Hirdetés

Szia!
Ha szeretsz LEGO-zni, bizony jó helyen jársz. Itt minden nap találsz valami érdekességet a LEGO lenyűgöző világából.
KLIKK Blog - kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és (fél)profiknak.
2014.
10.29.

A LEGO egy meglehetősen drága játék, a cég mégis folyton hangoztatja: legfőbb célja, hogy a kreatív építés élményét minél több gyermekhez eljuttassa. Rendezvényeket szervező, klubot fenntartó felnőtt LEGO rajongókként úgy gondoljuk, munkánkkal másokért, a közösségért vagyunk. Nem feltétlen azért szervezünk programokat, hogy önmagunkat szórakoztassuk, vagy, mert anyagilag rászorulunk, vagy mert saját hobbinknak ez elengedhetetlen része, vagy netán mert minden áron meg akarjuk magunkat mutatni.

kerekesszék 630.jpg

Azért dolgozunk, hogy Nektek jobb legyen LEGO rajongónak lenni, mint nélkülünk volna. Tudom, ez nyálasan hangzik, de számtalanszor beszélgettünk már erről a KLIKK csapatával és ez az igazság. Célunk, hogy mi is hozzájáruljunk a LEGO nemes céljához: minőségi játékkal szórakoztatni a gyermekeket.

A játékra mindenkinek lehetőséget szeretnénk biztosítani. Ez egy-egy rendezvénynél igen nehéz lehet: hogyan döntöd el, kinek kedvezz belépéskor, főleg úgy, hogy a jegyértékesítést nem is te, hanem a megrendelő végzi? Ezért aztán persze, nem tökéletes a kivitelezés és inkább játékadományozással kompenzáljuk azokat, akiknek a rendezvényeinket nem tudjuk elérhetővé tenni.

by Nathan Leech.jpg| by Nathat Leech |

Van azonban egy olyan csoportja a fiatal LEGO rajongóknak, akiket jól fel lehet ismerni: ők azok, akik valamilyen szellemi vagy fizikai korláttal bírnak. Tudjuk, hogy ezen állapot kezelése jelentős plusz kiadásokat okoznak a családoknak - ám az nem történhet meg, hogy ezen kiadások egy LEGO rajongóknak szánt rendezvény rovására menjenek. Éppen ezért, minden rendezvényünkön ingyenes belépést biztosítunk a valamiképpen korlátozott gyermekeknek; erre kötelezzük valamennyi megrendelőnket.

Nem megfogalmazható, mennyire megtisztelő érzés az, amikor látjuk, látom, hogy ezen apró kedvességet a kedvezményezettek jelenlétükkel köszönik meg. Amikor közösen játszhatunk tényleg mindannyian, együtt, boldogan.

KockaFeszt_plakat mod kicsi.jpg

Remélem, a debreceni KOCKAFESZTen is minél többen fognak élni az ingyenes belépés lehetőségével és egy fergeteges élményben lesz részünk.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: ingyen kiállítás lego debrecen klikk kockafeszt
2014.
10.28.

Norbi vendégkiállótóból lett a kiállítói- és szervezőcsapatunk tagja. Hogyan? Erről mesél ő, olvassátok:

Biztos többeteket foglalkoztatta már a kérdés, miként lehet valaki a KLIKK csapat tagja. Mint a legfrissebb tag, leírom most nektek, én hogyan csatlakoztam.

| "Mountain Strenght" a vendégkiállítson |

Gyerekkoromban a LEGO nálunk is külön fogalom volt, rendszeresen volt egy-egy születésnap vagy karácsonyi ajándékozás alkalmával, hogy még becsomagolt állapotban megráztam az ajándékot, vajon LEGO van-e benne. Testvérekkel, barátokkal rengeteget játszottunk, bár akkoriban a hangsúly az építményekkel való játszáson volt, nem magán az építésen. Ugyan, ahogy cseperedtem, egyre komolyabb építmény ötleteim támadtak, az évek során valahogy mégis kikopott a szenvedély.

2012-ben aztán, egy újabb fellángoláskor azon kaptam magam, hogy az évek alatt végig megvolt bennem a „jaj de jó lenne egy kicsit építeni” érzés, és ahogy láttam egyre több felnőtt építő munkáját, megkérdeztem magamtól: miért is ne építhetnék én is újra? Innentől kezdődően hobbivá nőtte ki magát a dolog, és immár felnőtt fejjel teljesen más örömöket, élményeket tapasztaltam meg az építés által, mint gyerekkoromban. 


| "Kardinálispinty" a vendégkiállításon |

A KLIKK csapatával még 2012-ben kerültem kapcsolatba, ekkor figyeltem fel a munkájukra. A blog rendszeres olvasójává lettem, és a „Ti építettétek” rovatot kihasználva küldtem építményeket, amik nagy örömömre meg is jelentek a blogon.

P3230425.JPG| "Ház belső részlet" a vendégkiállításon |

Azon túl, hogy nagyon inspirált, motivált, szerettem volna én is aktívan részt venni a klubéletben, a közösség építésében. Jelentkeztem tehát vendégkiállítónak a KOCKAFESZT rendezvényre. 2013-ban egy toronykastéllyal és egy madárszoborral, 2014-ben pedig egy minimáldizájnos lakással vettem részt, mint vendégkiállító. A második alkalom után a csapat vezetője, Karcsi megkeresett és felajánlotta, hogy a következő kiállításon már a csapattal együtt állítsak ki. Nagyon örültem a megtisztelő felkérésnek, és a következő kiállításra már egy kisebb történelmi asztalt vittem.

| "Közel-Kelet a XII. században" immáron a kiállításon |

Innentől kezdve belecsöppentem a KLIKK életébe, munkásságába, és immár a csapat tagjaként építhetek. Belülről látva a dolgokat elmondhatom: egy sokkal izgalmasabb folyamat részesévé lehettem, sokkal több lehetőség nyílt előttem, sokkal ösztönzőbb környezetbe kerültem! Mindehhez az első lépés a vendégkiállítás volt, ezért titeket is bátorítalak, ragadjátok meg a lehetőséget, melyen azon túl, hogy megmutathatjátok építményeiteket és értékes nyereményeket nyerhettek, fontos lépést is tehettek a taggá válás útján.

Te is lehetsz a KLIKK csapat tagja! Jelentkezz vendégkiállítónak a debreceni KOCKAFESZTre!

KockaFeszt_plakat mod kicsi.jpg

Gyere a KOCKAFESZTre vendégkiállítani! Garantált ajándék a kiállítóknak, a dobogósoknak pedig irtó klassz nyeremények! Sőt, ezen a rendezvényen a felnőtt LEGO rajongóknak külön szobát adunk a játékra és egyébprogramokkal is készülünk számukra. 

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: csapat klikk moc vendégkiállító ti építettétek KOCKAFESZT
2014.
10.27.

Az A LEGO Kaland hamar a kedvenc filmjeim egyike lett. Ez a tény persze nagyban hozzájárult ahhoz, hogy gyűjteni kezdjem a filmről megjelent készleteket. Már több is megvan közülük, most az egyik legérdekesebbet felbontom.

lord biznisz (1).jpg

A 70809 doboza két építési útmutatót, egészen hatos lépésig számozott zacskókat és egy rakás különlegességet rejt. Például, jobbnál jobb minifigurákat.

Ez volt az első készlet, amiben felbukkant a film mágusa, Vitruvius. Köpenye Biznisz elnök köpenyével együtt külön, egy kis kartonlap mellé csomagolva érkezik. A varázslónak kétféle arca van és annak ellenére, hogy az arc egy jó részét kitakarja a szakáll, a grimaszoknak mégis van értelme: a nagy szemek ugyanis jól látszanak.

A különleges figurák sorát folytassuk Biznisz elnökkel. Ezen a készleten kívül ő csak a gyűjthető minifigura sorozatban bukkant még föl. Ráadásul, e szettben a normál minifigura mellett megépíthetjük a harci páncéljában feszítő elnököt is. A nagy figura stabilitását egy különleges, a normál minifigura lábba szorítható építőelem biztosítja.

lord biznisz (11).jpg

A Csoda Kitty különféle variációit gyűjtők e készletben lelik az egyik egyedi külsejű macskát, a Biznisz Kitty verziót. Jópofa karakter, de sajnos az arcfestése pocsékul sikerült. Ami fehér, az inkább halovány rózsaszín lett.

lord biznisz (10).jpg

Rossz Zsaru szülei irtó jópofák. Az idős párocska mindkét tagjának kétféle arca van - egy kedves és egy rémült. A Toy Story játékkatonákkal debütált talp itt átlátszóban tér vissza, mint pillanatragasztó.

lord biznisz (37).jpg

lord biznisz (36).jpg

A készletben egy szintén egyedi pankrátor minifigura is felbukkan és természetesen Emmet is megtalálható a karakterek között.

Tulajdonképpen, egyedül Emmet gyakoribb minifigura, a többi mind különlegesnek mondható. E készletnek ez a legnagyobb erőssége.

lord biznisz (17).jpg

A LEGO 2010-ben adta ki az első birkózóját, a gyűjthető minifigurák első szériájában. A filmben (és így a készletben) azonban nem ez a fig szerepel.

Mert bizony, az építmény már közel sem ilyen nagy szám. A Hol a gatyóm? stúdiója például jelképesnek is csak jóindulattal mondható.

lord biznisz (8).jpg

lord biznisz (7).jpg

Az építőmestereket fogva tartó rész mondhatni érdekes, alul még a tárgyalót is megépíthetjük.

lord biznisz (26).jpg

lord biznisz (25).jpg

Az épület nagyobb része azonban csak egy ablak (itt egy nyílás csupán) és egy kapu, ahol bejön a krégli. Ez a rész tartalmazza a két játszható funkciót is: leesik Emmet, jön a krégli.

lord biznisz (28).jpg

Így működik pontosan az a leesés meg kréglizés.

 

Az épületrészben a kréglis tubus és az elem a legjobb.

lord biznisz (9).jpg

lord biznisz (6).jpg

Ez még nem is tűnik olyan rossznak. Mi akkor a kiábrándító? Hát: az egész olyan, mint egy nagy díszlet. Az építmény hátulja ugyanis a legkevésbé sincs kidolgozva, ronda.

lord biznisz (27).jpg

Ráadásul, az elfordított irányú építés miatt a kockák alját látjuk. Bántja a szememet.

lord biznisz (29).jpg

Ha nem volnának ilyen remek figurák a készletben, bizony elég szürke darab volna, ám vannak. Éppen ezért, az A LEGO Kaland rajongóinak és persze gyerekeknek is tudom ajánlani a készletet, főleg ha nem kimondottan polcra szánja az illető - ahhoz ugyanis elég csúnyácska. Csak alkatrésznek nem érdemes megvenni, mivel elég sok közönséges és Technic építőelemből áll.

lord biznisz (35).jpg

Az ára 18000 Forint körül van idehaza, ami e készlet esetében szerintem pont a lélektani határt jelenti.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: biznisz kedvcsináló emmet the lego movie lego movie lego kaland csoda kitty 70809 lord biznisz biznisz elnök lord business krazy glue krégli
2014.
10.26.

Tudjátok, van az a szokásom, hogy az épülő városomba beleteszem a LEGO moduláris házait, de úgy, hogy azokat legalább megduplázom. Na, ez történt most is, ezúttal a 10211 Grand Emporiummal bővült Karlstadt.

dupla grand emporium blog 630 (1).jpg

Bitang nagy lett az épület, de tényleg. Amikor a dupla Town Hallt összeraktam, féltem, hogy el fogja nyomni a többi házat, akkora, de nem.

dupla grand emporium blog 630 (2).jpg

A megduplázás ezúttal okozott egy kis fejtörést: az emeleten nem jött ki az ablakozás. A négy hosszú boltívek megadják a lehetséges méreteket, hát az meg pont nem jött ki, csak az egyik oldalon. A megoldás egy hat kocka hosszú ablak lett, ami nem is néz ki olyan rosszul.

dupla grand emporium blog 630 (3).jpg

Míg a földszinten egy bolt lesz (még nem tudom milyen), addig az első és második emeleten egy-egy lakás lett kialakítva.

dupla grand emporium blog 630 (5).jpg

dupla grand emporium blog 630 (6).jpg

Legközelebb a Palace Cinema-ból lesz egy jó nagy mozi - na az nem duplázás lesz, hanem egy böhöm épület, rendes moziteremmel, ám a Palace Cinema stílusjegyeivel. Utána valószínűleg saját építményekkel és a Párizsi étteremmel folytatom majd.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego karcsi dupla moc épít grand emporium 100211
2014.
10.25.

Tudom, már mutattam képeket az épülő Csoda Kitty szobrunkról, de most a szobor tervezője-építője, István újabb képeket küldött a csapatnak és én nem tudom nem közzétenni őket.

blog kitty 2 (1).JPG

Szóval, már majdnem mindjárt készen van. Már csak egy-két kocka hiányzik és a farkincája. No meg a bútorlap merevítés és alátét.

blog kitty 2 (2).JPG

István már össze is illesztette egy pillanatra a cica testét és fejét, hogy megmutassa, körülbelül mekkora lesz a kész modell. Hát, nem piskóta!

blog kitty 2 (3).JPG

Kitty mostantól a KLIKK hivatalos házi kedvence. a debreceni KOCKAFESZTre is jön velünk. Egy jó bulihoz már csak Ti kelletek!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego szobor kitty kovács istván kockafeszt the lego movie a lego kaland uni kitty csoda kitty
2014.
10.24.

Érkeznek az első jelentkezések a novemberben esedékes debreceni KOCKAFESZT vendégkiállítására. Kaptunk néhány kérdést is. Így ebben a bejegyzésben kérdezz-felelek formában tisztáznék néhány dolgot.

Egyáltalán miről van itt most szó?
A KLIKK következő interaktív rendezvényét, a KOCKAFESZTet Debrecenben rendezi meg, november 22-23. között. Mint eddig is, lehetőséget biztosítunk bárkinek bemutatni, mit épített. Ez a vendégkiállítás.

Ki jelentkezhet vendégkiállítónak? Van életkor szerinti megkötés?
Bárki jelentkezhet, egyénileg, vagy csoportosan (akár családok is), életkor szerinti megkötés nincs. Azonban a zsűri egy építmény elbírálásánál figyelembe veszi az építő(k) életkorát is.

P3220159.JPG

Milyen építménnyel lehet nevezni?
Szinte bármivel, amit az építője rakott össze. Készletek összeépítésével nem lehet nevezni, ugyanakkor egy készlet alkatrészeiből összeállított saját alkotással igen. Más tervei alapján készült modellel is lehet nevezni, a tervező nevének feltüntetésével (és némi átalakítással).

Van méretbeli megkötés?
Lényegében nincs, de mivel a rendelkezésre álló hely korlátozott, ezért kérjük az építőket, alkotásuk méretét lehetőleg tartsák egy darab 48 x 48 -as alaplap méretén belül. 

Minden jelentkezést elfogadtok?
Igyekszünk mindenkinek megadni a lehetőséget kiállítani építményét, ezúttal azonban maximum 30 nevezést tudunk elfogadni, mert ennyi nyereményt tudunk kiosztani. Nem kell aggódni, még van hely, lehet jelentkezni.

P3220235.JPG| A közönség szavazatait egy dobozban gyűjtjük |

A vendégkiállítóknak is kell belépőt váltaniuk?
Igen, a jegyeladás a Kölcsey Központ hatásköre. Azonban a vendégek kedvezményes, 500 Ft-os belépőt válthatnak. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a vasárnapi eredményhirdetésen a megjelenés szükséges, mert díjat csak személyesen tudunk átadni.

Milyen nyeremények vannak?
Először is, minden vendégkiállítót egy ajándék 31015 Emerald Express készlettel jutalmazunk.  Egy 21108 Ghostbusters Ecto-1 készlettel lesz gazdagabb a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt alkotás. A zsűri által kiválasztott első három helyezett is egy-egy értékes készlettel térhet haza. Ezek a helyezések sorrendjében a következők: 10242 Mini Cooper21109 Exo Suit és 60057 Lakóautó.

Mikor lehet az építményeket kihelyezni és elvinni?
Az építmények és az építők érkezését a megnyitás előtti napon, november 21-én, pénteken egész nap várjuk. Az alkotásokat elvinni vasárnap, zárás után, 19:00 órától lehet. Budapesti indulók alkotásainak szállításában mind az oda-, mind a visszaúton igény esetén segíteni tudunk. 


| Szállj be te is a versenbybe! A fődíj egy Mini Cooper készlet. Kép forrása: Brickset |

Mi köze van az AFOL programoknak a vendégkiállításhoz?
Általában szoktunk tematikus programokat is szervezni egy-egy témában. Most a felnőtt LEGO rajongók (AFOL-ok) számára készülünk előadásokkal, és egy vacsorával. Ez a két program egymással párhuzamosan fut, így a vendégkiállítóknak nem kötelező részt venniük az AFOL programokon és viszont (de érdemes). A vendégkiállításra nem csak felnőtt rajongók építményeit várjuk (ld. fent).

Hogy van az, hogy őrzitek és véditek a vendégek építményeit, de nem vállaltok értük felelősséget?
Védjük, tehát ugyanolyan kordonnal körbevett asztalra tesszük, mint a saját építményeinket. Őrizzük, tehát egy csapattagunk ezeket is szemmel tartja a kiállítás során, vigyáz rájuk. Nem vállalunk értük felelősséget, mert még a saját csapattársunkéra sem vállalunk, ha épp mi őrizzük azt. Sajnos előfordul, hogy egy-egy figura, vagy kiegészítő eltűnik egy terepasztalunkról. Egyszer egy vendég építményéről is eltűnt egy szellem. Nagyon sokan vannak a látogatók, sokfelé kell figyelni, olykor tömeg van. Persze, próbálunk résen lenni! Ha mégis eltűnik valami, természetesen a hiányt lehetőségeinkhez mérten, minél előbb pótoljuk az építőnek, nem kell aggódni. 

Reméljük minden érthető, és már semmi sem szab gátat az építésnek és a jelentkezésnek. A jelentkezési lap innen letölthető. Ha esetleg valami mégsem tiszta, kérdezzetek bátran valamely internetes felületünkön, vagy e-mailben.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kiállítás debrecen vendég jelentkezés kiállító belépő gyik vendégkiállító vendégkiállítás