Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
11.18.

De szép ám! Az ünnepi szezon tökéletes kezdő programja volt a LEGO karácsonyfa díszítés. A Westend City Center közepén ott magaslott a fenyő, rajta a mutatós csúcsdísszel - és lassacskán a sok-sok egyéb dísszel, amit a gyerekek hoztak, építettek otthon vagy a helyszínen.

karácsonyfa alulról.jpg

A játszóasztalok tele voltak építőelemekkel, a kölykök pedig fáradságot nem ismerve túrták a kockákat és gyártották a díszeket. Ránézésre egyszerre 200 ember lehetett a fa körül - sajnos többen nem is nagyon fértek volna oda, mivel elég zsúfolt volt a tér.

 

Az egész program alatt azonban mintegy 4500 LEGO rajongó fordult meg a helyszínen és ők 600 dísszel járultak hozzá a díszítéshez, és ezzel ugyebár SOTE gyermekklinikájának támogatásához. A 600 dísz építőelemei mind-mind oda kerültek!

karácsonyfa LH (1).jpg

Az építgetést számos érdekességgel tették még élvezetesebbé. Minden tiszteletem Mikulásé, aki egész végig, roppant szórakoztató stílusban játszott, építőversenyezett, mókázott a gyerekekkel, sőt, LEGO meséket is olvasott nekik. Két segítője, a manó és a krampusz eközben gólyalábakon járta körbe a fenyőfát és rakták föl arra serényen a látogatók kreációit.

karácsonyfa ninjago olvasás.jpg| A Mikulás Ninjago mesét olvas a gyerekeknek. |

A karácsonyvárás nem csak a gyerekeknek okozott örömöt, de a LEGO Hungária Kft. munkatársainak is. A cég marketing igazgatója, Csetényi Zsuzsanna szavai mindent elmondanak erről: Óriási örömöt jelent számunkra, hogy Magyarországon feldíszíthettük a LEGO karácsonyfát, különösen, hogy hónapok óta vártuk a pillanatot, amikor felgyúlnak majd rajta a fények! Ez a rendezvény tökéletesen bizonyította, hogy a gyerek kreativitása és fantáziavilága nem ismer határokat! Láttuk rajtuk a végtelen büszkeséget és jókedvet, mikor alkotásaikat megmutathatták szüleiknek és a Télapónak is. Sikerült elérnünk a célunkat, hogy kimagasló élményt adjunk a családok számára, miközben minőségi időt tölthettek együtt. Őszintén reméljük, hogy mosolyt tudunk csalni a beteg gyermekek arcára a meglepetésekkel, illetve ezúton is nagyon-nagyon boldog karácsonyt kívánunk nekik!

karácsonyfa LH (6).jpg

A teljes pompájában ragyogó karácsonyfán az est sztárvendége, Szekeres Nóra közreműködésével gyúltak fel a fények. Kivilágítva tényleg még csodásabb lett a hatalmas karácsonyfa.

 

A fának azonban mostanra nyoma sincs. A Westend főterére visszakerült a szokásos műfenyő, ami persze sokkal nagyobb, mint LEGO kistestvére, de tizedannyira sem olyan szuper.

karácsonyfa nincsen.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego mikulás westend karácsonyfa szerekes nóra csetényi zsuzsanna
2014.
11.15.

Néhány gyors infó a jelentkezésekkel kapcsolatban:

-Az AFOL estre elfogytak a helyek, betelt.
-Lezárult a vendégkiállítói jelentkezés is. Pénteken járt le a végső határidő, szép számmal érkeztek pályaművek. A jelentkezőket e-mailben értesítettem a továbbiakról. Kérem őket, jelezzenek vissza. Ha valaki úgy érzi, hogy jelentkezett, de nem kapott értesítést, kérem írjon egy e-mailt nekem erről.

P3220231.JPG| Debrecenben még több vendégalkotás lesz látható |

-Többen jelezték részvételi szándékukat a felnőtt LEGO rajongóknak szóló előadásokra is. Ezekre lehet a helyszínen is jelentkezni, de aki előre megteszi, annak biztos jut hely. A foglalás nélkül érkezőknek nem tudjuk garantálni a részvétel lehetőségét.
-Még zajlik a jelmezverseny is. Erre nem kell jelentkezni, csupán az otthon előre elkészített álruhában kell vasárnap 13:30 és 14:00 között megjelenni a kiállításon. A jelentkezőkre értékes díjak várnak.

| Te eldöntötted már, minek öltözöl be? forrás |

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: program debrecen vendég jelmez álruha afol vendégkiállító vendégkiállítás KOCKAFESZT jelmezverseny
2014.
11.15.

Csapattagunk, Szabolcs mesél saját tervezésű és építésű Technic autócsodáiról.

A tavalyi KOCKAFESZTen szörnyautó (monster truck) bemutatóval készültem, és mivel elég sok érdeklődő volt, elkezdtem gondolkozni, mivel lehetne a látogatókat meglepni a 2014. évi kiállításainkon. Mivel nagy autórajongó vagyok, több lehetőségre is gondoltam, mint például körversenyre, driftre, stb. A választásom végül a driftelésre esett, ez elég látványos és közkedvelt stílus a nézők körében.


| Menő csávó csajával és verdájával a 2013-as békásmegyeri KOCKAFESZTen |

Első nekifutásra készítettem két változatot, egy újfajta PF infrás (Power Functions), valamint egy régi RC (Radio Control) vezérlésű változatot. Mindkét jármű hátsókerék hajtással rendelkezett, azonban a kocsik sehogy sem akartak a kívánt módon driftelni, mint ahogy például egy autós fesztiválon szoktak, köröket írva.

Ezek után fogtam magam, és beleástam a témába. Több autós oldalt, fórumot elolvastam, ami a drifteléssel foglalkozott, melyek közül az RC oldalak hozták meg az áttörést. Kiderült, az ebben a témában jártasak, sok éves tapasztalattal rendelkezők leírásai és tippjei alapján, hogy kisméretű autók esetében, az eltérő súlyeloszlás miatt, nem csak a hátsó, hanem az első kerékmeghajtásra is szükség van. Ezen felül az összes gumikereket műanyagra kell cserélni, a hátsó difit zárni kell. Ahhoz pedig, hogy minél könnyebben és precízebben lehessen driftelni, a kormányozható kerekeket a szokásosnál jobban szükséges befordítani.

1

| Az első verzió |

Ezt a LEGO fizikai korlátai miatt nem tudtam nagyon megnövelni anélkül, hogy a kocsi mérete ne változott volna meg jelentősen. Mivel a PF-es infra távvezérlés elég megbízhatatlan, ezért egy régi RC készlet egységeit használtam, mégpedig a 8366-ét. A készlet motorja a PF motorokhoz képest 3-4 szer gyorsabb, nem kell bűvészkedni az áttételekkel a nagyobb sebességhez. Tehát ennek a készletnek mind a motorja, mind a központi egysége kiváló választás, ha valaki nagy sebességet akar elérni.

A fenti képen látható az első változat, itt még volt egy plusz áttétel (nyíllal jelölve), ami végül kikerült a rendszerből, mivel nem adtak nagyobb sebességet és csak a meghibásodás esélyét növelték. Alant látható a végső változat. Itt már mind a kormányzás, a felfüggesztés és az áttételek kiforrottak. Gond nélkül lehet vele hasítani. :-)

2

| A végső változat |

Ami még fontos, az az RC gépünk táplálása. Sima elem nem túl gazdaságos és környezettudatos, ezért kipróbáltam NiMH akksikkal. A driftelés úgy-ahogy ment, azonban bátyám javasolt egy másfajta akkut, ami  az elégtelen 1,2 volt helyett 1,6 voltot képes leadni, ezzel az autó szinte megtáltosodik.

| Galéria az elkészült modellekről |

Az akkumulátor fajtáját tekintve NiZn, amihez külön töltő szükséges, azonban sokkal gyorsabban tölt fel, mint egy hagyományos akkumulátor. Végül miután a lényeg elkészült, már csak a karosszériát kellett összeszerelni,. Ennek úgy kellett a lehető legkönnyebbnek lennie, úgy hogy azért még emlékeztessen egy autó formájára.

???????????????????????????????

| Műanyagpohár-döntögetős driftelés az idei békásmegyeri KOCKAFESZTen |

Végül itt találtok egy videót a működő végeredményről. Remélem tudtam adni, pár tippet és segítséget. Sok sikert Nektek is a saját Drift gépeitekhez! A gépcsodák működés közben ismét láthatók lesznek a Debreceni KOCKAFESZTen, novemberben.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: motor verseny kormány autó drift pf menő rc szabolcs technic difi caR
2014.
11.14.

 

Na csak ezt ne mondja senki, mert mi szóltunk: bizony az AFOL estre kötelező a regisztráció és korlátozott a férőhelyek száma. Aki eddig nem jelentkezett, az lemaradt, slussz-passz.

Az összes hely betelt a KOCKAFESZT egyik legexkluzívabb programjára, az AFOL estre. A négy csillagos Hotel Lycium éttermében 40 felnőtt LEGO rajongó (AFOL) gyűlik össze egy nagyszerű találkozóra.

AFOL est.jpg| Nyáron már volt egy kisebb AFOL est Debrecenben. |

Természetesen a közös vacsorán kívül több meglepetéssel is készülünk. A vacsora előtti és utáni rövid játékokon olyan értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a legügyesebbek, mint a 21110 Research Institute vagy a nyíregyházi LEGO gyár makettje.

Nyíregyháza Factory 630.jpg

A vacsora végén aukciót is szervezünk, ahol számos különleges készletre lehet majd a résztvevőknek licitálni. Kalapács alá kerül többek között egy 10254 Mikulás Műhely, egy 21103 DeLorean időgép, egy kizárólag Dániában kapható LEGO House készlet, az új Minecraft készletek egyike, egy Research Institute és még sok-sok különlegesség.

Minecraft készlet.jpg

Az est folyamán bővítjük kiállító- és szervezőcsapatunkat. Két új tagot mutatunk be - akik már vasárnaptól a KLIKK csapatának teljes jogú tagjai lesznek.

A program díszvendége a LEGO Group kelet-európai klubokért is felelős munkatársa, Jan Beyer. A nyereményeket és az aukció tárgyait ő és a CEE Team biztosították.

KockaFeszt_plakat mod kicsi.jpg

Az eseményről természetesen beszámolunk majd. A programmal kapcsolatos kérdéseket a farkas.balazs[kukac]klikk.info.hu e-mail címre várjuk.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego debrecen aukció klikk est afol kockafeszt jan beyer
2014.
11.12.

Rég jelentkeztünk már a sorozattal, ezúttal egy ifjú építő, Kristóf légi járgányait mutatjuk be. Kristóf már több KOCKAFESZTen vett részt, mint vendégkiállító, most a blogra küldte el két alkotásának képeit és leírását. 

2014-02-15 11.31.44

Elsőként a még régebben készült kétfedeles, első világháborús brit Sopwith Camel F.1 kerül terítékre. Az alkotó elmondása szerint segítségére volt az építésben a LEGO által kiadott azonos típusú, nagyobb méretű repülőgép. Egyébként a cég már kétszer is piacra dobta a legendás gépet, egyszer 2001-ben 3451 számon, majd 2012-ben is, immár sötétzöldben 10226-ként. 

| További fotók a galériában, benne a gép nevét kölcsönző púppal |

A második masina egy frissebb készítésű űrhajó, melynek szárnyai tetszés szerint állíthatók. A saját ötlet alapján épült gépet a pilótafülkéből figura helyett egy robot vezeti, ami a mellékelt képeken látható is.

| A járgány különböző nézetekből |

Ha esetleg Te is építettél valamit, küldd el e-mailben a kontakt[kukac]klikk.info.hu címre, hogy kitehessük a blogra, vagy hozd el a debreceni kiállításunkra személyesen! De vigyázat, már csak péntekig lehet jelentkezni!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: robot debrecen kristóf vendég űrhajó moc sopwith camel vendégkiállító ti építettétek vendégkiállítás
2014.
11.11.

Irtó érdekes dolog egy KOCKAFESZT méretű rendezvény megszervezése és lebonyolítása, pláne, hogy az egész a LEGO kockákról szól - így aztán főleg igényeltetik a kreativitás. Most elmondok 10+1 érdekességet a rendezvényről, amit eddig biztosan nem tudtál. Vagy mégis?

1.) A debreceni lesz a negyedik KOCKAFESZT, de az első Budapesten kívüli.

KockaFeszt_plakat mod kicsi.jpg

2.) A debreceni nem csak a valaha megrendezett legnagyobb KOCKAFESZT lesz, de kijelenthetjük: ez lesz a valaha volt legnagyobb, felnőtt LEGO rajongók által szervezett hazai esemény.

3.) A KOCKAFESZTet már több, mint egy éve szervezzük.

4.) A kiállítótérben 40 LEGO rajongó több, mint 130 négyzetméternyi építményét tekintheted majd meg.

játszóház kép 1.jpg

5.) A legnagyobb terepasztalunk a város lesz a maga 50 négyzetméterével.

6.) A debreceni KOCKAFESZT kiállítási anyaga akkora, hogy most először nem egy, hanem két napon keresztül fogunk építeni a rendezvény hétvégéje előtt.

7.) A KOCKAFESZT zavartalan lebonyolításán mintegy 80 ember fog dolgozni egy időben.

játszóházas kép 2.jpg

8.) A kiállított építmények, szobrok, eladósorban lévő, játszóházban helyet kapó, dekorációnak szánt, nyereményként vitt kockákat összeszámolva elmondhatjuk, mintegy 2 millió LEGO kocka lesz a Kölcsey Központban.

9.) A kiállításon eredetileg egy moziterem is helyet kapott volna, ám végül olyan sok LEGO jött össze, hogy nem fért el sehova a vetítőterem.

10.) A KOCKAFESZTen körülbelül 200-250 nyereményt fogunk kiosztani. A legértékesebb díj a nyíregyházi LEGO gyár makettje, melyet a felnőtt LEGO rajongóknak szánt AFOL esten fogunk kisorsolni.

kerekesszék 630.jpg

+1 Csapatunk ingyenes belépést biztosít a szellemükben vagy mozgásukban korlátozott gyermekek részére. Igazolványt tessék magatokkal hozni!

Reméljük, sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet és veled is találkozhatunk november 22-én és 23-án Debrecenben, a Kölcsey Központban

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego debrecen 10 klikk fun facts kockafeszt 10+1