LEGO® őrültek vagyunk. Te is? Akkor jó helyen jársz! A KLIKK LEGO® rajongói klub blogja.
2017.
09.17.
A kísértetház

Oké, oké, a 10228 Haunted House készlet megnagyított változata, a kísértetház már több, mint három éve készen van. A szimmetriát tartva megnöveltem a méretét és nem kinyitható, hanem szintenként szétszedhető, mint a moduláris házak.

haunted_house_1.jpg

Nem kérdés, hogy a jókora épület lesz az, ami uralni fogja az egyébként nem túl nagy (115cm x 76,5cm) terepasztalt, ezért nagyon fontos az elhelyezése és az, hogy milyen apróságok tartoznak hozzá, milyen történet jelenik meg körülötte.

A tópart és az az mentén elhelyezkedő házikó után itt, a szellemek járta ház esetében láttam a következő lehetőséget arra, hogy egy kicsit elforgatva helyezzem el az asztalon.

haunted_house_9.jpg

Azért a kúriához tartozó kikövezett udvar maradt szögletes, szerintem egyáltalán nem zavaró módon. A ház egy egyszerű 2x2-es lapos forgó elemmel csatlakozik a csempézett réteghez és meglepően stabilan a helyén marad mozgatás esetén is.

haunted_house_10.jpg

A házat szintén derékszögben vezetett kerítés veszi körbe, aminek rácsait fekete lándzsákból építettem meg. A fenti kép bal alsó sarkában valóban az A LEGO Kaland cuki cicáját, Csoda Kittyt látjátok. A filmben azért volt zöld, mert hányingere volt, azonban annyira emlékeztet ez egy zombira (ha a Scooby Doo zombit vesszük, még színben is), hogy amolyan kakukktojásként elhelyeztem az asztalon.

haunted_house_6.jpg

A romos ház udvarán találjuk Scooby Doo-t, ahogyan épp egy hatalmas szendvics felé közeledik. Ám vigyázat, ez csapda! Hirtelen szellemek sora lengi őt körül.

haunted_house_7.jpg

A figyelmes szemlélők azonban észrevehetik, hogy ezek a szellemek kábeleken csüngenek. A kábelek pedig merre vezetnek?

haunted_house_8.jpg

Az épület erkélyére, ahol a szintén szellemnek öltözött (ám gúnyájából épp kibújt) Baron von Énmárnemistudomki ördögi masinájával mozgatja a feltehetőleg csak bábu-lepedő kísérteteket. A fenti gépen a gép fordítva van elhelyezve, kezelőpanellel kifelé, bocsi.

haunted_house_5.jpg

Sajnos Ez a cselekmény az alacsonyabb látogatók (tehát a gyerekek) számára csak nehezen lesz látható segítség nélkül, mivel a kerítés eléggé takarja az eseményeket. Ezt hibaként tartom számon, de nem találtam jó megoldást rá. A kerítésen belüli terep megemelése talán segített volna, de olyan sokba kerülne, hogy elvetettem ezt az ötletet.

fb_hirdetos_posztok_kecskemet_2017_szept_23_24.jpg

A Scooby-Doo terepasztalt bemutató utolsó blogposztban már a teljes pompájában fogjátok az építményt látni, miközben én legeslegelső alkalommal kiállítom a kecskeméti KOCKAFESZTen. Remélem, minél többetekkel találkozhatok offline is.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego ház szellem scooby kísértet ghost terepasztal scooby doo 10228 MOC haunted house scooby-doo mi építettük miépítettük

A bejegyzés trackback címe:

https://klikk.blog.hu/api/trackback/id/tr9112777158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.