LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2017.
02.09.

Mielőtt belevágnánk a 13. LEGO Ideas készlet alapos áttekintésébe, hadd kérjek elnézést minden kedves olvasótól a december vége óta tartó blogos kihagyásért. Annyira elfoglalt voltam, hogy nem maradt időm blogolni. Időm nem lett több, kedvem igen, jöjjön a 21305 Maze.

maze_1.jpg

A doboza a szokásosnál erősebb kartonból hajtogatott és visszazárható, igazán minőségi. A rajta lévő barnás minta is egy útvesztőt ábrázol. Nagy hibája viszont, hogy az összeépített modell nem fér el benne még kicsit szétszerelt állapotban sem. Közel azonos térfogat és csak picit más arányok mellett ez megoldható lett volna. És bár sok készlet nem fér vissza a dobozába, itt ezt valahogyan elvárhatónak érzem.

maze_3.jpg

Valószínűleg azért, mert a labirintus olyan darab, amivel nem fogunk rendszeresen játszani. Viszont amikor mégis, jó esély van arra, hogy a labirintus pályát módosítani fogjuk a füzetben található extra tervek alapján vagy saját fantáziánk szerint, a készlet plusz kockáit felhasználva. Szóval, hasznos volna, ha a kész építmény és a teljes játékhoz szükséges kiegészítők kényelmesen elférnének a dobozban.

maze_7.jpg

Az igényes tárolást annyival megkönnyítették, hogy a labirintust tartó dupla keret (ez a homokszínű rész) rögzíthető, kitámasztható a tábla két szemközti sarkán. Az egyik helyen ez a támaszték csak öt fekete LEGO építőelem, a másik oldalon viszont egy kis ládika kapott helyet, amiben a labdákat tárolhatjuk.

maze_8.jpg

A játék lényege, hogy a készletben található labdát (amiből négyet is kapunk) végigvezessük az általunk épített labirintuson úgy, hogy az egyetlen ponton se akadjon el. A golyó mozgatását az útvesztő táblájának négy irányba való döntésével tudjuk elérni. A döntés irányát és mértékét a modell két oldalán lévő nagy fogaskerékkel állíthatjuk, akár egyszerre is.

maze_4.jpg

Hah, mi sem egyszerűbb, ennyi? - gondolnátok elsőre. Én is így tettem, aztán kipróbáltam és basszus mennyire nem igaz! A helyzet ezzel szemben, hogy még a könnyebb pálya teljesítése is koncentrációt igényel, a bonyolultabb, buktatókkal teli útvesztők pedig kimondottan nehezek és a hiba nélküli teljesítésükhöz sok-sok türelem és gyakorlás kell.

maze_5.jpg

Meg néha egy kis szerencse is. A túl apró mozdulatoknál például megakadhat a labda, ugyanis az nem teljesen gömb alakú, hanem a gyártásakor hátramaradó műanyag injektáló helynél egy picit lapos. Hiszitek vagy sem, képes a golyó ezen a lapos pontján megállni, ami nem leküzdhetetlen probléma, de azért bosszantó tud lenni.

maze_6.jpg

Egyébként, a játéktábla alatt megbúvó mozgató mechanizmus pofon egyszerű. Ez nagyon előnyös, mivel könnyebbé teszi az összerakást és biztosabbá a működést, ugyanakkor nem szabad vele túl vadul játszani (például nem érdemes a bütykös akadályba ragadt kockát elborult aggyal kirázni csapdájából), mert meglazulhatnak a kapcsolatok.

maze_9.jpg

Az egyszerűbb pályával játszottam szívesebben. Ez egy várkastélyos-házikós terep, kevesebb a játékot nehezítő résszel és több dísszel.

maze_10.jpg

Az alábbi videóban igyekeztem működés közben is bemutatni a játékot. Nem ez lesz az év KLIKKes videója, sajnos a labirintusra való koncentrálásom meglehetősen lelassított, de szemléletesebben mutatja a terméket és annak működését ez a néhány perc, mint az eddigi leírás.

Ez a LEGO készlet a témaválasztás és az újszerű játékélmény miatt különleges darab, ami miatt a gyűjtőknek érdemes lehet beszerezni. Abban is biztosak lehetünk, hogy felbontva, a nappaliban tárolva jó játék lehet esős napokon vagy érdekességképpen vendégek érkezésekor.

maze_12.jpg

Azonban a megcélzott korosztály inkább a felnőttek, a gyerekek számára mindenképp egyszerűsített útvesztő pályákat javasolt építenünk. A benne lévő sok kocka, csempe és lapos elem miatt alkatrészforrásnak sem utolsó, bár ez így a termék kifutásának hónapjában már kevésbé releváns szempont.

A KLIKK nagyobb rendezvényein négy ilyen Maze készletet is kipróbálhattok. Én is a KLIKK csapat egyik példányát mutattam be most, a saját készletemet pedig megőrzöm bontatlanul.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató labirintus maze review kedvcsináló útvesztő ideas cuusoo lego ideas 21305

A bejegyzés trackback címe:

https://klikk.blog.hu/api/trackback/id/tr1012239454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2017.02.20. 18:46:06

Nekem ezek az Ideas készletek túl drágák a tartalmukhoz képest.

Úgy látom a fórum végérvényesen ki lett nyiffantva.