Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2015.
03.28.

Hét működtethető funkció, beépített Power Functions motor, 64 cm-es hosszúság. Érthetetlen, hogy mégsem ez a hatalmas készlet volt kiadásának évében (2014) a LEGO Technic zászlóshajója. Lenyűgöző tervezői teljesítmény, az építés mind az öt óráját élveztem, de ne szaladjunk ennyire előre.

box.jpg

A gigantikus dobozban 1297 építőelemet találunk sok számozatlan zacskóban. Az építés jó részét az elemek keresgélése tette ki, pedig a feleségem majdnem végig kitartóan segített. Az építés másik időigényes része a csodálkozás volt. Félelmetesen összetett a modell és sok új alkatrésszel találkoztunk benne. A zsúfolt mechanikák hátránya, hogy még az építés után hetekkel sem jöttem rá, hogy mitől akad egy picit a csűrőlapát mozgatás (biztos valamit túl feszesre építettem). Tengelyek futnak párhuzamosan, keresztben, elsőre felfogni is bonyolult, hogy mi mit hajt. A központi motor kihajtása egy összetett váltónk keresztül juttatható el a mozgatható elemekhez. Összességében igen komoly elismerést érdemel Lars Krogh Jensen, a modell tervezője.

Gyakran éri az a kritika a mai Technic modelleket, hogy sok a nagy méretű dizájnos panel és kevesebb a "gépszerűség". Logikus, hogy dizájnban is fejlődni kell, elvégre az inspirációul szolgáló valódi gépek is dizájnosabbak lettek. A régi modelleken is találkoztunk az élethű leképezés szándékával, csak nem tettük szóvá, mert nem volt ilyen látványos. Huszon évvel ezelőtt még színes tetőelemekkel és bütykös lapos elemekkel hozták össze a tervezők az élethűbb megjelenést. Ne kritizáljunk tehát, mert gyönyörű és élethű a modell összképe.

A Technic saját alapelemei (gerendái) is komolyan megváltoztak. A harminc éves alkatrészek sajnos stabilabbak, mint a maiak (csak óvatosan szétszedés közben!). Ennek oka természetesen az az általános mérnöki megközelítés, hogy: amit lehet fröccsentsünk ki kevesebb műanyagból.

technic_brick_evolution_630.jpg

Az új alkatrészek azonban izgalmas, új építési rendszert is magukkal hoztak. Aki kihagyta az utóbbi húsz évet, az elmondhatja, hogy szinte csak a tengelyek ismerősek régről. A szögben "hajlított" gerendák alkalmazása egészen meglepő építési megoldásokat mutat ebben a modellben is. A masszivitást is megkapjuk, hiszen az újabb alkatrészekkel már új, erősebb kötésekkel épülnek fel a modellek. Sok esetben egy fontosabb részegység három irányból is rögzítésre kerül.

42025_hiba_630.jpg

Egy apró hibát viszont felfedeztem, a vélhetően alaposan lektorált építési útmutatóban. Az a fekete pin bizony akadályozza a továbbépítést. Azonnal megmutatta magát a probléma, mivel nem engedte felpattintani a pilótafülke oldalát. A hibát konzekvensen a másik oldalon megismételték. Valószínűleg nem én vettem észre először, de biztos ami biztos bejelentettem a szerviz oldalon. Szívesen segítek Legóéknak, ti is jelezzétek feléjük bátran, ha valami apró furcsaságot találtok építés közben. Ezen az apróságon pedig túllendülünk egy pillanat alatt.

A kész repülőgép monumentális. A funkcióváltó mechanika kellemesen összetett, néhány botkormány és kapcsoló segítségével minden funkciót szinte egy helyről irányíthatunk. Nézzétek csak:

Lars elmesélte, hogy több repülőgép is inspirálta. A valódi gépek konkrét funkcióiból gyúrta össze ezt a modellt, nem kritizálhatjuk tehát azzal, hogy nem elég öblös a raktér, stb... Játékról van szó, melyben a hangsúly egyértelműen a működő funkciókra került. Nálam mindenesetre impozáns dísztárgy lett, amit a vendégek rendszeresen "megröptetnek". Lars egyedül arra nem tért ki, hogy mennyi idő alatt tervezte meg ezt a Technic modellt, erre még nagyon kíváncsi lennék.

Ti megvettétek? Mi a véleményetek a készletről?

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: repülő lego plane 2014 repülőgép kedvcsináló technic 42025 Cargo Plane Lars Krogh Jensen
2015.
03.23.

A blogon eddig soha nem volt Bionicle készlet bemutatva. Ennek most vége, íme az első kedvcsináló egy bio szettről. A Thornatus V9 a BIONICLE témakörhöz tartozik, 2009 második eresztésében jelent meg.

Azért is ezzel a készlettel kezdeném el a kedvcsinálóim sorát, mert még friss élmény ez a készlet. A készlet 438 alkatrészt tartalmaz, minifigura nélkül.

dsc_0475.png

A doboz az az évi témához igazodik. A box elején maga a jármű díszeleg, benne a pilótával, Perditussal. - Egy kis történelem: Perditust a Bara Magna tűz törzse az Aréna harcokban alkalmazza, pilótaként. - Szóval, előlről még leolvasható a BIONICLE logó, a korhatár, a termékszám, a LEGO logó és a weboldal címe. A doboz hátoldalán a járműt meglehet csodálni az "utazó" módban, a gép mellett Perditust. Továbbá képekben feltüntetik még a tüzelési funkciót, az "utazó" és "támadó" módot. A hátlap alján pedig a Baranus V7-est és a Skopio V1-est.

dsc_0476.png

Kibontva a dobozban található három számozott és egy számozatlan zacskó. Mellettük a hátsó nagy kerék - mely személy szerint a kedvencem ebben a készletben -, négy Midak kilövő, négy Power Miners-es "rapcsos" kerék és kettő instrukció.

bkkgkh.png

A gép az az évi szériában a második legnagyobb készlet volt. Ennél már csak a Skopio XV-1 volt. Az építést kifejezetten élveztem. Meglepő, hogy kisebb és apróbb elemekből mennyire stabil szerkezetet lehet létrehozni. Főleg a négy keréktartó megoldása tetszik.

A karakter - direkt nem hívom figurának - Perditus névre hallgat. A történetbeli törzséhez hűen vörös színben jelent meg. Nagyon sablon testfelépítés, de ennél a készletnél nem is a pilóta a lényeg. Egyedül a sisakja említésre méltó, hiszen csak ebben a készletben jelent meg Dark Red - vagy BIONICLE gyüjtők nyelvén Metru Nui vörös - színben.

dsc_0032.png

A jármű már annál jobb. Imádom a színét, imádom a játszhatóságát, imádom a kivitelezését. Pacsi a tervezőknek! A jármű a történetben Bara Magna sivatagi talajára lett tervezve, nem csoda, hogy ekkora hátsó kereke van. Fentebb említettem, hogy a gépnek két mozgó funkciója van. Az utazó módban a két-két oldalsó kerék a törzs mellé van koppig becsukva, míg támadó módban ezek szárnyszerűen kinyílnak oldalra, mindezt úgy, hogy az orrán lévő elemeket előre vagy hátra toljuk.

dsc_0023.png

dsc_0020.png

Tüzelési funkciók is kerültek a gépre, rögtön öt. A pilótafülke két oldalán két-két darab golyólövő, míg a fülke tetején egy Thornaxx kilövő - ami egy robbanó gyümölcs, ha túlérik.

dsc_0026.png

A két sárvédő és a kerekek elején található tüskés lándzsa elemek is igazi ritkaságok, csak ebben a készletben találhatók meg, ahogyan a tan színű páncéldarabok a hátsó kerék fölött és a gép elején.

Összességében azt kell mondjam, hogy egy remek készlet, mely szerintem minden BIONICLE rajongónak kötelező.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: 2009 kedvcsináló bionicle v9 thornatus 8995
2015.
03.19.

Díjazottjainkról már beszámoltunk, de természetesen bemutatunk minden építményt. A békásmegyeri KOCKAFESZT az eddigi legkomolyabb vendégkiállítói asztallal büszkélkedhetett. Valóban nehéz volt a zsűri feladata, csodálatos építményeket hoztatok.

Geiszt Miklós: Ardenneki csata

Miklós II. világháborús építményeinek egyike, havas táj bunkerekkel és védvonalakkal, a csata egy részletét örökíti meg, mikor a német erők támadást indítottak.

vendeg_3_630.jpg

Ittzés Péter: Astralis

Az 1 méter hosszú Astralis a magyar fejlesztésű Nexus: The Jupiter Incident számítógépes játék ihlette űrhajó.

vendeg_4_630.jpg

Kiss Szilvia: Fallout!

Posztapokaliptikus vízió, mely párba állítja az atombunker biztonságát és a felszín rideg valóságát.

vendeg_9_630.jpg

Nyikos János és Sebi: Blacktron Brutus

A hajdani Blacktron-sorozat méltó folytatása, telis-tele játszható funkciókkal.

vendeg_2_630.jpg

Pethő Árpád: Klón sziklafal-bázis a Naboo-n 

Star Wars fikció. A klónok háborúja alatt egy kisebb titkos klón bázis elleni szeparatista támadás.

vendeg_5_630.jpg

Regős Márton: Maszk

Vélhetőleg mindenki felismeri, kit ábrázol ez a gigantikus maszk :)

vendeg_6_630.jpg

Rehák Rita: Villámvadászok a varázspiacon

A villámvadászok hosszúkás hengerekbe és hordókba gyűjtik a nehezen begyűjtött villámokat. Épp most kötöttek ki a Varázspiacnál, hogy portékájukat értékesítsék és beszerezzenek néhány dolgot következő útjukra. Ha viszont egy finom, egészséges almára vágysz, nem biztos, hogy a megfelelő hely számodra a Varázspiac. Nem árt óvatosnak lenni...

vendeg_11_630.jpg

Rehák Zoltán: Acklay

A Vendaxa bolygó csúcsragadozója!

vendeg_10_630.jpg

Simon Gabriella: Sailor Moon

Cukino Uszagi, az anime névadó szereplője.

vendeg_7_630.jpg

Sturcz Bertalan: Kraz255 B

Teljes funkcionalitással működő, a futóműve mechanikusan emelhető, összkerék hajtású, működő felfüggesztés.

vendeg_1_630.jpg

Ujszászi Krisztián: Troll ostrom

A klasszikus Fantasy Era sorozat legjobb hagyományait követő, sőt, annak kereteiből kilépő dioráma!

vendeg_8_630.jpg

 Köszönjük a részvételt a vendégkiállítóknak!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: verseny békásmegyer klikk vendég kockafeszt vendégkiállító vendégkiállítás
2015.
03.18.

Az az igazság, hogy a vendégkiállítás az egyik legmenőbb része minden KOCKAFESZT-nek. Minden alkalommal remek egyedi építményekkel találkozunk. Jó érzés látni, ahogy fiatalabb és idősebb építők között barátságok születnek. Ezek az alkalmak teszik valóságossá a sokszor interneten folyó kapcsolatokat.

Vendégkiállítóink munkáit a csapattagjainkból álló zsűri és a közönség szavazással is véleményezi. A díjazott alkotások nem feltétlenül a legbonyolultabb vagy a legnagyobb méretű építmények lesznek. A kreativitás és az egyedi ötletek sokkal fontosabbak!

Bemutatjuk díjazottjainkat:

III. helyezett Kincses Domonkos - Mr. Bean

Domonkos alkotása tökéletesen példázza azt, hogy nem kell vagyonokat költeni arra, hogy valaki jó dolgokat építsen. Sőt, a kis méret néha nagyobb kihívás elé állítja az alkotót, mint a végtelen távlatok és lehetőségek!

v3_630.jpg

II. helyezett: Farkas Andor - Grimm mesék

Andor második alkalommal vett részt a vendégkiállítói megmérettetésen és igazi közönségkedvenc alkotást hozott. Jancsi és Juliska, illetve a Három kismalac története elevenedett meg bájos részletekkel és apróságokkal tarkítva a meséskönyvet formázó alapon.

v2_630.jpg

I. helyezett: Szemes Adrián - Steampunk mozgó várerőd

Adrián tavaly éppen lemaradt Smaug barlangjával a győzelemről, idén azonban NXT alapú steampunk erődjével lehengerelte a zsűrit. Alkotása előtt csoportokban álltak a gyerekek, mikor elterjedt, hogy az erőd lábai időnként mozogni kezdene, a lövegtorony pedig célba veszi a bátor nézelődőket.

v1_630.jpg

Közönségdíj: Szendery Csongor - Liebherr 1250 Daru

A hét vége során vitathatatlanul Csongor daruja uralta az előteret. Sajnos működés közben nem láthattuk, de a fiatal alkotó megígérte, hogy legközelebbi gépével bemutatót is fog tartani.

vk_630.jpg

Bízunk benne, jövőre is sok szép építmény érkezik a békásmegyeri KOCKAFESZTre. Az építgetést akár már most is el lehet kezdeni!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego békásmegyer klikk kismalac mr bean liebherr jancsi és juliska 2015 vendégkiállító vendégkiállítás KOCKAFESZT
2015.
03.17.
Csinálj matricákat!

Csinálj matricákat a LEGO kockáidhoz! Egy kis jártasság a grafikus szerkesztőprogramokban, egy jó színes printer - és máris feldobhatod az építményeidet. Elsőnek mondjuk készíthetsz olyan minifigeket, amilyeneket a cég nem gyárt. Mondjuk vékonyderekú D kosaras csajszit. Vagy a kedvenc szuperhősödet. Vagy egyenruhás katonákat kitüntetésekkel. Vagy a kedvenc filmed főszereplőit. Elég egyetlen apró matrica a torzóra - és máris döbbenetesen megváltozik az egész emberke :)

2014_141.JPG

A fenti képen nem csak a szőke lány torzója, de a lába alatt lévő biztonsági csík is egyedileg matricázott, csakúgy a háttérben homályosan látszódó méregveszély tábla. A lenti képen a tank személyzete ugyan vásárolt egyedi minifig, de a zubbonyuk egyetlen matricával házilag is kivitelezhető lett volna.

img_4069.JPG

A matricák másik felhasználási területe a táblák, és céges jelvények. Szeretnéd kicserélni az Octan logókat Mol logókra? Umbrella Corporation vagy a Pentex építményeket akarsz? Burger Kinget vagy mozit építenél a kedvenc filmed plakátjával? Semmi akadálya!

2014_139.JPG

És végül, ahogy maga a cég is legtöbbször táblákat matricázik a gyári készletekben, te is megcsinálhatod a saját tábláidat. Lehet harapós kutya, aknamező, nemzeti dohánybolt, pozor, négyesmetró, bármit megcsinálhatsz ami feldobja kicsit az aktuális építményedet. És hogy feldobja - az tuttibiztos!

2014_136.JPG

Ha belevágnál, érdemes a neten keresni kész mintákat (google: custom lego stickers) és azokat módosítani - így a méretezéssel nem kell bajlódnod. Bármelyik rendes papírboltban kapni nyomtatható matrica lapokat, amikre bármilyen színes printerrel tudsz nyomtatni. Jó szórakozást!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: custom matrica minifig minifigura LEGO
2015.
03.16.

Ritkán ad ki a LEGO olyan hatalmas készleteket, mint a 76042 SHIELD Helicarrier (Helihordozó). Az utóbbi időben talán az Executor és a Halálcsillag volt hasonló léptékű, árú, nagyságú. A LEGO jóvoltából most bemutathatjuk a Bosszúállók repülő anyahajóját - köszönjük!

helicarrier_1.jpg

Szóval, ez tényleg nagy. Én még ekkora LEGO dobozt nem fogtam a kezemben. Kimondottan vastag kartondoboz. A hátulján a főbb funkciókat láthatjuk, illetve a motorizálásához szükséges Power Functions alkatrészeket.

helicarrier_2.jpg

helicarrier_3.jpg

A készlet dobozában van egy második doboz is, egy sima fehér, amiben szintén kockákat tartalmazó zacskók vannak. Gondolom, erre azért volt szükség, hogy a nagyobbik doboz belsejében felhalmozódó zacsik ne nyomják meg belülről a kartont.

helicarrier_4.jpg

Az építési útmutató szintén döbbenetes: egy egész kis könyvecske! Több, mint 420 oldalon keresztül kapjuk az építéshez az instrukciókat.

helicarrier_5.jpg

A Helihordozó - ezek után nem túl meglepő módon - bitang nagy. A felhasznált 2996 építőelemből egy 80 centiméter hosszú, 45 centiméter széles óriási építmény lesz. A zacskók számozása 12-ig megy, az építésre pedig 10 órám ment rá, de mivel nem voltam képes megállás nélkül építeni, egy napot simán elvett az építés. Igaz, minden percét élveztem.

helicarrier_14.jpg

Pedig nagyon más élmény építeni a törzsét (ami főleg Technic kockákból áll) mint mondjuk a fedélzetét, megint más az apró mütyüröket vagy a propellereket, négyszer. Nincs unalmas része a 10 órának, érdekes a játék, koncentrációt igényel és szórakoztató. Ez a faktor elengedhetetlen, hiszen mást úgysem fogunk játszani az építménnyel.

helicarrier_19.jpg

A fedélzeten kívül a parancsnoki híd az, ahol apró részleteket kell megépítenünk. Ez egy türelemjáték: bepattintani az 1x1-es csempéket a karocskák közé úgy, hogy azok ott maradjanak, és mondjuk mind nagyjából ugyanabban a szögben álljon. Hát kemény feladat.

helicarrier_20.jpg

A technika építésénél is nagyon figyelnünk kell. Elég egyetlen apró hiba és már feszülni is fog egy fogaskerék, ami képes tönkre vágni az egész rendszert. Ami egyébként sem tökéletes: a hátsó központi fogaskerekek egy icipicit kitüremkednek a hajótest szintjéből és így alulról megnyomják a kifutópályát, abban kissé akadnak. Emiatt először 20-30 másodpercnyi működés után teljesen leállt a motor. Aztán addig nyomkodtam a fogaskerekes részt, míg nem most már tökéletesen működik a meghajtás motorosan is, de hát, ez nem a legtökéletesebb.

 

A Power Functions akkumulátor, motor és LED pár nincs a dobozban, azokat külön lehet beszerezni. Az építési útmutatóban a beszerelésük lépéseit azért lerajzolták. Elemtartós megoldással is legalább még 10 ezer forint, hogy a modell a hátsó kallantyú forgatása nélkül mozogjon.

helicarrier_10.jpg

A Helihordozó hátulján a kallantyún kívül két méretes meghajtót találunk, meg egy jó nagy lyukat a készlet belsejébe. Ez a hangár bejárata szeretne lenni, de ez nem igazán derül ki, tényleg inkább csak egy lyuk, amit látunk.

helicarrier_9.jpg

A fedélzet kiváló. A leszállópályák előre nyomtatott, 8x16 kocka területű csempékből állnak. Ezekből kétféle van, egy normál és egy SHIELD logós. A pályák környékét apróságokkal színesítik: rakomány, korlátok, más tereptárgyak.

helicarrier_8.jpg

A leszállópályákra pedig járművek kerülnek. Kapunk három vadászgépet és szintén három quinjet-et. Egy üzemanyag-tartályos kocsi és két targonca is jár a repülő anyahajóhoz.

helicarrier_17.jpg

Nekem a targonca a kedvencem: a kerekei a minifigura görkorcsolya kerekei és összesen hét építőelemből áll. A repülő járművek közül egyértelműen a quinjet sikerült jobban.

A Helihordozót nem ám csak úgy letesszük a polcra oszt kezitcsókolom, hanem kapunk hozzá egy tartóállványt is. Ez nem olyan szép de annál praktikusabb. Ahogyan az a licencelt exkluzív készleteknél lenni szokott, ezen állványra rögzítve van az információs tábla, ami egy jó nagy matrica, rajta a "valóságos" járgány főbb paramétereivel.

helicarrier_21.jpg

helicarrier_22.jpg

A készlethez szerencsére kapunk minifigurákat is, bár, mondanom sem kell, maga a Helihordozó nem minifigura méretarányú, sőt, a belső tér sem minifiguráknak van kialakítva. A figeket egy mutatós, SHIELD sas alakú tárolón tudjuk kiállítani.

helicarrier_33.jpg

A részletesebb bemutatást kezdjük a hölgyekkel. Maria Hill teljesen új minifigura, pofás festéssel. Fekete Özvegy irtó klasszul néz ki! Scarlett Johansson kerek idomait egész jól sikerült megjeleníteni a szögletes minifigurán. Ki merem jelenteni, ez itt a legszexibb minifigura, kérem szépen!

Nick Fury a filmből ismert fekete szerkójában feszít. Ez a fig is nagyon rendben van. Amerika kapitány is új festést kapott és most maszk nélkül láthatjuk. Sólyomszemnek is új a ruhája, és végre egy hozzá jobban illő haj fedi a fejét.

Néhány képen megmutatnám, mennyit számít a jobb, igényesebb minifigura mintázás. Ezeket a fotókon a készletben lévő és a régi figurát láthatjátok egymás mellett. Amerika kapitányt kihagytam, de nála nincs is olyan kirívó változás.

A műsort azonban elrabolják a minifigurák elől a mini minifigurák, azaz nanofigurák. (A lentebb lévő videóban még mikrofigurának mondom őket, aztán felvilágosítottak, hogy az a LEGO társasjátékokban lévő figura, ami a mini és a nano között van méretben. Eszem megáll.) A nanofigek egy kis tasiban érkeznek.

helicarrier_6.jpg

Összesen 12 ilyen figurát kapunk. Ebből nyolc SHIELD ügynök, a többi négy pedig fontosabb szereplő: Nick Fury, Amerika kapitány, Vasember és Sólyomszem.

Készítettem néhány képet, amin a minifigura fogja nanofigura mását, csak, hogy érzékeljétek a méretbeli különbségeket. Vannak.

Szóval, ezek a nanofigurák és a microscale járművek visznek életet a modellbe. A fedélzetre rakosgatva ezeket az apróságokat tényleg megelevenedik a Helihordozó. Meg kell jegyeznem, hogy a méretarányok még lekicsinyített járművekkel és hangyányi minifigurákkal sem stimmelnek, de ezek nélkül sivár nagy monstrum volna csak a Helihordozó.

 

Készítettem nektek egy videót is a készletről, amiben igyekszem részletesem megmutatni és elmondani mindent. Jó hosszú lett.

helicarrier_11.jpg

Most, hogy mindent láttunk, hadd mondjam el dióhéjban a véleményemet a készletről. Nem titok, hogy félelmetes ára van: 120 ezer Forint. Erre a legtöbb embernek keményen spórolni kell, így aztán egyetlen kérdés marad: megéri a kuporgatás? Marvel szuperhős rajongóknak biztos. Azoknak is, akik nem hardcore szuperhős rajongók, de mondjuk nagyon-nagyon tetszett nekik a Bosszúállók.

helicarrier_13.jpg

Azoknak is megéri az árát, akik egy különleges építési élményre vágynak. De akármilyen kategóriába soroljátok magatokat, egy valamire gondoljatok: ezt ki kell állítani. Miután összespórolta rá az ember ezt a rakás pénzt, megvette és hosszú órák alatt összeépítette, bűn dobozában, szekrény mélyén, ágyneműtartóban, letakarva, szétszedve tárolni. Akkor érdemes a vásárláson gondolkodni, ha van egy fölösleges 80x45 centis helyetek az otthonotokban.

helicarrier_7.jpg

Persze, tudom, sokan azt gondolják, ha már ennyi pénzt LEGO készletekre tapsolnak el, akkor több és hobbijuk során jobban használható készletet tudnak venni azonos összegből. Én is így vagyok vele, ám nem tudom letagadni: ezt összerakni felejthetetlen élmény volt, s emlékezetesebb lesz az építéssel töltött 10 óra, mint mondjuk amikor a Grand Emporiumot építettem. Szóval, nem csak egy szuper és hatalmas LEGO készlet ez, hanem egy garantált élmény is.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego kedvcsináló avengers shield nick fury amerika kapitány sólyomszem bosszúállók captain america black widow fekete özvegy hawkeye helicarrier helihordozó maria hill