LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2012.
04.22.

Új sorozatunkban igyekszünk csapattagjainkat kicsit személyesebben bemutatni nektek. Lányoké az elsőbbség, így az első alkalommal Zsókát kérdeztük.

zsóka.jpgHogyan kerültél a KLIKK-be?
Karcsi hívott, hogy szeretném-e megmutatni is, amivel a 4 fal között magamban foglalkoztam. Kikopva a gondtalan gyerekkorból, áttérve a felnőtt életre sokaknak furcsa, hogy valaki játszik. De a LEGO nem klasszikus játék, hanem egy kreatív eszköz, amivel a normál kerékvágásból kilépve kikapcsolódok, alkothatok valamit. Közgazdász vagyok, egész nap számolok és elemzek, ami nem csak agyleszívó, hanem néha lélekölő is tud lenni. Ilyenkor kell a gyermeki kikapcsolódás és a felhőtlen szórakozás.

Milyen volt egyedüli lányként a csapatban?
Semmi különös, nagyon aranyosak voltak a többiek, befogadóak. Szerintem fel van kapva, hogy kevés lány LEGO-zik: ugyanúgy szeretünk építeni, zörögni a kockákkal. Gyerekként és felnőttként is. Szóval srácok, nyugodtan vonjátok be a barátnőket, feleségeket az építésbe, nem fognak őrültnek nézni.

Milyen feladatot vállaltál a csapaton belül?
Feladataim főként a netes megjelenésekkel és a tartalmakkal kapcsolatosak. A fiúk szerint lányként talán jobban tudom kezelni az embereket, és barátságosabban közeledem feléjük. Szeretek a KLIKK által új LEGO-sokat megismerni, nem is olyan kicsi ez a közösség, mint gondolná az ember - Magyarország méretéhez képest. Már-már azt mondanám, hogy Közép-Európához mérten kimagasló a felnőtt legósok köre. Ám kicsit zárkózottak, ezen is szeretnénk javítani ezzel a közösséggel.

Mióta LEGO-zol?
Óvodás korom óta biztosan. Legkorábbi emlékem a  6552-es Rocky River Retreat, örök szerelem marad az a készlet. Aztán persze a Paradisa készleteket kaptam. De hiába, nem szerettem a rózsaszínt már akkor sem. Ha hisztiztem, az egy-egy Castle vagy Pirate készletért ment. Óriásprojektként olyan "járművön" dolgoztam, amibe minden kockámat beleépítem: az eredmény méterhosszú gépszörny lett. Elején hajó, hátulján autó, középen helikopter-leszálló. Aztán jött a hosszú szünet és 2 éve kaptam rá megint. Nem készletgyűjtő vagyok, nálam azok csak 1 összerakást és néhány napot élnek meg. Aztán megy minden a kockabányába. Kezdek kifogyni a tárolódobozokból. :-)

zsókaépít.jpg

Az előzőekből, ha jól sejtem, a középkor és a kalózok a kedvenc témáid.
A középkor. Bár a történelmi hűségre vajmi keveset adok őszintén szólva: azt építem, amit gondolok és ami tetszik. Egyszerű, ám szép épületekkel, apró cicomákkal, idilli hangulattal lehet összehozni egy kicsi falut. És erőszakmentesen: a csaták világa távol áll tőlem. Éppen egy alul kő, felül fa, apró ház épül. Virágládás ablakokkal, szedett-vedett kéménnyel. Azt még nem tudom, hogy ki fog lakni benne. :-)

Mint azt mondtad, nem szereted a rózsaszín készleteket. Mit gondolsz az idén megjelenő Friends témáról?
Eltúlozzák a "felnőttek" ennek a jelentőségét. Gazdasági oldalról nézve nagyon is ideje volt a LEGO-nak meglépni ezt. Kisfiúknak annyival több készletet raktak össze, hogy a vásárlóközönség nagy részét elhanyagolták. Valljuk be, a Star Wars nem minden lány álma, és női minifigek csak elvétve akadtak a készletekben. Új színvilág, némileg új design (Scala-hoz képest óriási előrelépés). Nem hiszem, hogy ez a ló túloldala lenne: egy városban van étterem, kávézó, fodrászat... kicsit habos-babos, kicsit csilli-villi, de az irány tetszik.

zsókaépít2.jpgAkad-e más hobbid a LEGOzáson kívül?
Forma-1 volt nagyon sokáig, de ezt Schumacher távozásával kinőttem. Nem, a visszatérése sem változtatott a helyzeten túl sokat, de azért továbbra is követem az eseményeket. Másik nagy szenvedélyem a Balkán. A zene és az emberek életfelfogása teljesen ki tud kapcsolni. Szeretek arrafelé utazgatni, elkezdtem szerbül tanulni. Szarajevó a multikulturális forgatagával pedig örök szerelmem marad. Emellett főzni is elég jól tudok, autodidakta borszakértő is lettem a barátaim körében.

És mindeközben tanulsz. Mi leszel, ha nagy leszel?
Egy nagyobb testbe zárt gyerek. :-D Mint már említettem közgazdász vagyok, és leszek is egy újabb mesterdiplomával hamarosan. Befektetés-elemzéssel és kockázatkezeléssel foglalkozom. Ez az agyamnak más részét igényli, és már nagyon hiányzott valami kreatív tevékenység. Ez volna a LEGO.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://klikk.blog.hu/api/trackback/id/tr294336082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meph 2012.04.22. 08:28:36

Fantasztikusan jó ez az interjú! Gratulálok hozzá! Pont ilyen jellegű bejegyzéseket hiányoltam nagyon. Zsóka soraiban néha szinte egy az egyben a saját gondolataimat olvasom vissza. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül és nem is olyan különc. :)

"Egy nagyobb testbe zárt gyerek" - ezért meg egyből a szívembe zártalak :)