Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
09.21.

Idén karácsony előtt is ajándék kis készlet jár majd a LEGO saját online boltjának, a Shop at Home vásárlóinak. Két készlet érkezik majd, az első már októberben kapható lesz, várhatóan a 17000 forintot meghaladó rendelések mellé.

karácsonyi exkluzív 1 630.jpg

Roppant ötletes módon, az első limitált készlet remek kiegészítője a szintén októbertől kapható idei karácsonyi szettnek, a 10245 Mikulás műhelynek.

karácsonyi exkluzív 2.jpg

A Shop at Home egyébként a hazai webáruházakhoz képest irtózatosan drága. Cserébe - nekem legalábbis - rendszeresen sérült dobozokat küldenek, vagy a dobozok szállítás közben sérülnek. Bizonyos termékek azonban csak itt lelhetőek fel vagy jellegüknél fogva mindenhol ennyibe kerülnek - ezek a játékok egy-egy hasonló promóció során igazán jó vételek lehetnek. Ezért aztán, október elsejétől vásároljatok és gyűjtsétek be az első karácsonyi mini készletet. A második minden bizonnyal fekete pénteken érkezik.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: műhely karácsony tél exkluzív workshop promóció manó exclusive winter creator shop at home elves 40106
2014.
09.20.

2010-ben vége lett a 10 éven át futó BIONICLE termékcsaládnak. A különleges Technic építőelemekből felépülő akciófigurákat nagyon sokan szerették és szeretik a mai napig. A karakterek köré egészen részletgazdag és egyedülálló történetet fűztek a rajongók, a LEGO által megadott történeti szál alapján. A BIONICLE rajongók egy eléggé elszigetelt, de sokszínű és kreatív csoportot képviselnek a LEGO rajongói társadalomban.

bionicle return.jpg

Minden bizonnyal, e csoport tagjai most nagyon boldogok: kedvencük ugyanis öt év pihi után, 2015-ben úgy visszatér, mint a Terminátor! A LEGO közösségi oldalain már négy nappal a "nagy bejelentés" előtt csigázta az érdeklődést, ami kicsit fura volt úgy, hogy tulajdonképpen már mindenki tudta: a témát visszahozzák.

 

Bár magam utoljára 2002-ben játszottam BIONICLE készlettel, ígérem, igyekszem majd követni az eseményeket a témában. Persze, ha egy BIONICLE rajongó égető vágyat érez arra, hogy besegítsen, egy pillanatra se habozzon jelentkezni a kiss.karoly[kukac]klikk.info.hu e-mail címen.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bionicle 2015
2014.
09.19.

Irgum-burgum, kutyafáját, teringettét! A napokban akármerre nézelődtem az interneten, a 2015-ös első féléves képekbe botlottam. Aktív anyukák facebook csoportjában, magyar LEGO bolt facebook oldalán, az Indexen, kommentekben. Hát nem tudtátok, hogy nem szabad ilyet csinálni?

vízjel.PNG

Persze, engem is elfog a lelkesedés, sőt, naná, hogy végig is nézem ezeket a képeket és közben peregnek a jövőre LEGO készletekre költendő pénzösszegek a szemem előtt, fájdítva ezzel rajongó szívemet, DE! Amit nem szabad: megosztani őket. Sem linket, sem a képeket magukat.

vízjeles2.jpg

El kell ismernem, a múltban valószínűleg én is vétkeztem és osztottam meg vízjellel ellátott képeket, talán még itt a blogon is. Bánom, de még mennyire. Miért nem szabad ilyen képeket megosztani? Több oka is van ennek.

  • A képek nem megosztását maga a LEGO Group vezérigazgatója kéri tőlünk.
  • Ezek a képek a termékek egy kezdetleges állapotát jelenítik meg, melyeket látván tévesen alkothatunk véleményt a megjelenő készletekről.
  • A képek rendszeresen a viszonteladóknak rendezett termékbemutató és újdonság katalógus kiküldés után jelennek meg - lopottak. Lopott anyagokat márpedig nem terjesztünk!
  • A képek lehetőséget adnak a LEGO klón építőjátékok gyártóinak a mihamarabbi koppintásra.
  • A licenc témák esetén a licenctulajdonos is megrángatja a LEGO bajszát, ha ilyen csúnyaságok történnek.

Jennifer Lawrence.jpg

Kicsit hasonlít az eset egy nemrég történt balhéhoz: több sztár, köztük Jennifer Lawrence meztelen képei váltak közkinccsé egy biztonsági rés kijátszásának eredményeként. Amikor az esetről a hazai online lapok beszámoltak, nagyon helyesen, a képeket felsorakoztató oldal linkjét nem tették a hír részévé. Kedves barátaim, a vízjeles képeken meztelen LEGO készletek vannak, melyeket szintén egy biztonsági rést kihasználva szintén elloptak. Ne terjeszd őket. Köszönjük!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: előzetes kép lego policy nude picture megosztás confidential 2015 jennifer lawrence
2014.
09.19.

Sokszor meséltem már nektek: kiskorom ajándékba kapott LEGO-it voltam olyan hülye és eladtam. Ez egyrészt egy fontos lépés volt a KLIKK megalapításához vezető úton, másrészt utólag igen szívfájdító tett lett. Úgy döntöttem, visszaszerzem a meggondolatlanul eladott készleteket.

tusken (1).jpg

Legjobb emlékeim szerint egy nyáron, összekuporgatott zsebpénzemből vettem meg a 7113 Tusken Raider Encounter készletet, 12 éves korom körül. Anyukámnak nem tetszett, hogy ezt választom, mivel nem volt Star Wars készletem, ezzel az eggyel (illetve később még szintén hónapokig kuporgatott zsebpénzből vettem egy 7250-et) meg ugyan mit kezdenék?

tusken (2).jpg

Hát, játszottam vele. Nagyon sokat. A játék persze nagyrészt annyi volt, hogy az elborult agyú Anakin Skywalker belibben a tuskenek közé és lekaszabolja őket. De vagy ezerszer! Aztán, emlékszem, ezt a készletet 2007 környékén bagóért adtam el, a vásárló a Stadionok metrómegálló előtt kapta készhez a szettet.

tusken (3).jpg

Na de most, itt van a kezemben és 10 évvel fiatalabb vagyok újra. Hamar ki is nyitom a dobozt (aminek a hátulján még vannak alternatív modellek) és már építem is össze a minifigurákat.

Ez a készlet még abból a korból való, amikor a licencelt minifigurák is sárgák voltak, nem hússzínűek. Anakin ennek megfelelően sárga, arca pedig a mostani kifejező érzelmek helyett elég közönyös és egyszerű festésű.

tusken (12).jpg

Ez az egyetlen olyan Star Wars szett amiben buckalakó is van - kapásból kettő. Egész jól sikerült ezen minifigurák festése; szívesen megnézném, ma hogyan nézne ki ez a karakter.

tusken (13).jpg

A játék a totemszerű valami megépítésével folytatódik. Őszintén megmondom, sajnos nem tudom, mi ez, bár tudom, többször is felbukkan a filmben egy-egy ilyen tárgy. Itt a készletben egyfajta adóvevőnek néz ki. A torony alapja felnyitható, odabenn egy páraelszívóhoz hasonló eszköz van elhelyezve.

Anakin járgánya volt régen is a kedvencem - most is. Kevés építőelemből áll össze, vannak gyenge pontjai (stabilitást tekintve), de még is olyan jól eltalált a formája. Anakint könnyen rá lehet ültetni, még a köpenye sem gyűrődik ettől igazán.

Lett még volna lehetőség ebben a készletben. Egy kis tábortűz, egy kunyhó a fogságban lévő Skywalker mamával, egy kis bozót. Ám azt kell mondjam, ez a készlet így is jobb, mint nagyon sok ma kiadott Star Wars szett.

tusken (18).jpg

Összeépítése szórakoztató, mérete ellenére egész sok építési technikát felsorakoztat. Játszani is tökéletesen lehet vele, több funkció és állítgatható részlet is van a készletben. Egy szó mint száz, ha szeretitek a Star Wars készleteket és egy ilyen jön veletek szembe, ne hezitáljatok.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: buckalakó kedvcsináló encounter anakin skywalker episode ii 7113 tusken tusken raider
2014.
09.18.

Facebook oldalunkon hirdettünk nyereményjátékot a Kutatók Éjszakáján tartott programunk látogatóinak. A feladat egyszerű: egy kommentben várjuk a választ arra a kérdésre, ki melyik nyereménynek örülne a helyszínen a legjobban?

Kutatók Éjszakája 630.jpg

A Kutatók Éjszakáján Debrecenben, a Debreceni Egyetem főépületének aulájában várunk minden kedves érdeklődőt programokkal, játékokkal, mini kiállítással. A részletekért kattints IDE.

A válaszadók között szeptember 20. után egy zacskós Star Wars készletet sorsolunk ki. A nyereményjátékot tartalmazó poszt: 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: program nyeremény klikk nyereményjáték 2014 kutatók éjszakája
2014.
09.17.

Tamás kedvenc témája a Creator, s bár a legtöbbször ebben a témában épít, most mégis egy minifigura méretarányú repülőgépet hozott össze.

góczon (3).jpg

A gép a repülés aranykorából, a huszadik század elejéről való, bár nem egy valóságos repülő modellje - meséli az építő. Tamás elmondása szerint, az alkotás elég stabil ahhoz, hogy játszani is lehessen vele.

góczon (2).jpg

Az építményről még több képet a LEGO Ideas oldalán nézhettek meg, ahol akár szavazni is lehet az alkotásra.

góczon (1).jpg

Nekem tetszik a tűzpiros repülőgép, bár úgy gondolom, számos apró részlet, ötlet részletesebb kidolgozásával még látványosabbá lehetne tenni az építményt. Egy kis minta a szárnyba, vagy a repülőtest oldalába igazán feldobná a modellt.

Tamás, köszönjük a képeket! Kedves olvasó! Te is elküldheted nekünk saját építményedről készült fényképeidet a kontakt[kukac]klikk.info.hu e-mail címre. A legügyesebb alkotások itt, a blogon kötnek ki!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: repülő lego plane tamás repülőgép moc creator ti építettétek lego ideas