Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
10.25.

Tudom, már mutattam képeket az épülő Csoda Kitty szobrunkról, de most a szobor tervezője-építője, István újabb képeket küldött a csapatnak és én nem tudom nem közzétenni őket.

blog kitty 2 (1).JPG

Szóval, már majdnem mindjárt készen van. Már csak egy-két kocka hiányzik és a farkincája. No meg a bútorlap merevítés és alátét.

blog kitty 2 (2).JPG

István már össze is illesztette egy pillanatra a cica testét és fejét, hogy megmutassa, körülbelül mekkora lesz a kész modell. Hát, nem piskóta!

blog kitty 2 (3).JPG

Kitty mostantól a KLIKK hivatalos házi kedvence. a debreceni KOCKAFESZTre is jön velünk. Egy jó bulihoz már csak Ti kelletek!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego szobor kitty kovács istván kockafeszt the lego movie a lego kaland uni kitty csoda kitty
2014.
10.24.

Érkeznek az első jelentkezések a novemberben esedékes debreceni KOCKAFESZT vendégkiállítására. Kaptunk néhány kérdést is. Így ebben a bejegyzésben kérdezz-felelek formában tisztáznék néhány dolgot.

Egyáltalán miről van itt most szó?
A KLIKK következő interaktív rendezvényét, a KOCKAFESZTet Debrecenben rendezi meg, november 22-23. között. Mint eddig is, lehetőséget biztosítunk bárkinek bemutatni, mit épített. Ez a vendégkiállítás.

Ki jelentkezhet vendégkiállítónak? Van életkor szerinti megkötés?
Bárki jelentkezhet, egyénileg, vagy csoportosan (akár családok is), életkor szerinti megkötés nincs. Azonban a zsűri egy építmény elbírálásánál figyelembe veszi az építő(k) életkorát is.

P3220159.JPG

Milyen építménnyel lehet nevezni?
Szinte bármivel, amit az építője rakott össze. Készletek összeépítésével nem lehet nevezni, ugyanakkor egy készlet alkatrészeiből összeállított saját alkotással igen. Más tervei alapján készült modellel is lehet nevezni, a tervező nevének feltüntetésével (és némi átalakítással).

Van méretbeli megkötés?
Lényegében nincs, de mivel a rendelkezésre álló hely korlátozott, ezért kérjük az építőket, alkotásuk méretét lehetőleg tartsák egy darab 48 x 48 -as alaplap méretén belül. 

Minden jelentkezést elfogadtok?
Igyekszünk mindenkinek megadni a lehetőséget kiállítani építményét, ezúttal azonban maximum 30 nevezést tudunk elfogadni, mert ennyi nyereményt tudunk kiosztani. Nem kell aggódni, még van hely, lehet jelentkezni.

P3220235.JPG| A közönség szavazatait egy dobozban gyűjtjük |

A vendégkiállítóknak is kell belépőt váltaniuk?
Igen, a jegyeladás a Kölcsey Központ hatásköre. Azonban a vendégek kedvezményes, 500 Ft-os belépőt válthatnak. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a vasárnapi eredményhirdetésen a megjelenés szükséges, mert díjat csak személyesen tudunk átadni.

Milyen nyeremények vannak?
Először is, minden vendégkiállítót egy ajándék 31015 Emerald Express készlettel jutalmazunk.  Egy 21108 Ghostbusters Ecto-1 készlettel lesz gazdagabb a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt alkotás. A zsűri által kiválasztott első három helyezett is egy-egy értékes készlettel térhet haza. Ezek a helyezések sorrendjében a következők: 10242 Mini Cooper21109 Exo Suit és 60057 Lakóautó.

Mikor lehet az építményeket kihelyezni és elvinni?
Az építmények és az építők érkezését a megnyitás előtti napon, november 21-én, pénteken egész nap várjuk. Az alkotásokat elvinni vasárnap, zárás után, 19:00 órától lehet. Budapesti indulók alkotásainak szállításában mind az oda-, mind a visszaúton igény esetén segíteni tudunk. 


| Szállj be te is a versenbybe! A fődíj egy Mini Cooper készlet. Kép forrása: Brickset |

Mi köze van az AFOL programoknak a vendégkiállításhoz?
Általában szoktunk tematikus programokat is szervezni egy-egy témában. Most a felnőtt LEGO rajongók (AFOL-ok) számára készülünk előadásokkal, és egy vacsorával. Ez a két program egymással párhuzamosan fut, így a vendégkiállítóknak nem kötelező részt venniük az AFOL programokon és viszont (de érdemes). A vendégkiállításra nem csak felnőtt rajongók építményeit várjuk (ld. fent).

Hogy van az, hogy őrzitek és véditek a vendégek építményeit, de nem vállaltok értük felelősséget?
Védjük, tehát ugyanolyan kordonnal körbevett asztalra tesszük, mint a saját építményeinket. Őrizzük, tehát egy csapattagunk ezeket is szemmel tartja a kiállítás során, vigyáz rájuk. Nem vállalunk értük felelősséget, mert még a saját csapattársunkéra sem vállalunk, ha épp mi őrizzük azt. Sajnos előfordul, hogy egy-egy figura, vagy kiegészítő eltűnik egy terepasztalunkról. Egyszer egy vendég építményéről is eltűnt egy szellem. Nagyon sokan vannak a látogatók, sokfelé kell figyelni, olykor tömeg van. Persze, próbálunk résen lenni! Ha mégis eltűnik valami, természetesen a hiányt lehetőségeinkhez mérten, minél előbb pótoljuk az építőnek, nem kell aggódni. 

Reméljük minden érthető, és már semmi sem szab gátat az építésnek és a jelentkezésnek. A jelentkezési lap innen letölthető. Ha esetleg valami mégsem tiszta, kérdezzetek bátran valamely internetes felületünkön, vagy e-mailben.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kiállítás debrecen vendég jelentkezés kiállító belépő gyik vendégkiállító vendégkiállítás
2014.
10.23.

Egyre kevesebbet építek össze CITY készleteket. Ennek több oka is van. Egyrészt, kinőttem belőlük. Városom már főleg a felnőtteknek szóló készletekből és a saját fantáziám alapján gyarapszik. Másrészt, talán unalmasabbá is váltak már számomra a termékek.

reptéri tűzoltó (1).jpg

De a 60061 Repülőtéri tűzoltóautó újdonságnak számított a gyűjteményemben. Reptéri tűzoltóm még nincs - s most, gondolva arra, hogy később esetleg építek majd egy nagy légi kikötőt, két tűzoltóautót is vettem.

reptéri tűzoltó (10).jpg

reptéri tűzoltó (12).jpg

Az építés nem rossz, leginkább átlagosnak mondható. Azért van néhány érdekesség. Az egyik, hogy a járgány teljes teteje felnyitható. Az ívelt tető ládikát és motort rejt, az elülső tető felhajtásával pedig a pilótafülkéhez férünk jobban hozzá.

reptéri tűzoltó (14).jpg

A másik maga az utastér és annak kialakítása. Még ide is matrica kerül, csak, hogy realisztikusabb legyen a műszerfal. Azért én egy nagy (5-6 kocka magas) ajtós megoldásnak jobban örültem volna.

reptéri tűzoltó (2).jpg

A sok nyitogatósdi miatt az autó tetején azért bőven van hézag.

reptéri tűzoltó (15).jpg

A fent sorolt funkciókat hadd mutassam meg mozgóképpel is.

 

Annak ellenére, hogy ennyi hely van az autó belsejében, hátul csak úgy lógnak a minifigura kiegészítők.

reptéri tűzoltó (7).jpg

Térjünk csak vissza a ládikára. Mondom, itt van:

reptéri tűzoltó (9).jpg

Tűzoltó felszerelés van benne, ugye milyen meglepő?

reptéri tűzoltó (11).jpg

Ami aztán rámegy az egyik minifigurára. Két minifigurát kapunk, egy nőt és egy férfit. A nemi szerepekről szóló üzenet (ami a Research Institute készletben csúcsosodott ki) itt is működik.

A tűzoltóknak ezt az egy szem lángoló sugárhajtóművet kell eloltaniuk. Szerintem menni fog.

reptéri tűzoltó (21).jpg

A tűzoltóautó játékra termett. Az erős szerkezet, a sok eszköz, ajtó mind-mind ezt a célt szolgálja - egy picit talán a külalak rovására. Ezzel együtt, nekem tetszik a készlet.

 reptéri tűzoltó (6).jpg

reptéri tűzoltó (8).jpg

A készletet megtekinthetitek a debreceni KOCKAFESZTen. A rendezvényre egy 50 négyzetméteres várost is viszünk, ahol a repülőtéren természetesen ez az autó is megtalálható lesz. Részletek itt.

reptéri tűzoltó (16).jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kocsi autó lego airport reptér repülőtér city tűzoltó fire kedvcsináló 60061
2014.
10.22.

Milan egy szerb LEGO rajongó, aki épített egy triciklit, ami egyben lakhely is.

Bennem is él egy vonzalom egész kiskorom óta a lakókocsik, lakóautók, meg úgy általánosságban minden olyan jármű és alkalmatosság iránt, ami mobilis, és arra tervezték, hogy aludni lehessen benne. Szeretem a szokatlan formájukat, meg azt, hogy milyen ízléstelenek tudnak lenni a vitorlás meg hullámos matricákkal.

15245716127_4c78cf3a60_z.jpg

A modellt ihlető járművet Kevin Cyr építette, aki a triciklijét elnézve megszállottja a tekerésnek és a táborozásnak. Az igen egyedi jármű egyensúlyozását mérnöki bravúrnak tartom, elvégre egy lakóteret tett egy viszonylag könnyű vázú közlekedési eszköz hátsó tengelyére. Ezzel nem felborulni - még ha tricikliről is beszélünk - igazi kihívás.

Milan nem csak a kinézetre, de a funkcióra, és a "benézetre" is adott. A tricikli valóban tricikli, ha a pedál mozdul, a kerék is.

A belső tér kialakítása is hiánytalanul megvan. Nem pontos mása, inkább továbbgondolása Kevin Cyr kemping alkalmatosságának.

Természetesen mi lehetne menőbb egy lakóbármiben, mint egy térkép. Ebben a lakótricikliben az Európa térkép alapfelszereltség.

Méretarányokat tekintve a régi, Barbie-kra hajazó Belville figurákat vette alapul, aminek, hogy a triciklin tudjon ülni, új testet kellett építeni deréktól lefelé.

Nem hagyom ennyiben a lakójárművek témáját, hamarosan újra jelentkezem valami hasonlóval.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: fehér tricikli bike camper belville
2014.
10.21.

Az első KOCKAFESZTtől kezdve, mindig meghívunk vendégeket, lehetőséget nyújtunk számukra kiállítani. Ebben a bejegyzésben a KLIKK eddigi három éves működése alatti vendégkiállításait elevenítem fel. 

2012-ben rendeztük meg első kiállításunkat, már ekkor is vártunk mindenkit saját alkotásával. Amit akkor írtuk, az ma is igaz:

Ne zavarjon, hogy építményed nem hatalmas, nem aprólékos, nem profi. Nem ez számít, hanem az, hogy mennyire ötletes, aranyos, kreatív egy alkotás. Nem arra megyünk, hogy a LEGO-val halálosan komolyan foglalkozó építőket begyűjtsük (azért őket is várjuk), hanem, hogy mindenkinek lehetősége legyen megmutatni magát.

erzsébetliget vendég.jpg| Az első kiállításunkon szerényebb volt a résztvevők száma - nem úgy az alkotások minősége |

Az első tapasztalatok alapján is egyértelmű volt, hogy érdemes folytatni a vendégkiállítást a továbbiakban is. A következő, első békásmegyeri kiállításunkra egy egész szép asztalt töltöttünk meg a jelentkezők alkotásaival. Sőt, meghirdettünk a vendégkiállítás mellett egy busztalálkozót is, ahova a buszokat építőket vártuk. Mindkét program sikeresnek volt mondható, szép számmal jöttek jelentkezők.

blogDSCF9132.JPG| A vendégkiállítói asztalon pihentek a busztalálkozóra hozott Ikarusok |

Egy évvel később, idén tavasszal ismét Békásmegyerre vártuk az építőket. A lassan hagyománnyá váló észak-budai rendezvényen ezúttal a vonatépítőknek szerveztünk találkozót. Ha az előző vendégkiállítások sikeresnek voltak mondhatók, akkor ez volt a csúcs! Bár sok asztallal készültünk a vendégek alkotásai számára, pénteken mégis újabbakra és újabbakra volt szükség, hogy megfelelően elférjenek. A színvonal is kimagasló volt, én nagyon élveztem!

P3220161.JPG| Alkotások, ameddig csak a szem ellát. |

A vasutas találkozó is remek volt, egy jót játszhattunk - a résztvevők és mi is. Külön boldogság, amikor a egy-egy régi ismerős bukkan fel, akit már korábban is a vendégkiállítók között köszönthettünk. Békásmegyeren lelkesedésüket gyűjthető minifigurákkal köszöntük meg. Ilyenkor alkalom nyílik az építők közötti eszmecserére is, ismeretségek, barátságok köttetnek. Egyiküket a kiállítás után nem sokkal már csapatunk legújabb tagja üdvözölhettük.

Nem sokkal a békásmegyeri élmények után újabb kiállítás várt ránk, ezúttal kizárólag történelmi témában. Ismét meghirdettük hát a vendégkiállítást. A jelentkezők száma azonban itt - az előző kiállítás időbeni közelsége és az adott témakör miatt - szerényebb volt.

P3220231.JPG| Részlet az idei békásmegyeri vendégkiállítás pályaműveiből |

Mint látható, bőven van tapasztalatunk egy ilyen program megszervezéséről. Ezeket felhasználva igyekszünk az újabbakat úgy megszervezni, hogy a vendégek tetszését is elnyerje. Következő KOCKAFESZTünk Debrecenben lesz, és már meg is hirdettük a jelentkezést. És valóban, sok minden változik az eddigiekhez képest, reméljük Nektek is tetszenek az újítások. Várjuk jelentkezésetek!

KockaFeszt_plakat mod kicsi.jpg

Gyere a KOCKAFESZTre vendégkiállítani! Garantált ajándék a kiállítóknak, a dobogósoknak pedig irtó klassz nyeremények! Sőt, ezen a rendezvényen a felnőtt LEGO rajongóknak külön szobát adunk a játékra és egyéb programokkal is készülünk számukra. 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: játék kiállítás debrecen nyeremény vendég találkozó kockafeszt AFOL vendégkiállító vendégkiállítás
2014.
10.20.

A KLIKK rengeteg szervezésbeli feladatot jelent számomra. Így a hobbimra szánható időm olykor már-már nyomasztóan nagy részét a "munka", a maradék hangyányi részt pedig az építés tölti ki.

hotel blog 2 (3).JPG

Ezzel magyarázható, hogy egy három éve elkezdett, a legelső kiállításunkon irtó kezdetleges állapotban bemutatott LEGO házamat mostanság sikerül befejezni. A fenti képen azt láthatjátok, milyen volt az építmény régen.

Hotel blog (3).jpg

Ez pedig itt már az új - és valószínűleg - végleges hotel. A legszembetűnőbb változás, hogy rövidebb lett az egész, ami szerintem előnyére válik. Másrészt, a HOTEL KARL bejárati tető láncát feketére cseréltem. No meg, elkezdtem építeni a tetejét, ami az ideiglenes sötétzöld helyett sötétkék lesz.

Hotel blog (1).jpg

Egyébként a hotel második szintjén valóban kialakítottam szobákat, méghozzá ötöt. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik.

Hotel blog (2).jpg

A felső szint, ahogyan a moduláris házaknál megszokhattuk, egy mozdulattal leemelhető a földszintről. Itt ez a mozdulat egy kicsit bonyolultabb, egyrészt a mérete miatt másrészt, mivel a fronton lévő négy oszlop összesen 6 kockányi felületen kapcsolódik egymáshoz.

A tetőhöz már valamennyi építőelemem megvan, szóval tényleg idő (hónapok!) kérdése, és készen vagyok. Amint befejeztem, a kész építménnyel újra jelentkezem.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: hotel város lego karcsi modular moc hotel karl