Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2015.
01.29.

Még régóta pletykálták, hogy a LEGO egy hatalmas készletet tervez a Bosszúállók leglátványosabb járművéről, a Helicarrierről. A robusztus SHIELD légi főhadiszállás valóban elkészült és valóban óriási.

76042_front_01.jpg

80 centiméter hosszú, 45 centi széles és 28 centi magas, hogy egész pontos legyek. Jócskán kerül bele anyag, 4 híján 3000 építőelemből áll össze ez az igazi monstrum.

avengers_exclusive_6_.jpg

avengers_exclusive_32_.jpg

Természetesen, akármilyen nagy a modell, nem tud minifigura méretarányú lenni. A LEGO tervezői egy nagyon cseles trükkel azonban mégis számos karaktert adnak a készlethez. Az eddig woodoo babaként vagy díjként használt, minifigura alakú pici (a normál minifigura kezébe illeszkedik) figurákat úgy festették meg, hogy azok a film szereplőit ábrázolják. A főbb karaktereken kívül nyolc SHIELD ügynököt kapunk.

Ezeket az apró bábukat aztán számos jelenetben elrendezhetjük. Például, betehetjük őket az irányítóközpontba, vagy éppen a kifutóra.

Kicsi figurákhoz persze kicsi járművek járnak. A vadászgépeket (3 van belőlük) alig több, mint 5-6 darab építőelem alkotja, de a Quinjet (ezekből is három van) sem sokkal nagyobb.

Azért a megszokott minifigurákból is csurran-cseppen néhány. Nick Fury, Fekete Özvegy, Sólyomszem és Amerika kapitány "ruhája" (értsd: festése) megújult, Maria Hill ügynök pedig teljesen új figuraként debütál.

avengers_exclusive_16_.jpg

Persze láttam a filmet, kétszer is, és bár a sztori és a látvány is tetszett, a Helicarrier mégsem hagyott maradandó nyomot bennem. Emiatt aztán, ez a hatalmas modell sem vált ki belőlem semmit sem.

avengers_exclusive_17_.jpg

Hiába próbálták játékosra venni a szettet, nem tudom elképzelni, hogy ezzel bárki is játszana. A Helicarrier minden bizonnyal arra van, hogy remek építési élményt nyújtson majd a polcon, jól látható helyen végezze.

avengers_exclusive_19_.jpg

Mivel sosem voltam igazán oda a szuperhősökért, nem tudom megítélni, e repülő bázis modelljének megjelenése milyen fontossággal bír, vagy mennyire örömteli hír a Bosszúállók rajongók számára.

avengers_exclusive_23_.jpg

A készlet akár már február közepétől megvásárolható, a LEGO hivatalos webáruházából, kizárólag VIP tagoknak. Március elejétől bárki megveheti már, valószínűleg szintén innen - az ilyen exkluzív készletek szélesebb körű hazai megjelenésére ugyanis általában fél évet várni kell.

avengers_exclusive_33_.jpg

Egy dologról nem esett még szó, nem véletlenül: az árról. Nos, kapaszkodjatok meg: 350 euróba kerül a cucc. Ez annyit jelent, hogy idehaza 115-145 ezer forint lesz az ára.

tonystark.gif

E brutális ár és a témaválasztás jócskán megszűrheti a potenciális vásárlókat. Ha nekem ennyi pénzem volna LEGO készletekre, tuti nem ezt választanám. Ebből az árból például egy Slave I és egy Detective's Office is röhögve kijön.

avengers_exclusive_8_.jpg

A végére már csak egy kérdés maradt: Te bevállalod a Helicarriert? Én lemondok róla és inkább egy szerényebb Bosszúállók készletre gyűjtögetek.

avengers_exclusive_26_.jpg

Az alábbi videóban a tervező mutatja be az új modellt.

 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego exkluzív marvel vasember exclusive iron man avengers shield nick fury amerika kapitány sólyomszem bosszúállók captain america black widow fekete özvegy hawkeye 76042 helicarrier
2015.
01.28.

Lassan teljesen betelepül tavacskánk, a pecás Mikipapa és a rejtekadó földút után elkészült a helyi telkes gazda apró veteményese is. A kukorica jó választásnak tűnt, mert kellően magas és látványos növény, de alul azért van némi répa és egyéb zöldség is. A megművelt föld más árnyalatú mint a tó nedves partja - jól néz ki egymás mellett a kék-barna-homokszín átmenet. Aktuális főhősünk a képzeletbeli Feribácsi, elmaradhatatlan korcs kutyájával, és nagyon autentikus vasvillával a kezében. (illetve ez a villa fából van, csak ennek nem tudom mi a pontos neve - nem vagyok agrármérnök)

gazda1.JPG

A kis hétvégi veteményes némi egyenes szabályosságot visz az amúgy girbegurba kompozícióba. Ültetvényt csinálni könnyű és látványos - én különösen a répákat szeretem ahogy kibukkannak a földből, csak sajna nem volt elég répám, és nem volt már türelmem sem beszerezni egy marékkal.

gazda2.JPG

Felülről látszik igazán, hogy a kidolgozottal sarkokkal körbevett tavacska most már tényleg nagyon szép formát öltött. A vidéket nem csak a szórakozó párocska, de apró állatok is felfedezték maguknak, a képen egy cica egy vízisikló és egy lakótelepről elszökött papagáj bújik meg.

gazda3.JPG

Mikor idáig jutottam az építéssel, eszembe jutott, hogy mindez igazából egy körkörös vonatsínnel kezdődött, még sincs sehol se egy raktár, se egy állomás. Valami vasúti dolgot pedig illene csinálni, ha már sínek szegélyezik a jelenetet. Rövid gondolkodás után egy bakterház mellett döntöttem - ez kellően pici és szépen beleillik majd ebbe az ódivatú vidéki környezetbe. Amíg földutat és veteményest percek alatt rögtönöz az ember, addig a bakterház alaposabb tervezést igényel, még ha aprócska is. Erről fog szólni a folytatás...

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego vasút city moc minifigura tavacska
2015.
01.27.

Jó gagyi a magyar neve a 9484 Red's Water Rescue készletnek és a tartalmától sem fogok hasra esni, ezt már előre megmondom. Nem is ezért vettem, hanem, mert Piró Kipufogófürdő lakója - legjobb tudomásom szerint - és a kisváros autóit szerettem volna összegyűjteni.

verdak_1_.jpg

Bár a készletben több szépen nyomtatott építőelem van, azért matricáznunk is kell. A két kocsi, Acer és Piró arca szerencsére "festett".

verdak_2_.jpg

Azért figyelni kell, hogyan tesszük a helyére az előre dekorált alkatrészeket. Egy apró hiba és Piróból kedves tűzoltóautó helyett pszichopata teherautó lesz.

verdak_3_.jpg

A tűzoltóautó a jobbik járgány. Masszív, strapabíró, játékálló darabnak tűnik, és tényleg nem néz ki rosszul. Építése sem túl bonyolult - miközben raktam össze, arra gondoltam, ez egy igazán gyerekbarát szett. A tűzoltást egy kék végű pöckölős nagyon utálom rakéta jelképezi. Kár érte.

Bezzeg a másik autó, Acer már nem ilyen jó. Sőt, mondhatni semmilyen. A zöld kiskocsira jutott egy lángnyelv, egy pöckölős rakéta (mert az mindenhová jut), meg egy lehajtható szemüveg. Mindez azonban nem elég a kis satnya járgány jóvá tételéhez.

Beírtam az árgépen a készlet számát, már sehol sincs belőle. Annak idején 5-7 ezer forintért árulták, ami mérsékelten sok érte.

verdak_14_.jpg

Merthogy, akármennyire is gyerekbarát az építése és stabil a szerkezete, magát a játékot az ide-oda gurigatás meg a két kis szarság kipöccintése jelenti - oké, ez kisautóhoz képest teljesen elég, LEGO játékhoz képest azonban borzasztóan silány.

Szóval, ha látod, gondolkodj el rajta, mielőtt fizetsz érte. Mondjuk, ha Verdák rajongó a gyerek, akkor nem fogsz mellélőni vele.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kocsi autó acer lego verdák red tűzoltó kedvcsináló cars piró 9484
2015.
01.25.

Én tényleg azt hittem, a Duplo designer videót már semmi, de semmi nem tudja überelni. Hát tévedtem. Brooke és társai (akárkik is legyenek) úgy lealázzák a repülővel brümmögő Duplo tervezőt, hogy az most valószínűleg a LEGO vécéjében, a fülkét magára zárva siratja gyorsan múló, kislányok által bitorolt népszerűségéért.

Lehet, hogy a gyerekeknek tetszik ez, de azért, nagyon kemény, amit látunk. Kétlem, hogy van ezen a Földön olyan, aki valaha így játszott LEGO kockákkal.

brooke.PNG

Brooke egyébként kb. két hónapja szállt be az internetbe. Szemezgessetek a teljes munkásságából IDE kattintva. Én megtettem és most egy darabig sem LEGO kockákat, sem kislányokat nem akarok látni.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: video youtube lego wtf channel brooke
2015.
01.23.

A címben le is írtam mindent, hát nézzétek: ilyen lesz a rejtélyvadászok ikonikussá vált járgánya és Scooby, Bozont és Fred! Marha jó, teringettét!

scooby-doo2.jpg

Ha a többi készlet is ilyen jó lesz, pénztárca-ügyileg húzós lesz a téma!

Update: meg ez. Köszi a tippet Andornak.

scooby_nagy.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego fred scooby bozont 2015 scooby-doo
2015.
01.23.

Adva van tehát a kis tavunk, két nagy kék alaplap formájában, amit körbeölel a körbefutó vasúti sín. Egyik sarkában Miki papa pecázik, a másik sarkába pedig apró vasúti átjárót képzeltem, poros földúttal, ami romantikus kis zsákutcában ér véget. A zsákutca végébe árnyas tóparti fákat képzeltem. Nem rajtam múlott, hogy ezt az idilli rejtekadó környezetet a helyi minifigek mire is használják ;) A piros autó nem saját építés, a 3648 rendőri gyorshajtásos szett sportkocsiját használtam fel.

foldut1.JPG

A földutat tökéletesen kiadják a tan színű elemek, a tó partja pedig továbbra is barna. Látszik, hogy a partot már sokkal több növény szegélyezi mint kezdetben, és maga a víztükör is fodrozódik. Az élesebb szeműek azt is kiszúrhatják, hogy az autóban ficánkoló lány melltartós torzója nem is létezik hivatalosan - esetünkben egyedi matricát csináltam neki :)

foldut2.JPG

Sokat számít, hogy a part vonala nem egyenes, hanem girbegurba, és az éleket sok sok növény tompítja. Miki papa és a földút közé épült egy szomorúfűzfa is - ha lett volna több zöld liánom, akkor jóval dúsabb lenne. A sínek sem egyszerű szürkék már, hanem barna talpfákkal felszereltek.

foldut3_1.JPG

Mint már mondtam, minden jó jelenetnek a minifigek a kulcsai. Szeretek elszórakozni a tökéletes láb, a tökéletes torzó és a tökéletes arckifejezés megtalálásával, majd a "bepózolásukkal" :) A tavacska ezután elkészülő  harmadik sarkát az elburjánzó növényvilág ihlette, egy helyi telkes gazda apró veteményesét fogom megépíteni... Folytatjuk!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego vonat city moc minifigura tavacska