LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2012.
05.23.

Valószínűleg sokan nem tudják, mennyi idő alatt és hogyan verbúválódott össze a KLIKK csapata. Sőt, a legutóbb egy olyan hajmeresztő elméletet olvastam, miszerint a csapat más közösségekből eljött vagy kidobott emberekből alakult. Most következzen tehát egy mese arról, hogyan "szedtem össze" a KLIKKet.

Mindig óvatosan fogalmazok, ha a KLIKK életében betöltött saját szerepemről van szó. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy a csapattagok zöme már az induláskor is inkább volt pajtásom, haverom, mint üzletfelem. A másik, hogy a csapat nagyobbik része idősebb nálam, s az életük, a felfogásuk és a hozzáállásuk miatt automatikusan tiszteletet érzek feléjük.

KLIKK találkák.PNG

 

Az azonban tény, hogy a csapatot én raktam össze induláskor, s szerénykedést mellőzve állítom, remekül sikerült a válogatás. Mindenkinek a megismerése egy apró sztori. Farkas Balázs az osztálytársam volt. Füle Balázzsal közösen csináltuk egy ideig az egykori LEGO piac blogot, és mindig az Árpád hídnál randiztunk. Viktorral az Oktogonon találkoztam először. Több, mint egy órán át beszélgettünk. Péterrel rendszerint a Pöttyös utca metrómegállójában találkoztam, s akármilyen hideg volt, órákig képesek voltunk társalogni. Emil mindig máshol bukkant fel, de a Corvinban beszélgettünk először hosszabban. Zsókával is a Corvin mozi előtt találkoztam többször is. Bálinttal a Horváth Mihály téren vagy a Nyugatiban. Őt úgy sodorta mellém az élet, hogy kétszer is megnyerte a LEGO piacos versenyt. A Nyugatiban futottam össze többször Mátéval is, első alkalommal szintén egy verseny miatt.

blogra.jpg

A többi alapító tagot a seftelések során összegyűjtöttek hívták meg. Így került a csapatba a két Zoltán és Tamás. Nem volt kérdés, hogy jöhetnek-e: bíztam az általam is ismert emberekben.

A felvezetésben leírt elméleten kívül többet hallottam még. Az egyik, hogy a csapattagok ismeretségét egy régi, félszaki LEGOs közösség, a MaLUG adta. Ennek van valóságalapja. Mivel akkoriban a MaLUG volt az egyetlen nagyobb közösség, ahova legósként tartozni lehetett (hiába voltak a közösségi elvek rosszak és a kommunikációra használt felületek elavultak), a legtöbb csapattagnak volt-van MaLUGos accountja. Ám a KLIKK tagok között lévő barátságok nem itt, hanem az utcán kezdődtek.

Ezen a módin nem szeretnék változtatni. Legyen a csapatba kerülés egyetlen feltétele az, hogy a tagjelölt mennyire képes együtt dolgozni egy már jól összeszokott csapattal. A KLIKK csapata nyitott: bárki csatlakozhat hozzánk. Nem kellenek ehhez hatalmas építmények, csak egy kis közös játék, ami közelebb hoz minket. :-)

Karcsi

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: budapest utca balázs híd pöttyös lego oktogon árpád viktor csapat péter zoltán bálint máté klikk nyugati tamás emil zsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://klikk.blog.hu/api/trackback/id/tr634477732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaos2 kapitány 2012.05.23. 09:25:40

Bevallom bennem is felmerült, valami "más lego-s csoportból" kilépéses összeesküvés elmélet. De most megtudtuk az igazságot! Várom már a 27-ét. :)