LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2012.
05.09.

Czuppon Bálint a KLIKK csapatának legifjabb tagja. Kora ellenére a legkevésbé sem lóg ki a csapat többi, felnőtt tagja közül: Bálint közösen épít a felnőtt gyerekekkel és szintén igyekszik kivenni részét a KLIKK rendezvény- és közösségszervezési feladataiból. Mai bejegyzésünkben Bálintot ismerhetjük meg részletesebben.

Hogyan kerültél a KLIKKbe?
A KLIKKbe kerülésem története rövid és tömör. Karcsi megkérdezte, mit szólnék egy csapathoz, és pedig belementem. Persze ismeretségünk akkor már rég megvolt, más okot nem is igen látok arra, hogy egy tizenhat évest csak úgy megkérdezzen, mit szólnék, ha egy LEGOs csapat tagja lehetnék, és kiállításokat szerveznénk. Akkor még csak őt és Mátét ismertem a KLIKK jelenlegi csapatából, ha van is más, akivel már találkoztam, nem tartott tovább három másodpercnél. Így aztán nagyon vártam már az első találkozást.

Milyen volt fiatalként a felnőttek között?
Aztán ez is eljött. Meglepő volt, hogy milyen sokféle területen dolgozó, tanuló ember foglalkozik LEGOval szabadidejében (vagy titokban hivatalosan is). De Mátén és rajtam kívül egy valami igaz volt mindenkire. Mindenki nagykorú! Sőt, vannak már családos emberek is! Kicsit elbizonytalanított a tény, hogy én vagyok itt a legifjabb. Aztán lassacskán elszállt minden gondom, jól beilleszkedtem, noha nem mintha nekem ehhez olyan csodálatos nagy tehetségem lenne, sokkal inkább a csapattagoknak köszönhetem. Meghallgatnak, segítenek, és egyes szempontoktól eltekintve egyenrangúként kezelnek.

Mennyire tudod felvenni a tempót a csapat többi tagjával?
A tempó egy érdekes és bonyolult dolog. Látszólag sok mindent meg kell csinálni, el kell intézni, meg kell venni, meg kell tervezni. A valóságban sokkal több a tennivaló, és ezt meg is érzem magamon, mikor csak kapkodom a fejem a tankönyvek, az emailok és a LEGO között. Hajtanom kell, ha nyeregben akarok maradni, de ez gondolom mindig is így lesz.

Milyen gyakran találkozol a csapattársaiddal?
Az összejöveteleken találkozom egyszerre több csapattársammal, de szoktunk tartani külön találkozókat is az egyes projektekkel való haladáshoz. Itt általában csak ketten hárman vagyunk, és egy kimerítő, de annál tartalmasabb estét töltünk ülve, állva fekve, építve, nézegetve, fejünket vakarva. Van persze, hogy különböző okok miatt találkozok egy-egy csapattaggal, de ez ritkább.

Miben tudsz te segíteni a csapatnak? Van-e feladatod a csapaton belül?
A csapatban sok minden történik, ami nem csak úgymond privát építés. Ez alatt értem az üzletelés, közös építést. Itt dolgozom a csapatnak én, az én feladatom, hogy a licenszelt témákhoz összeszedjem a készleteket, kitaláljak valami koncepciót arról, mivel álljunk elő a kiállításon. Néha megkérnek, hogy továbbítsak csomagokat, ezeket akkor tudom átadni, amikor összefutok valakivel. A KLIKKnek főleg ötleteléssel, építéssel tudok segíteni. Ezt meg is szoktam tenni.

Czuppon Bálint 1.jpg

Azt már írtad a blogon, hogy a steampunk közel áll hozzád. Melyik a kedvenc LEGO témád?
Építés mellett azért figyelem az éppen aktuális készleteket is. Mondhatni, mindenevő vagyok, nem téma szerint gyűjtöm a LEGOt, az elsődleges szempont, hogy olyan legyen, ami tényleg kell. Amit kedvencemnek mondhatnék, az az idén kijött DC és MARVEL sorozat, amiből még egyetlen készletem sincs, de ami késik nem múlik.

Mit építesz most? Ki is lesz állítva?
Most éppen egy steampunk tematikájú diorámát építek, ami nagy vonalakban a következő: Kis ház nagy toronnyal a tetején egy nagy teleszkóppal, mellette léghajó és a legénység. Persze vannak részletek is, de ha mindent elmondok, nem lesz meglepetés. a kiállításainkon természetesen megtekinthető lesz.

Hogyan viszonyul a család a hobbidhoz?
Ha nem lennének nekem ezek a remek szülők, talán sosem ismerem meg a LEGOt. Mikor még ennél is kisebb voltam, játéknak címkézték a dolgot, aztán általánosban azt mondták kinőttem belőle. Szerencse, hogy már akkor is mindennek az ellenkezőjét mondtam, mint amit ők mondtak, így megmaradt a LEGO és túlélte ez a korszakot. Aztán elkezdtem komolyabb dolgokat is építeni, versenyeken indulni, ahol aztán jó eredményeket értem el, és a család kezdett egyre jobban támogatni. Mindent nekik köszönthetek, nélkülük nem lenne egy kockám se. :)

Lego-Avengers-th.jpg

Van-e más hobbid a LEGOn kívül?
Jelenleg a LEGO mellett gyűjtök pár dolgot. Bélyegeket, teknősöket, jobbképű sörösüvegeket, és képregényeket. A képregény egy új szerelem, és mostanság a MARVEL csúcs-szuper filmjei hatására egyre jobban beleásom magam a témába, érdekes módon inkább a DC Comics kiadványiba. Emellett imádok olvasni, zenét hallgatni és zenélni, valamint filmet nézni. Persze néha jó a csend is.

Mit szólsz a most megjelenő Superheroes készletekhez?
A Superheroes készletekről annyit, hogy a LEGO kitett magáért, csak meresztgetem a szemeim. De erről bővebben egy külön cikkben!

Tudnál-e néhány jó tanácsot adni a hozzád hasonlóan fiatal LEGO rajongóknak?
Legyetek igényesek, de semmit ne csicsázzatok túl. Estem már ebbe a hibába és szedhettem szét az egész cókmókot. Ne legyetek elégedettek rögtön az első verzióval, nézzétek, meg, hogy lehetne jobban megcsinálni. ha elsőre tökéletes, nem nekem kell a tanácsot adnom! ;)


Bálint :)

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: csapat bálint klikk kit fisto czuppon

A bejegyzés trackback címe:

https://klikk.blog.hu/api/trackback/id/tr54471469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.