajók és mutáns erdei állatok is. Természetesen okoz feszültséget, ha két ember ugyanazt a kockát szeretné használni, de a jó testvérek ezt megoldják.

klikk_31019_2.jpg

Az építményeim Snapchat üzenet tartósságú alkotások voltak (értsd: pár másodpercig voltak láthatóak). Remek élmény, ajánlom a nyugodt családtagokkal rendelkező, kreatív kihívást kereső LEGO rajongóknak. Amíg a másik épít az útmutató szerint, addig te az éppen szabad kockákból másodpercek alatt felépülő, majd logikusan azonnal szétszedendő alkotásokat készíthetsz (hiszen kb. 100% az esélye, hogy az éppen felhasznált kocka lesz a következő szükséges darab a másik számára).

klikk_31019_3.jpg

Szuper élmény, de csak az igazán nagy felháborodást keltő mutánsokról készült fotó. Például erről a majom fejű tukánról. Röpképtelen volt, ezért tudtam ilyen könnyen lefotózni.

klikk_31019_5.jpg

Mellesleg a készlet csodálatos! Én is ajánlom, aki még nem tette olvassa el a hivatkozott részletes kedvcsinálónkat is. Vagány építési technikák, szuper alkatrészek, mozognak a testrészek, az állatok gesztikulálnak. Olyan készlet, amit élvezet  újra és újra megépíteni. Polcdísznek is szuper, de folyton játszani akar vele az ember. 

klikk_31019_4.jpg

Vegyétek meg kedvezményesen, ha eddig nem tettétek, de gondolkodtatok rajta! Tudjátok, jön 2016, jönnek az újdonságok, aztán már hiába keresitek a boltokban. 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kreatív party lego építés kedvcsináló creator 31019
2015.
11.18.

Van olyan a Földön, aki találkozott már a kedves kis takarítórobottal, WALL•E-val és nem zárta azonnal a szívébe? Nem, nincs és én sem vagyok kivétel. Ezért aztán, úgy vártam a 21303 WALL•E készletet, mint egyszeri diák a pénteki kicsöngetést.

walle_1.jpg

Meg is érkezett már egy ideje, de azóta tipródom azon, hogy lehetett ennyire elrontani egy ígéretes modellt. Mert tényleg, itt egy közkedvelt karakter, egy egész korrekt LEGO dizájn (melynek az alapja egy Pixar dolgozótól származik), egy viszonylag jó ár-érték arány és egy súlyos tervezési hibával mégis lőttek az egésznek. Helyesebben, a játék megszűnik játék lenni, s kiállítási darabbá lesz.

 walle_10.jpg

WALL•E nyaka túl gyöngére sikerült. Miközben játszanánk a robottal, össze-vissza csuklik, hajlik, fordul. Márpedig, bár a LEGO Ideas készlet alapvetően nem a gyerekközönséget célozza, egyértelmű, hogy WALL•E a kisebbek körében is népszerű és ők bizony nyúzni fogják az építményt, nem a polcon tartogatni.

Mennyire kár! Egyrészt, mivel pont a robot feje az, ami a masina minden gondolatát és érzelmét kifejezi - pont ez a játék vagy csak a beállítás alapja. Másrészt, mivel a többi részlet tényleg egészen jó. Nem matricázunk, hanem igényes nyomtatott építőelemekkel dekoráljuk a modellt, ami szép, mutatós, igényes, stabil. Csak az a fránya nyak volna jó!

walle_20151118.jpg| Ilyen lesz a LEGO javítócsomagja. |

A LEGO is tud a hibáról. Néhány országban vissza is hívta a terméket, a minap pedig előállt a javítócsomaggal. E verzióban már egy új ízülettel csatlakozik a fej a nyakhoz. Remélem, nem csak a javított kiadással lehet majd beszerezni az átalakításhoz szükséges kockákat, hanem az ügyfélszolgálaton jelezve a meg megvásárolt termékhez is igényelni lehet majd a frissítést.

Ha a modellt csak az asztalodra szeretnéd tenni, mint díszt, akkor már most is érdemes megvenni WALL•E-t. Ha tologatnád, játszanál vele, babrálnád folyton, akkor érdemes egy kicsit várni a vásárlással, vagy figyelni, mikor lesz elérhető a javítócsomag. A javítócsomag, ami már-már tökéletessé teszi majd a 21303 WALL•E készletet.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego disney klikk pixar review kedvcsináló walle ideas Wall-E lego ideas WALL•E 21303