LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2012.
02.20.

A LEGO web bolt nemrégiben játékot hirdetett "Hurrá, havazik!" címmel. Bejegyzésünk elején idéznénk a kiírás lényegét: "Ha szeretnél részt venni a nyereményjátékon, akkor készíts otthon egy remekművet, HURRÁ HAVAZIK címmel. Bátran használd fel a kedvenc legoidat. A három legkreatívabb pályázat (fotó, videó) beküldőjét megajándékozzuk a három szuper Lego ajándék egyikével".

LEGO web bolt.PNGA szövegből tehát egyértelműen az derül ki: a beérkezett alkotásokat értékelni fogják kreativitás alapján, és a három legjobbat illetik majd meg a nyeremények. Egyébként nagyszerű díjakat adtak: az első egy 10215-öt, a második egy 8080-at, a harmadik helyezett pedig egy 15 darabos minifigura pakkot kapott ajándékba. Jobban mondva: kapott volna. Első, második és harmadik helyezett ugyanis nem volt.

Amint az ezen, a LEGO web bolt (LWB) által közzétett videón is látszik, a beérkezett munkákat végül nem értékelték; a nyerteseket egyszerű sorsolás alapján választották ki. A LWB facebook oldalán bárki megtekintheti a random kiválasztott műveket. Az eredményhirdetés szerint a későbbiekben néhány remekül sikerült művet közzétesznek a LWB blogján illetve meglehet, különdíjat is kisorsolnak. Ez a lényegen azonban nem változtat: a nyerteseket nem a kiírásban szereplő módon választották ki.

A kiírás - ha az általunk kiemelt részre gondolunk - egyáltalán nem egyértelmű. Arról lehetne vitatkozni, értékelésnél mi a jobb. Ha valóban a kreativitást, az ötletet, az ügyességet díjazzuk vagy ha a véletlenre bízzuk a dolgot. Az értékelés ellen az egyik fő érv általában az szokott lenni, hogy ha egy versenyre bárki jelentkezhet, akkor több kockából jobbat lehet építeni, és az idősebbek természetesen ügyesebbek lesznek, mint például egy ötéves.

kockagyar_logo_masolata.jpg

Tavaly szerveztük első építőversenyünket, a Legózz históriát! elnevezésű játékot, a kockagyár! bloggal közösen. Mi az értékelős, ráadásul a szigorúan értékelős módszert választottuk. Viszont, valamennyi alkotás a készítőjének neve nélkül került elénk. Nem tudtuk, ki építette a művet, hány éves volt a versenyző. Néha persze sejthettük, fiatalabbról vagy idősebbről van szó - ilyenkor a zsűritagok belátásuk szerint értékelhettek ennek figyelembevételével.

Szintén nagyon fontos, hogy valamennyi beérkezett kép és fotó megosztásra került úgy a kockagyáron, mint a KLIKK facebook oldalán. Utóbbin minden munkánál igyekeztünk kiemelni annak előnyeit, néhány dicséretet írni. Valamint, a helyezettekenek kívül további különdíjasokat jutalmaztunk és a kockagyáron egy közönségszavazást is indítottak. (Egyébként, mi is bakiztunk a szervezés során, ráadásul elég nagy butaságot csináltunk: véletlenül kikerült az Eurobricks fórumára a versenyünk - itt a nagyon penge építők játszanak, beszélgetnek. Gyorsan le is szedtük a felhívást, mielőtt jelentkeztek volna.)

elso_bem.jpgFontosnak tartjuk megjegyezni - visszatérve a LEGO web bolt esetéhez - hogy náluk viszont a játék kiírásában egy szóval sem szerepelt a "verseny" szó. Az eseményről azt írták: nyereményjáték. A nyereményjáték kifejezés pontosan azt írja le, ami történt. Könnyen meglehet, hogy az összes, a nyereményjátékra beérkezett fotót és videót kreatívnak találták, ezért sorsoltak. Lehet tehát - ahogyan már írtuk - hogy suta a megfogalmazás, de akkora galádság szerintünk nem történt.

A LWB eseménye éppúgy csak egy játék, mint a LEGO. Nem verseny volt. Játék. Ráadásul minden hasonló kezdeményezést csak jónak tudunk felfogni. Ne legyetek mérgesek, srácok! Lazuljatok! Játszani akartatok vagy győzni?

Még egy apróság a végére. Jól esik, hogy LEGOs problémáitokkal bátran keresitek fel a KLIKKet. A LWB játéka során történtekről is több visszajelzést kaptunk: mailben, telefonon. Klassz ez a bizalom, köszönjük, de... nem sok mindent tudunk tenni egy ilyen bejegyzésen kívül. Nem igazán értjük, mit vártok tőlünk ilyenkor. Egy-két elismerő szót az alkotásotokra? Vagy, hogy próbáljunk meg intézkedni az ügyben? Lányok-fiúk, szülők: építsetek, szórakozzatok! Az sokkal jobb, mint a sopánkodás és a felháborodás. Persze az is lehet, hogy nincs igazunk. Ti mit gondoltok?

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: web verseny lego bolt hurrá klikk nyereményjáték havazik kockagyár legózz históriát

A bejegyzés trackback címe:

https://klikk.blog.hu/api/trackback/id/tr724119566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.