Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2015.
05.13.

Muszáj volt.

bozsi_neni_630.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego mém kakas tyúk szaniszló csira bözsi néni
2015.
05.10.

Idén a gyereknapot Mosonmagyaróváron töltjük, a FUTURA élményközpontban. Lesznek interaktív és kevésbé interaktív de annál látványosabb terepasztalok és egy jó kis játszóház, benne egész nap programokkal. Mondanom sem kell, a jobbnál jobb nyereményeket sem hagyjuk otthon!

gyereknap_fb_meg_20_nap_01_masolata.jpg

A FUTURA egyébként is remek programlehetőségeket kínál, gyereknapra tuti tipp. Kiállításunkon és programjainkon a FUTURA belépőjeggyel részt lehet venni, nem kell külön belépőt vásárolni. A további részleteket erre találod.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kiállítás lego klikk gyereknap mosonmagyaróvár moson futura
2015.
05.09.

Az Inside Tour a LEGO lehető legexkluzívabb programja. Minden év novemberének környékén nyitják meg a regisztrációt az eseményre, ekkor a néhány tucatnyi férőhelyet szó szerint pillanatok alatt elkapkodják a jelentkezők a világ minden tájáról. Pedig, a különleges túra ára elég borsos, 500 ezer forint körül mozog az ára, per fő.

legot_masolata.png

Ezért a pénzért cserébe páratlan élményben lehet része a látogatónak. A dán LEGO központ és LEGOLAND minden érdekes zegét-zugát bejárhatja, találkozhat a vezérigazgatóval, a tervezőkkel, és ami a legfontosabb: csupa különlegességgel is meglepik őket.

inside_tour_promobricks.jpg| Kép: promobricks.de |

A több apróság mellett mindig van egy fő készlet, amiből csak néhány száz darab készül, ebből kapnak a VIP látogatók is. Egy-egy ilyen készletért az elvetemült gyűjtők aztán olyan sok pénzt is adnak, hogy abból visszajön a luxi dán nyaralás ára. (Feltéve, ha aztán a készlet nem lesz közkincs, mint az az Ole Kirk házzal is történt, amiből aztán minden LEGO dolgozó kapott, így jó ideig tele volt vele a piac. A boltban megvehető Market Street-ről meg már nem is beszélve.) Nekem a Villy Thomsen autó a kedvencem, bár a tavalyi készlet is mesés.

inside_tour_2015.jpg

Idén egy roppant érdekes téma jelenik meg LEGO szettben. A dobozban lévő kockákból a híres dán író és költő, Andersen egy karakterét, Tökfilkó Jancsit rakhatjuk össze, amint bakkecskéjén ül. A modellel nem csak Andersen, de Dagny Holm előtt is tisztelegnek. Ő a LEGO alapítójának, Ole Kirk-nek unokahúga volt, aki először 1936-ban dolgozott bácsikája játékgyárában, ahol sorra tervezte a fajátékokat, például Tökfilkó Jancsit is.

clumsy_hans.jpg

Dagny később, a hatvanas évek elején, férje halála után ismét a LEGO-nál kezdett dolgozni. Bár eleinte nehézséget okozott neki, hogy fa helyett műanyag kockákból kell szobrászkodni, végül olyannyira belejött az építésbe, hogy meghatározó szerepet játszott az ekkor épülni kezdő billundi LEGOLAND óriásmodelljeinek tervezésében, kivitelezésében.

dagny_holm.jpg

Dagny Holm fajátékának újragondolása szintén a hölgy stílusát tükrözi: a mai napig Miniland-ban hasonló stílusban épülnek a figurák és a hozzájuk tartozó tárgyak. A készletet Steen Sig Andersen tervezte.

Ha megnyerem a lottót, úgy elmegyek egy ilyen Inside Tour-ra, mint a sicc! Addig is, marad az álmodozás, a mesélés.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego központ dánia billund denmark legoland inside tour clumsy hans dagny holm
2015.
05.08.

Cargary, Kanada, április 26. A 11 éves Tadgh elvesz a saját zsebpénzéből 200 dolcsit, és elmegy a helyi LEGO Brand Store-ba. Mielőtt túlzottan belemerülne a vásárlásba, a hivatalos LEGO márkabolt dolgozói biztiőrt hívnak a fiúhoz és a helyszínre kéretik édesapját. Csak vele vásárolhat. A papa erre pipa lesz.

calgary.jpg

Doug Dunlop, az apuka azóta sem nyugszik, a nyugati sajtóba is bemérgeskedte a hírt: a fiát nem hagyták a saját pénzéből, egy játékboltban vásárolni. Doug bocsánatkérést vár a bolttól a történtekért. Tudni kell, hogy a LEGO Brand Store-okban az az irányelv van érvényben, miszerint 12 évnél fiatalabbak csak felnőtt kíséretében vásárolhatnak.

A boltosok tehát szabályszerűen jártak el, bár a helyzet kétségkívül fura: egy játékboltban pont a célcsoport egy tagja nem vásárolhat? Az esetről megkérdeztük három hazai LEGO márkabolt, a Brixcity, a Kockaáruház és a LEGO Store vezetőit. Mit tennének ők hasonló helyzetben? Volt-e már ilyen eset náluk, és ha igen, hogyan cselekedtek?

calgary2.jpg

"Volt már hasonlóra példa. Néhány egyszerű kérdéssel sikerül ilyenkor a vásárlás hátteréről és a fiatal LEGO rajongó kilétéről megtudni részleteket, melyek segítenek minket az igazságos döntésben." - mondja Anett, a Brixcity egyik vezetője. "Általában megengedjük a vásárlást, s természetesen ha abból otthon probléma volna, a nyugta ellenében visszavesszük a terméket."

brixcity porta.jpg

A tévedésből, ellenőrizetlenül vásárolt terméket ugyanígy visszaveszi a LEGO Store is. Az Árkádban és az Allee-ban működő márkaboltok mostani eljárási módját egy korábbi eset tapasztalatai alapján vezették be. "Még az 576 kbyte üzletünk egyikében történt, hogy egy fiú vásárolt egy PlayStation-t, mi kiszolgáltuk, majd a szülő kétségbeesetten jött vissza azt kérve, hogy vegyük vissza a konzolt. Természetesen mi minden további nélkül a segítségére voltunk." - meséli Sashegyi Zsolt, a LEGO Store marketing vezetője. "Azóta LEGO Store-jainkban is, az egyedül betérő fiatal vásárlókat nem szolgáljuk ki, bár biztonsági őrt nem hívunk hozzájuk. Szerencsére az ilyesmi nagyon ritka, általában szülővel érkeznek az üzletekbe. Ilyenkor szeretik ők átadni a pénzt a kasszánál, s úgy látjuk, ez az élmény és a LEGO termék elég is a boldogságukhoz."

cargary3.jpg| Kép: co-operationblog.com |

Kovács Péter, a KockaÁruház vezetője szerint nem csak a vásárlás lehetősége a kérdéses, hanem az, járhat-e felügyelet nélkül egy gyermek a városban? "A gyerek biztonsága a legfontosabb. Ha már betért a boltba, nem lehet kiengedni, magára hagyni. Bár még nem volt hasonlóval dolgunk, biztosan visszatartanánk a gyermeket mindaddig, amíg nincs rendezve a felügyelete."

Hallgatva a boltosokat, olvasva a kanadai történteket, nekem csak egy valami jár a fejemben. Mikor én 11 voltam, nem volt csak kimondottan LEGO bolt az országban, ha lett volna sem járkáltam egyedül a városban és nem volt 40-50 ezer forintom (4-5 sem) arra, hogy játékot vegyek. Egyébként Dunlop apuka abban maradt a LEGO Brand Store üzemeltetőivel, hogy mostantól kitesznek egy, a vásárláshoz szükséges minimum életkorra vonatkozó táblácskát a boltban. Bízom benne, így már egyetlen kanadai apa sem fogja 200 dolcsival a plázába engedni a gyerekét, LEGO készletet venni.

| Hír forrása: huffingtonpost.ca |

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego store árkád allee calgary lego store kockaáruház brixcity lego brand store brand store doug dunlop
2015.
05.07.

Olyan bomba telefontokom lett, hogy csak na! Nem hiszed? Tessék, megmutatom, kattintásra még nagyobban is szemügyre veheted.:

dettycase.jpg

Ugye, hogy ugye? Dettycase készítette, saját kéréseim és elképzeléseim alapján, kézzel, tökéletes munkát végezve. Na jó, először Benny-t szerettem volna rá, de Dettinek nem volt LEGO kék vagy valami egészen hasonló színű anyaga (és nem is nagyon lesz mostanság...), ezért Emmett-re váltottunk, ami nem kevésbé szuper mint űrhajós barátja.

 

Már töröm a fejemet azon, miként tudnám Detti ügyességét és egyéb tárgyait "legósítani", megrendelni és használatomba állítani.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: mobil telefon bőr kézműves mobiltelefon tok benny egyedi emmett telefontok mobiltok lego kaland dettycase
2015.
05.06.

A LEGO minifigurák számtalan elektromos eszközt használnak, köztük mindenféle számítógépet, radart, monitort. Még sosem jutott eszedbe, hogy milyen jó volna, ha nem csak a minifigek, hanem Te is kipróbálhatnád ezeket a gépeket?

hulten3.jpg

Nos, Love Hultén-nek eszébe jutott helyetted is, úgyhogy dizájnerként elkészítette a LEGO '79-től '87-ig tartó űr témájának néhány dekorált építőelemét, nagyban. Állítása szerint, ezek az építőelemek serkentették a képzelőerejét gyerekként, amikor nagyon szeretett LEGO kockákkal játszani.

hulten2.jpg

És az egy dolog, hogy pont úgy néz ki, mint a mini verziójuk, még működnek is! A gépen hasítanak a régi nintendo játékok, a kontroller egy 1x2-es lapos elem, és a többi kockának is megvan a maga funkciója. A fából készült eszközök természetesen, akárcsak a LEGO építőelemek, egymásra helyezhetők és kombinálhatók.

Hultén Brix System projektjéről itt találtok több infót, képet.

hulten.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: telefon monitor lego designer controller képernyő hangszóró speaker microphone telephone classic space love hultén brix system